maanantai 1. elokuuta 2016

Kanarialainen all inclusive ja Corralejon ravintolavinkit

Ruoka on meidän perheessä arvostettu asia ja tykkäämme lomallakin syödä hyvin. Ja sillä en tarkoita mitään all inclusiven jatkuvaa mättöä vaan tykkäämme syödä paikallisissa ravintoloissa laadukkaista materiaaleista tehtyä, maistuvaa ruokaa. Täällä Kanarialla aika harvoin voi sanoa mitään positiivista hotellien all inclusive ruoka- tai ruokatarjonnasta. Ne ovat edullisista materiaaleista, isolle joukolle tehtyä mättöä. Harvemmin ruoka edes maistuu miltään.  Ainakaan jos kyse on 3 tähden hotellista. Ja valitettavasti suurin osa näistä all inclusiveja tarjoavista hotelleista on nimenomaan näitä keskitason hotelleja. Toki esim. 4 tähden RIU-hotellit ovat jo vähän laadukkaammasta päästä ja niissä ruokaa voi kutsua ruoaksi.

Eikä taso nouse yhtään juomien osalta. Hanakaljaa, -viinejä ja halvimmista alkoholijuomista tehtyjä kehnoja drinkkejä, joihin sekoitetaan hirveänmakuisia sokerilitkumehuja väriä antamaan. En kaataisi kurkkuuni vaikka maksettaisiin... Niin ja aika usein juomat tarjoillaan ihan vain muovimukista. 

Muutenkin olen koko all inclusive -konseptia vastaan. Ainakin paikoissa, joissa on tarjolla myös hyvä valikoima ihan normaaleita ravintoloita hotellialueen ulkopuolella. Itse tykkään suosia paikallisia ravintoloita ja antaa rahani paikallisille yrittäjille. Tykkään myös itse päättää siitä, että mitä milloinkin syön.  Toki ymmärrän monien lapsiperheiden kannan että lomailu on vain niin paljon helpompaa all inclusivella kun ei tarvitse liikkua hotellialueelta minnekään. Eli jokainen tyylillään. 
Täällä Kanarialla suurin osa all inclusive -palvelun tarjoavista hotelleista on 3 tai 4 tähden hotelleja. Osa laadukkaampia, osa vähemmän laadukkaita - yleensä hinta kertoo paljon... Koska harvat hotellit ovat puhtaasti all inclusive-hotelleja, kuten esim. monissa Karibian tai Turkin kohteissa, niin nämä all inclusive -asiakkaat täällä merkataan lähes aina rannekkein. 
Ja mitä tuo ranneke sitten kattaa niin se riippuu tietysti hotellista mutta useimmiten se on aamiainen, lounas ja illallinen noutopöydästä sekä lisäksi jotain välipalaa esim. allasbaarista. Yleensä ravintoloita on vain yksi mutta toki kalleimmissa ja laadukkaimmissa 4 tähden hotelleissa saattaa olla parikin ravintolaa, joista voi sitten valita. Mutta yleensä kaikki syövät samassa, valtavassa "ruokalassa", joten väkeä aterioilla yleensä riittää ja mistään rauhallisesta, nautinnollisesta ruokahetkestä harvemmin pääsee nauttimaan. Juomia on tarjolla yleensä hanoista - hanaviinejä, hanaolutta ja hanavirvoitusjuomia. Sekä kaikista halvimmista alkoholeista tehtyjä drinkkejä. Toki laadukkaampiakin juomia on yleensä tarjolla mutta niistä veloitetaan erikseen. Yleensä baareissa ja ravintoloissa on listat, joihin on merkitty erikseen juomat jotka sisältyvät all inclusiven hintaan. 

Me emme siis käytännössä koskaan varaa reissuhotelleja all inclusivella. Vain kerran olemme ihan tarkoituksella varanneet all inclusive-hotellin pariksi yöksi mutta silloinkin olimme paikassa, jossa ei ollut muita kuin all inclusive -hotelleja ja lähistöllä ei ainuttakaan ravintolaa. Mutta hotellin ranta oli täydellinen kitesurf-ranta, joten vaihtoehtoja ei käytännössä ollut. 

Tällaisen kitesurfspotin takia voi vaikka uhrautua all inclusiven uhriksi :-) Tämänkertaisella Fuerteventuran reissulla saimme rannekkeet hotellilta maksutta, joten ne otimme vastaan. Mutta käytännössä käytimme hyvin vähän - aamupalat kävimme syömässä ja kerran pientä välipalaa lounaspöydästä. Juomatkin jätimme testaamatta paria cola light lasia lukuunottamatta. 

Jos joku nyt sattuu suuntaamaan Corralejoon, Fuerteventuralle niin tässä omat ravintolavinkkini jos haluaa syödä muualla kuin hotellin ravintolassa. Ravintolat ovat aivan sattumanvaraisessa järjestyksessä. 

Corralejon keskusta:

Sanus
- Gluteenitonta kasvisruokaa tarjoava pieni ravintola, joka avoinna vain iltaisin.La Mamma
- Argentiinalaisen omistajan liharavintola, jossa laaja valikoima myös pizzaa ja pastaa


Meson las Tejas
-Kanarialaista ruokaa maukkaasti mutta hyvin pelkistetysti. Isot annokset, edulliset hinnat. 


La Scarpetta da Mario
- italialainen ravintola, jossa paljon päivän erikoisuuksia. 

Sushi e
-sushiin erikoistunut ravintola ja tarjolla todella laaja & mielekiintoinen valikoima. Oma lempipaikkani Corralejossa! Tällä hetkellä suljettu mutta avaavat uuden, tilavamman ravintolan paremmalla paikalla 


Bombay Masala
-vaatimaton intialainen ravintola mutta ruoka hyvää ja palvelu aina ystävällistä. 


Boardriders Grill and bar
-Campanarion ostoskeskuksessa, surf-tyylinen ravintola-baari. Mielenkiintoinen menu, jossa paljon vaikutteita eri puolilta maailmaa.


Taverna Fogalera
-Tunnelmallinen, italialainen ravintola rantakadulla. Oma suosikkini sinisimpukat tomaattikastikkeella. 


DaUli 
-Pieni, vaatimaton italialainen lounasravintola jossa vain muutama pöytä sisällä ja terassilla. Ruoat valmiina lasitiskin takana ja itse voi sitten valita näön perusteella, että mitä haluaa syödä. Joko ravintolassa tai mukaan vietynä. Edulliset hinnat. 


Slowboat II Wok 
-kiinalainen ravintola, jossa iltaisin laaja ja hyvätasoinen noutopöytäCorralejon ulkopuolella:

Azzurro ( El Cotillo) 
Italialainen ravintola pienessä El Cotillon kylässä, rannan tuntumassa. Canela cafe 
Lajareksen kylässä surf-tyylinen paikka, jossa mm. herkullisia wrappeja, salaatteja ja hampurilaisia

La Cancela pizzeria
Pieni pizzeria Lajareksen kylässä. Mielestäni saaren parhaimmat pizzat! 

La Jaira de Demian
Pääkaupunki Puerto del Rosariossa sijaitseva viihtyisä ravintola, jossa tarjoillaan modernia kanarialaista ruokaa laadukkaista aineksista. Todella hyvä palvelu. Makuja on tietysti monia ja monta muutakin hyvää ravintolaa Corralejosta ja lähiympäristöstä löytyy. Ja uusia tulee koko ajan lisää. Mutta ainakin näihin ravintoloihin palaamme aina vuosi vuoden jälkeen.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti