maanantai 1. elokuuta 2016

Pitkä viikonloppu Fuerteventuralla

Takana on pitkä viikonloppu naapurisaari Fuerteventuralla, entisellä rakkaalla kotisaarella. Kiva reissu mutta ihanaa olla taas kotona. Ja itse asiassa tällä kertaa kotiinpaluu entiseltä kotisaarelta uudelle tuntui paljon paremmalta kuin koskaan ennen. Johtunee siitä, että nyt ei tarvitse palata harmaaseen ja pilvisen Las Palmasiin vaan tänne aurinkoiseen etelään. Eihän tämä nyt entiselle kotipaikalle Corralejolle ihan vedä vertoja mutta hyvä täälläkin on asua. 
Tällaiset kelit jätimme taakse Fuerteventuralla

Ja tällainen tasaisen harmaa pilvisää odotti Las Palmasissa. 


Tosin täytyy myöntää, että ei Fuerteventurallakaan ihan tuollaista sinistä taivasta ollut joka puolella - vain saaren eteläosassa. Nimittäin koko kolme päivää pohjoinen oli aika lailla pilvistä.  Enpä muista, että koskaan olisi heinäkuussa ollut Corralejossa tuollaisia kelejä. Talvella joo mutta keskikesällä ei koskaan... 


Mutta kun elää paikassa jossa aurinko paistaa melkeinpä 365 päivää vuodessa, niin ei onneksi tarvitse lomalla harmitella jos on vähän pilvisempiä päiviä... 

Näin kauniiseen aamuun heräsimme taas täällä kotosalla. 

Tällä kertaa meidän Fuerteventuran reissumme oli vähän erilainen, siis muutenkin kuin vain säiden puolesta. Emme nimittäin päässeet kertaakaan leijasurffaamaan!! Aina olen edes yhtenä päivänä päässyt veteen mutta nyt eivät tuulet suosineet sitten lainkaan. No, minkäs teet. Säähän kun ei voi vaikuttaa... No, onneksi leijasurffaus ei ollut reissun ainoa aktiviteetti vaan tällä kertaa halusimme nähdä mahdollisimman paljon ystäviä. Ja se onnistui melkeinpä täydellisesti. 

Majoitus oli tällä kertaa meillekin uudessa hotellissa, Arena Beachissä. Vuosien aikana lähes kaikki kaupungin hotellit ovat tulleet tutuiksi - joko oppaana työskennellen tai myöhemmin hotelleissa majoittuen. Mutta tämä hotelli oli vuosia suljettuna ja avasi ovensa vasta viime talvena. Se oli kuitenkin ainoa järkevänhintainen tarjolla ollut hotelli sillä näin heinäkuun high season-aikaan hinnat olivat yli 100€/yö kaikissa vaatimattomissakin hotelleissa. Mutta onneksi sattumalta löysin tämän ja maksoimme siitä 80€/ yö. Näin heinä-elokuussa ei juurikaan halvemalla majoitusta löydy Corralejossa mutta talvella yleensä maksamme samantasoisesta paikasta puolet vähemmän. 

No, ihan mukavaksi hotelliksi tämä osoittautui. Perussiisti ja 3 tähtensä arvoinen. Huoneet eivät ole mitään suuren suuria mutta meidän kolmihenkiselle perheelle riittävä. Kahden lapsen kanssa voisi olla jo vähän ahtaampaa vaikka olohuoneen sohvasta sängyn kahdelle saakin. Ja paljon lapsiperheitä hotellissa olikin. 

Piha-alue sikäli kiva, että kaikkii huoneet ovat sisäpihalle päin ja muutenkin alue on tosi rauhallinen. Kävelymatkaa on keskustaan n. 10-15 minuuttia ja rannalle saman verran. Mutta meitä tuo nyt ei haitannut koska auto oli mukana. 

Yksi isompi allas, yksi pienempi ja lisäksi lapsille pari pientä allasta. Hotellista löytyi myös pieni kuntosali sekä jonkinlainen minispa, jossa sisäporeallas, sauna ja jotain hoitoja tarjolla. Ravintolassa ihan ok tarjonta, ei suuren suuri valikoima mutta laatu oli ihan hyvä. Nekin tuli testattua sillä saimme nimittäin "kaupan päälle" all inclusive-rannekkeet vaikka olimme varanneet huoneen ilman mitään aterioita. No, kauheasti emme kuitenkaan rannekkeita hyödyntäneet - aamupalat kävimme syömässä hotellissa ja kerran lounaan. Emme kauheasti yleensä ehdi aikaa hotellissa viettää ja tykkäämme käydä enemmän ihan kaupungilla ravintoloissa syömässä. Nuo all inclusive-lomat eivät vain ole meitä varten...Lasten allas

Hotellin lintushow 

Miniclubissa neiti oli yhtenä aamuna pari tuntia ja ohjelmassa oli pelejä ja kasvomaalausta. Ihan omasta halustaan sinne meni ja mennessään vaan huusi meille ovelta, että adios. Selvästi reippaampi tapaus kuin mitä oli äitinsä tuossa iässä. 


Hotellissa oli myös pieni leikkipaikka

Ensimmäinen lomapäivämme oli varattu ystäväperheelle, joka asuu saaren keskiosassa eli sinne suuntasimme suoraan lentokentältä. Siellä menikin sitten iltaan asti ja pikkuneiti nautti kun sai taas leikkiä ystävänsä Noelian kanssa. Suomea neidit höpöttivät tauotta , välillä katsoivat Risto Räppääjä -elokuvaa, sitten uintia, poniratsastusta, tanssiesitystä jne. Vauhdikas päivä! No, me aikuiset otimme vähän rauhallisemmin.    

Perjantai- ja lauantai aamupäivät olimme "varanneet" leijasurffausta varten mutta kun tuulta ei ollut, niin otimme käyttöön muut suunnitelmat. Pikkuneidin toiveesta kävimme dyyneillä touhuamassa, kävelyllä Corralejon keskustassa, keskustan rannalla ja vietimme rauhallista laatuaikaa perheen kesken. 
  
Muuten ohjelma olikin sitten ystävien tapaamista eri paikoissa, eri aikoihin ja eri aktiviteettien parissa. 

Ystävien koirat saivat vauhdikkaan "leikki- ja lenkkikaverin" meidän pikkuneidistä ja taisivat vierailun jälkeen ottaa pitkät siestaunet... 


Illallinen Citrus-baarissa ja sen jälkeen vielä parit lasilliset ystävien pitämässä coctai- ja viinibaarissa. 

 

Täällä Espanjassa asumisen yksi hyviä puolia on se, että elämä jatku vielä lastenkin saamisen jälkeen. On täysin normalia käydä illallisella klo 21 jälkeen ja sen jälkeen muutamalla lasillisella. Joka puolella näkee paikallisia perheitä liikkeellä tähän aikaan. Mutta toisaalta - eipä täällä kyllä näe myöskään vanhempia humalassa ja huonossa kunnossa. Viiniä nautitaan illallisella ruoan kanssa ja sen jälkeen ehkä vielä joku drinkki tai pari mutta kuitenkin niin, että ollaan vielä täysin hyvässä kunnossa. Lapset ovat mukana ja he ovat myös tervetulleita lähestulkoon kaikkin ravintoloihin ja baareihin. 

 

Lauantain kolmetuntiseksi venynyt lounas Malagasta saapuneen ystäväperheen seurassa. Lounaspaikkana meidän "vakkari-italialainen" Da Uli. 


Lauantan-iltana meillä oli ohjelmassa ystävien grilli-ilta ja sitä ennen erään ystävämme taidegallerian avajaiset. ART Gallery by de Dios Kuky - taiteilija, surffari ja urheiluvalmentaja. Ja esillä olleet työt liittyivät pääasiassa näihin kolmeen teemaan. Huipputyyppi ja saimme kuulla varsin hauskoja tarinoita. 

                            
                            

  


Eilen olikin sitten ohjelmassa jo paluu kotisaarelle mutta ennen sitä piipahdimme saaren eteläosassa tapaamassa ystäväperhettä, joka oli saapunut saarelle lomailemaan Lontoosta. Vietimme mukavan ja rennon ranta/allaspäivän heidän seurassaan. 

Varsin monta juttua ja ystävää saimme mahtumaan kolmeen päivään eli varsin onnistunut reissu vaikka leijasurffaus ei tällä kertaa onnistunutkaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti