sunnuntai 7. elokuuta 2016

Miten sujuu lomailu kotosalla?

Takana on ensimmäinen lomaviikko kotona, ilman mitään etukäteen suunniteltua ohjelmaa. Etukäteen vähän pelotti, että miten saamme ajan kulumaan sillä meille tällainen "ohjelmattomuus" on aika harvinaista. Aluperin itse asiassa suunnittelin, että elokuussa käymme tekemässä kaikenlaisia retkiä ympäri saarta ja tutustumme tähän "uuteen" kotisaareen, jossa olemme jo asuneet kolme vuotta mutta emme ole vielä oikein perinpohjin ehtineet siihen tutustua. Mutta loppujen lopuksi päätin, että elokuussa opettelemme ihan vain olemaan tekemättä mitään. Taito, jota myös elämässä tarvitaan. Nykypäivän lasten elämä kun on täynnä kaikenlaisia aktiviteetteja ja monenlaista stimulointia. Myönnän, että meilläkin on enemmän keskitytty siihen, että pikkuneiti tekee, kokee ja näkee kaikenlaista. Mutta tietoinen rauhoittuminen on myös taito, jota pitää opetella. Ja sitä paitsi tylsyys on erittäin hyvä asia lapsen mielikuvitukselle. Silloin pitää itse kehitellä leikkejä, ohjelmaa ja tekemistä. 

Viikko on sujunut paremmin kuin etukäteen osasin ajatella. Aamupäivät olemme viettäneet läheisellä Crossfit Maspalomas- salilla, jossa olen käynyt treenaamassa. Ja neiti on ollut siellä kanssani. Onneksi salin omistajilla on kaksi lasta, joten heille on täysin normaalia että lapsetkin tulevat mukaan ja näin lapsilla on myös leikkiseuraa. Neiti onkin ollut ihan onnessaan mukana - on saanut leikkiä, touhuta ja liikkua samalla kun itse olen päässyt treenaamaan. Kyseessä on pieni sali ja ryhmätkin tosi pieniä, näiden viikkojen aikana on tainnut enimmillään olla 6 henkilöä tunnilla ja monesti olen ollut yksin. Eli olen saanut todella tehokasta valmennusta ja monet tuloksetkin ovat parantuneet. 

 


Treenien jälkeen kotiin, hetkeksi uima-altaalle ja sitten lounasta. Tällä viikolla on syöty todella kevyesti sillä näin kuumalla ilmalla ei kauheasti tee mitään raskasta tai edes lämmintä ruokaa mieli. Eli lähinnä salaatteja on tullut syötyä. Ja toki sitten vastapainona myös jäätelöä, melkein joka päivä... 

Tällä viikolla taas vaihteeksi tuuli kääntyi puhaltamaan Afrikan suunnalta ja mitään raikasta ilmaa ei silloin ole tietenkään luvassa. Aamusella jo 40 astetta rikki. Tarkenee... Mutta onneksi tätä kestää yleensä vain pari päivää kerrallaan ja sitten taas palataan normaaleihin kesälämpötiloihin - mikä täällä etelässä tarkoittaa 28-34 asteen päivälämpötiloja. 


Onneksi on tuo uima-allas tuossa kodin vieressä eli siellä voi tarvittaessa käydä viilentymässä. Tosin päivän kuumimpaan aikaan emme oikeastaan kodista liiku mihinkään eli lounaan jälkeen levätään ainakin pari tuntia. Yleensä katsotaan esim. joku elokuva ja luetaan kirjoja eli yritetään vähän rauhoittua. Meillä kun pikkuneiti ei ole päiväunia käytännössä nukkunut enää sen jälkeen kun täytti 2.5 vuotta. Mutta toki pieni lepohetki näin kesällä on tarpeeseen. 

Iltaisin sitten olemme käyneet esim. kävelyllä, kaupassa, elokuvissa jne. Eli hyvin leppoisaa "lomanviettoa". Perjantaina kävimme katsomassa The secret life of pets -elokuvan eli mitä elokuvan siitä, että mitä lemmikit mahdollisesti tekevät kun ovat yksin kotona. Trailerin perusteella osasimme odottaa hauskaa elokuvaa mutta myös visuaalisesti elokuva oli hienosti tehty. Kyllä on lastenelokuvat muuttuneet huimasti viimeisen 10 vuoden aikana. 
Täällä elokuva on luokiteltu ihan koko perheen elokuvaksi mutta Suomessa taitaa olla ikäraja 7-vuotta. Elokuvassa oli toki muutama ihan jännä kohta mutta kyllä mielestäni elokuva sopii myös nuoremmillekin. Elokuvan jälkeen kävimme syömässä Fosters Hollywood -ravintolassa, joka sattui olemaan sopivasti elokuvateatterin sisäänkäynnin vieressä. Emme yleensä suosi näitä ketjuravintoloita mutta joskus olemme ennenkin Fostersissa syöneet ja hyvää ruokaa saaneet. Niin tälläkin kertaa. Wagyu burger oli maittava, annoksen hinta 13 €. Ja kaiken lisäksi ravintolassa oli myös kiva leikkipaikka lapsille ja tietysti lastenelokuvan loppumisen jälkeen paikalla oli muutama muukin perhe eli leikkiseuraa riitti neidille. 


Koska viikko on sujunut mukavasti niin samalla kaavalla jatkamme myös seuraavatkin viikot aina seuraavan reissuun asti. Koulun alkamiseenhan on vielä kuukausi aikaa eli vielä on lomaa jäljellä... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti