keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tämän viikon touhuja

Nyt kun koulu ja arki on taas lähtenyt käyntiin, niin meille jää yleensä arkisin 3.5 tuntia yhteistä leikki/touhuaikaa iltapäivisin. Ihan mukavasti vaikka toki siitä aina osa menee myös ihan arkisiin kotitouhuihin jne. 

Ensi kuussa alkavat sitten taas pikkuneidin tanssitunnit pari kertaa viikossa ja niinä päivinä leikit jäävät entistä vähemmälle ajalle. No, onneksi koulussa he viettävät ihan kivasti aikaa myös ulkosalla, joten raitista ilmaa ja liikuntaa on tarjolla joka päivälle vaikka kotona sitten iltapäivä menisikin enemmän sisäleikkien parissa. Mutta toki yritämme mahdollisimman paljon viettää aina aikaa ulkosalla koska siihen täällä on ympäri vuoden mahdollisuus. 

Ja onneksi vielä tarkenee myös uima-altaalla, joten siellä olemme tälläkin viikolla käyneet muutamana iltapäivänä. Saa nähdä, että miten pitkään vesi pysyy "uimalämpöisenä" nyt kun yölämpötilat alkavat jo vettä selvästi viilentämään. Tai kyllähän se suomalaisittain on vielä melkoisen lämmintä ja talvellakin pysyy 20 asteessa mutta eron toki huomaa jo kesään verrattuna, jolloin vesi oli jotain 28 asteista. Täällä Gran Canarian eteläosassahan syksyn ja talven tulo ei niinkään tee suurta muutosta elämään sillä käytännössä melko kesäisistä keleistä täällä saadaan nauttia ihan ympäri vuoden. Mutta toki pikkuhiljaa yölämpötilat ovat jo laskeneet ja siitä tuntee etenkin "syksyn" saapumisen. Hyvä puoli tässä syksyn saapumisessa on se, että ei ole enää mitään yli 30 asteen lämpötiloja päivälläkään (toki melkein 30 asteeseen vielä päivällä nousee..) ja näin ollen iltapäivälläkin on kiva viettää aikaa ulkosalla. Olemme käyneet paljon pikkuneidin kanssa pyöräilemässä sillä ilman apupyöriä ajo on vielä harjoittelun alla. Kesän aikana pyöräilyt jäivät ohjelmasta oikeastaan täysin sillä kesän kuumuudessa uima-allas vei yleensä voiton. Mutta eiköhän vuoden loppuun mennessä pyöräilytaitokin ole hankittu kun ahkerasti harjoitellaan. 


Ja hyvä puoli tässä syksyssä on myös se, että viitsii taas pitää uunia päällä eli pääsee jälleen leipomaan. Sekin touhu oli aika lailla tauolla tässä kesän aikana kuumuudesta johtuen... 

 
Pikkuneiti on innostunut katsomaan Junior Masterchef-sarjan amerikan versiota, joten sen myötä on kokkaus- ja leivontainnostus taas syttynyt. Eli niitä puuhia on luvassa varmasti lisää.. Ja ihan myös leikkeihin on nyt ilmaantunut leikki nimeltä masterchef - siinä joku on aina vuorollaan tuomari ja muut sitten tekevät erilaisia annoksia ja lopulta vievät ne tuomarille arvosteltavaksi. Melkoinen naispuolinen Gordon Ramsey on meillä kotona :-) 


Viime sunnuntaina kävimme myös katsomassa hienon akrobatia-teatteriesityksen, joka perustui Tuhkimon tarinaan. Neiti tykkäsi ihan valtavasti ja sen verran vahvan vaikutelman tekivät, että kotona on luonnollisesti leikitty paljon akrobatialeikkejä ja akrobatiakoulua.  

Neiti kehitteli myös hauskan "kauneushoitola" leikin, jonka parissa menikin aika  mukavasti. Ensin minä tein hänelle hoitoja ja sitten hän vuorostaan minulle ja papille. Laatikoista kaiveltiin erilaisia kauneustuotteita esille (aloe vera rasvaa, kynsiviila, kasvonaamiotuubi, jalkakylpysuolaa, lasten kynsikalat jne), laitettiin youtubesta thaimaalaista rentoutumismusiikkia soimaan ja sitten hän kirjoitti myös hinnaston. Tarjolla oli jalkahoito, kasvohoito ja hieronta. 


 

Superhauska leikki ja oli kiva tarjota neidille vähän hemmottelua nyt kun koulukin on taas alkanut. Ja kun ensin tein hänelle nuo hoidot, niin tosi hienosti hän sitten suoritti samat minulle. Ja itse vain makasin säkkituolissa, kuuntelin musiikkia ja rentouduin. Myös papi sai tietysti osansa hoidoista :-) 


Eilen saimme vieraiksi ystäväpariskunnan Teneriffalta eli kiireinen loppuviikko on tiedossa. Tänään oli ohjelmassa Roque Nublo eli patikointia upeissa vuoristomaisemissa saaren sisäosassa. Huomenna todennäköisesti rantaelämää ja perjantaina varmaankin suuntaamme Puerto Moganiin illalliselle. 


Lauantaina onkin sitten vuorossa tämän lukuvuoden ensimmäinen Suomi-koulupäivä ja sitä tässä pitäisi myös valmistella. Ja sunnuntaina olisi ohjelmassa lounas naapureiden kanssa, jonne pitäisi jotain jälkiruokaa ehtiä myös jossain välissä valmistamaan. Eli varsin ohjelmanpitoinen ja mukava viikko siis menossa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti