sunnuntai 28. elokuuta 2016

Pikakuulumiset Suomesta

Täällä sitä ollaan taas Suomessa. Tällä kertaa tosin vähän pikaisemmalla visitiilillä kuin mitä yleensä mutta kuitenkin 10 päivää on Suomi-elämää taas tiedossa. Ohjelmassa on mm. ystävien ja sukulaisten tapaamista, yhdet häät, mökkivisiitti, pari päivää Helsingissä ja muuta Suomi-kivaa kuten herkuttelua ja metsälenkkejä.

Perjantaina saavuimme lähes 12 tuntisen matkapäivän päätteeksi perille mummulaan mutta pikkuneidillä ei ollut väsymyksestä tietoakaan. Joten ilo irti heti ensihetkistä lähtien. Kurahousut jalkaan ja pihalle!
Viikonloppuna piipahdimme mökillä viettämässä venetsialaisia eli kesäkauden päättäjäisiä. Vaikka lauantai aamulla oli vielä ihan lämmintä ja kävin heittämässä jopa juoksulenkin shortsit ja t-paita päällä niin vähitellen syksyn tulon alkaa jo tuntemaan. Päivän aikana tuuli oli melkoisen myrskyisä mutta onneksi kuitenkin melko poutainen. Lämpötila taisi olla jossain 17 asteen tuntumassa iltapäivällä eli sellainen kylmä talvipäivä Las Palmasissa-sää.  Ihan kivaa kuitenkin meille sillä kotona Gran Canarialla on ollut melkoisen lämmin kesä ja tälläkin hetkellä siellä hikoillaan taas vaihteeksi lähes 40 asteen lämmössä. Eli me nautimme nyt tästä Suomen loppukesän viileydestä hyvillä mielin. 

Ja "uimaankin" pikkuneiti pääsi sillä mökillä palju tarjosi pikkuneidille lämpimän kylvyn..


Tänään sunnuntaina piti juoksulenkille vetää sitten jo trikoot jalkaan ja pitkää hihaa päälle, sen verran viileämpi oli jo ilma mutta ihanan raikasta oli juosta. Huomenna ei varmaankaan tarvitse aamulenkille lähteä sillä koko päiväksi on luvattu raikasta vesisadetta. No, loppuviikolla sitten lisää juoksulenkkejä kunhan ensin kotiudumme Helsingin reissulta.


Huomenna suuntaamme  siis pikkuneidin kanssa kohti pääkaupunkia, jonne papi saapuu myös sitten iltasella. Tarkoitus on pari päivää kierrellä "turistina" eli pikkuneidin toiveesta on tarkoituksena siis kiertää ihan nähtävyyksiä. Hänellä kun on Suomi-aiheinen muistipeli ja siitä ovat mm. Sibelius-monumentti, Tuomiokirkko ja Suomen linna jääneet neidin mieleen ja pitäähän ne sitten käydä katsastamassa.
Tiistai-illalle olemme varanneet myös pöydän Farang-ravintolaan, jossa pääsemme testaamaan paikan maistelumenun. Sitä odotamme puolison kanssa kovasti. Ja totta kai pikkuneitikin tulee mukaan!
Sieltä ehkä sitten kuulumisia seuraavalla kerralla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti