keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Juhlia kerrakseen - kolmet häät ja yhdet synttärit kahdessa viikossa

Vaikka loma on jo ohitse ja arki alkanut niin kiva silti muistella viimeistä reissuamme. Sen verran erikoinen reissu oli kyseessä. Ei sen takia, että olisimme matkustaneet jonnekin eksoottiseen paikkaan vaan ihan siitä syystä, että parissa viikossa vietimme kolmet häät ja yhdet synttärit. Melkoinen juhlinnantäyteinen reissu siis... 
Ensimmäiset juhlat vietimme Madridissa. Kyseessä oli puolison serkun häät ja samalla vietettiin pariskunnan pikkuneidin 1-vuotissynttäreitä. Pienimuotoiset ja hyvin leppoisat häät, joissa espanjalaiseen tapaan seurusteltiin ja syötiin paljon. Vihkiminen tapahtui kunnantalolla klo 19 ja sen jälkeen häitä juhlittiin parikunnan kotona ulkosalla. 

Juhlan aluksi "juhlittiin" 1-vuotiasta sankaria mutta varsin nopeasti pikkuneiti siirtyi unten maille ja juhlinta jatkui sitten "häitten" merkeissä. Vaikka eipä niitä sen enempää juhlittu - eihän täällä häissä yleensä ole mitään sen kummempaa ohjelmaa syömisen ja seurustelun lisäksi. Sitä ruokaa olikin sitten tarjolla ihan mieletön määrä sillä catering huolehti paikan päällä ruoan valmistuksesta ja tarjottimia kannettiin pihalle lähes taukoamatta useamman tunnin ajan. Kaikkea en jaksanut edes maistaa... Hääkakun korvasi herkkunurkkaus. 

 
Pikkuneiti viihtyi hyvin sillä juhlissa oli paljon muitakin lapsia ja lisäksi kaikenlaisia leluja ja jopa pieni pomppulinna. 

 

Kovin myöhään emme voineet juhlia sillä häitä seuraavana aamuna meillä oli jo lento Helsinkiin klo 8.30, jossa viikkoa myöhemmin juhlittiin seuraavia häitä. Kyseessä oli velipuoleni häät tai itse asiassa hääjuhla sillä itse vihkiminen oli jo kesällä. Hääjuhlaa vietettiin kauniissa maalaismaisemissa ja juhlat alkoivat suomalaiseen tapaan jo päivällä klo 14. Ohjelmassa oli monipuolinen lounas noutopöydästä - tarjolla oli jopa kokonaisena paistettu porsas! 
Lisäksi oli kaikenlaista hääohjelmaa, kakkukahvit ja myöhemmin vielä tanssia jne. Me tosin emme jaksaneet kovin myöhään juhlia mutta häätanssin sentään näimme. 


Pikkuneiti nautti juhlista vaikka lapsia ei kauheasti ollutkaan. Lapsille oli kuitenkin varattu hauska puuhalehtinen ja onneksi häävieraista löytyi pikkuneidille paljon tanssiseuraa. Melkoinen dancing queen valloitti tanssilattian... 


Edes pieni tihkusade ei haitannut juhlintaa. 
 

 

Kolmannet häät olivat vuorostaan taas Madridissa ja kuusi päivää myöhemmin. Hyvä kun ehdimme puolison puvun juuri välissä käydä pesettämässä. Itse olin varannut eri mekon viimeisiä juhlia varten, ihan varmuuden vuoksi.. Ja viimeiset häät olivat myös vähän "juhlallisemmat" joten vähän pidempi mekko oli varmempi valinta niihin juhliin. Kyseessä oli puolison serkun häät - tällä kertaa äidin puolelta. Juhlat alkoivat klo 18 siviilivihkimisellä kunnantalolla ja sen jälkeen itse hääjuhlaa vietettiin golfklubilla. Ohjelmassa oli espanjalaiseen tapaan jälleen syömistä, seurustelua ja lopuksi ilmeisesti myös tanssia. Mutta siihen osuuteen emme enää osallistuneet sillä puolenyön aikaan suuntasimme jo kohti appivanhempien kotia. Onneksi otimme pienet siestaunet päivällä sillä muuten emme olisi varmaankaan jaksaneet noin myöhään juhlia... Ruokailu tapahtui coctail-tyyliin eli pieniä juttuja kannettiin tarjottimilla jatkuvalla syötöllä. Siinä vaiheessa kun klo 23.50 teimme lähtöä, niin kannettiin esille vasta ensimmäisiä jälkiruokia. Eli ruokaa oli tarjolla kolmen tunnin ajan - sanomattakin selvää että nälkäisenä ei juhlista tarvinut lähteä. 

Lapsia oli paikalla jonkun verran eli leikkiseuraa löytyi ja kaiken lisäksi paikalle oli palkattu erillinen lastenhoitaja seuraa pitämään. Eli pikkuneitiä ei kauheasti illan aikana näkynytkään.. 

 


Kolmet varsin erilaiset häät mutta kaikki yhtä hienoja juhlia. Tärkeintä oli, että jokainen juhla oli hääparin itsensä näköinen ja itse pariskunnat nauttivat tuosta tärkeästä päivästä. 

Olemme todella onnellisia, että saimme mahdollisuuden päästä mukaan näihin juhliin sillä täällä Euroopan kaukaisimmalla laidalla kun asuu niin aina ei ole itsestäänselvyys se, että häihin ja muihin juhliin pääsee mukaan. Varsinkin kun puolison työt rajoittavat reissaamista myös jonkun verran. Mutta nyt olimme onnekkaita, että loma osui juuri tähän ajankohtaan ja että näin lyhyelle ajalle osuivat melkein kaikki tämän kesän tärkeimmät juhlat. Vain parhaan ystäväni 4-kymppiset osuivat eri ajankohtaan mutta onneksi niitäkin pääsin juhlimaan jo alkukesän ensimmäisellä Suomi-lomalla. 

Takana siis varsin mahtava kolmen kuukauden loma, jonka aikana olemme nähneet ja tehneet kaikenlaista. Nyt tuntuu hyvältä olla taas kotona ja palata takaisin "arkeen". Pikkuneidillä alkoi koulu maanantaina, joten tässä sitä arkirytmiä taas vähitellen haetaan kaiken juhlinnan jälkeen.

Mukavaa alkavaa syksyä kaikille! Meilläkin saatiin maanantaina ensimmäiset saateet sitten helmikuun... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti