torstai 29. syyskuuta 2016

Remonttimuisteluita...

Piipahdin tänään ostoksilla Leroy Merlinin rautakaupassa, jossa sattui olemaan -15% alennuspäivä. Ja mieleen muistui ajat tarkalleen vuosi sitten, jolloin hikoilimme kyseisessä kaupassa tuntikaupalla useiden päivien ajan. Olimme nimittäin muutamaa viikkoa aikaisemmin tehneet asuntokaupat ja edessä oli massiivinen remonttiprojekti. Tuossa vaiheessa emme vielä edes tienneet, että mikä firma tulee remontin tekemään emmekä edes tarkalleen tienneet, että mitä tulemme tekemään.  Mutta suunnitelmat oli tehtävä nopeasti, jotta pääsimme hyödyntämään tuon 15 % alennuksen. Se on kuitenkin sen verran hyvä summa kun kyse on tuhansien eurojen ostoksista. Niinpä ostimme vähän "sokkona" melkoisen määrän remonttitavaraa, jotka sitten kuorma-auto toimitti asunnon terassille remonttia odottamaan. 


Ja sitten alennuspäivänä olimmekin kaupassa kuusi tuntia ostoksia tekemässä - suurin osa päätöksistä kun jäi viime hetkeen... Mutta aikamoisen määrän ostimme - lattialaatat ja seinälistat koko asuntoon, kolmen kylpyhuoneen laatat, kalusteet, pytyt, lavuaarit, suihkut ja suihkuseinät, keittiön laatat ja paljon, paljon muuta. 

Näitä käytäviä tuli tallattua vuosi sitten aika ahkerasti. 
Olihan siinä hommaa kun piti itse laskea määrät, hoitaa tilaukset, kuljetukset, hoitaa viallisten juttujen palautukset jne mutta itse ostamalla saimme juuri sellaista, joista me pidimme. Täällähän monesti remonttifirmat huolehtivat kaikista materiaaliostoksista ja remontteja tehdään paljon jopa avaimet käteen- periaatteella. Helpomalla olisimme taatusti päässeet mutta meillehän sellainen ei sopinut.... Nyt kun remontin alkamisesta on vuosi aikaa ja olemme uudessa, remontoidussa kodissa asuneet jo kahdeksan kuukautta, niin tuota vuoden takaista aikaa jo jaksaa muistellakin. Kaikki se stressi on jo onneksi unohtunut ja olemme saaneet nauttia uudesta kodista. Meillä oli tuuria remontin suhteen sillä remonttifirma osoittautui todella timantiksi ja he tekivät hyvää työtä ja pysyivät aikataulussa. Mikä on täällä harvinaista.... 

Ja parasta on, että mitään emme lähtisi tekemään toisin eli onnistuneita olivat valinnat tuolloin vuosi sitten. Tykkäämme kodistamme, se on juuri meidän näköisempi ja oloisemme. Ja heti alusta lähtien se on tuntunut kodilta. 

Pieniä juttuja on vielä tekemättä mutta niinhän se taitaa aina mennä, että jos ei kerralla tee kaikkea valmiiksi niin sitten se tahtoo jäädä. Yläkerran varavierashuoneessa ovat eräät laskoskaihtimet odottaneet asennusta helmikuusta lähtien... Mutta eiköhän ne tämän vuoden puolella saada sinne asennettua. Ja terassin uudistus on vielä suunnitelmissa mutta juuri nyt siihen projektiin ei ole oikein inspiraatiota. Mutta ehkäpä sitten ensi keväänä...

Tässäpä vielä muutamia kuvia, että millainen muutos remontissa tapahtui. Kuvat ovat tosin jo kahdeksan kuukauden takaa eli muutamia sisustusjuttuja on ilmestynyt kotiin vielä näiden kuvien jälkeen. Kunhan saan uudet kuvat otettua jossain vaiheessa niin pitää päivittää kaikki kuvat. 

Olohuoneesta kaadettiin koko seinän levyinen muurattu kirjahylly sekä keittiön ja olohuoneen välinen seinä. Lattiat vaihdettiin laminaatista laataksi. Keittiöön rakennettiin saareke ja kaikki kaapistot & kodinkoneet uusittiin. Alakerrassa meillä on lisäksi kaksi makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta.  Meidän makuuhuoneesta revittiin puupaneelit pois sekä uusittiin lattia. 


Tai tässä vielä vähän uudempi kuva... 


Pikkuneidin huoneessa purettiin iso kaapisto ja rakennettiin kattoon ns. valotunneli, josta tulee ikkunan lisäksi luonnonvaloa huoneeseen. Lattiat uusittiin - kuten koko talossa. 
  Kylpyhuoneet kokivat myös täysremontit. Alakerran toinen kylpyhuone on pikkuneidin ja vieraiden käytössä.  


Meidän kylpyhuone ennen ja nyt 
Alakerran terassille emme ole tehneet toistaiseksi juurikaan mitään muuta kuin muuttaneet sen lapsiperheelle sopivaksi. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus tuo katos uusia sekä poistaa seinissä olevat luonnonkivet ja uusia laatat. Mutta se sitten joskus... 


Olohuoneesta on portaat yläkertaan, jossa on iso aulatila. Tälle tilalle ei ole kauheasti toistaiseksi käyttöä mutta ennen tila oli ulkoterassia, joten kätevämpi se kuitenkin on näin sisätilana. 


Yläkerta koki melkoisen muutoksen remontissa ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Paljon valoa ja lisätilaa. Tällä hetkellä yläkerran kaksi huonetta ovat vieras/varastohuoneita mutta veikkaisin, että viiden vuoden päästä neiti haluaa muuttaa jo yläkertaan saadakseen omaa rauhaa :-) 
Yläkerran vierasvessa 

Yläkerran vierashuone nro 1 

Yläkerran vierashuone nro 2, joka toimii enemmänkin varastotilana. Mutta sohvasta saa tarvittaessa parivuoteen. Ennen remonttia yläkerta oli vähän outo sillä alhaalta tuli portaat, joiden päässä oli ulko-ovi ja sitten käynti kattoterassille, josta taas oli käynti yläkerran makuuhuoneisiin. Nyt kaikki sisätilaa ja ratkaisu erittäin toimiva. Pienet parvekkeet jätimme molemmille puolille - toisella puolella on pöytä ja pari tuolia, toisella puolella säilytystilaa sekä pyykinhuoltotila eli pyykinpesukone ja kuivuri.  


Merinäköalaa ei valitettavasti ole mutta allasnäkymä sentään :-) 

 

Paljon näkyvää tietysti remontissa saatiin aikaiseksi mutta paljon myös tehtiin sellaista remonttia, joka ei niin näy ulospäin. Esim. kaikki seinäpinnat uusittiin ihan täysin, ei vain pinnotteita vaan koko rakenteet ja tehtiin ulkoseiniin kosteuseritys. Kaikki sähköt ja putket uusittiin. Kaikki ikkunat ja ovet uusittin sekä katoimme yläkerran. Talon ulkopinnat maalattiin ja lisäksi rakennettiin salaojan tapainen tuuletuskäytävä taloa kiertämään. Helpommaksi olisi varmaan tullut purkaa koko höskä ja rakentaa kokonaan uudelleen mutta siitä ei varmaankaan seinänaapuri olisi kauheasti tykännyt... 

Nyt kun remontista on jo aikaa, niin näitä kuvia katselee jo huumorilla. Mutta siinä vaiheessa kun kämppä näytti tältä niin itku ei ollut kaukana. 

 
Mutta loppujen lopuksi hieno kotihan tästä tuli ja oli kaiken arvoista. Ehkäpä ensi kuussa juhlistamme remontin 1-vuotispäivää jollakin tavalla :-) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti