perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tämän viikon tunnelmia

Kuukauden loman jälkeen on ollut taas aika palata hetkeksi arkeen. Vähän pelotti, että miten lähtee taas aamuherätykset ja rutiinit sujumaan mutta mitään ongelmia ei ole ollut.  Neiti aloitti maanantaina klo 9 "tanssileirin", jossa hän on joka arkipäivä klo 9-13. Näin saa urheilla, touhuta ja leikkiä muiden lasten kanssa ja itsellekin jää vähän aikaa hoitaa omia askareita. Koska vetäjä ja osa lapsistakin oli jo tuttuja niin reippaasti neiti meni mukaan heti ekana aamuna ja kivaa on kuulemma ollut. Löytyi myös yksi uusi "suomisystävä" sillä samalle kurssille sattui osumaan täällä asuva 3-vuotias Sofia, joka on puoliksi suomalainen. Kivaa, että löytyy näitä Suomea puhuvia lapsiystäviä Kialle sillä se on kielen kehityksen kannalta äärimmäisen hyvä asia. Tätä siis tiedossa heinäkuun loppuun asti ja hinta koko ajalta 120 €. Ei paha hinta mielestäni. 


Joka päivä heillä on ohjelmassa erilaisia aktiviteetteja ja seuraavan viikon ohjelma annetaan aina perjantaina. Tällä viikolla on ohjelmassa ollut:

maanantai:  klo 9 tanssitunti, klo 10 koreografiapaja, klo 11 välipala, klo 11.30 askartelua
tiistai: klo 9 rytminen kilpavoimistelu, klo 10 leikkejä, klo 11 välipala, klo 11.30 uima-allas
keskiviikko: klo 9 tanssitunti, klo 10 koreografiapaja, klo 11 välipala, klo 11.30 askartelua 
torstai: klo 9 viikkoesitys, klo 10 kasvomaalausta, klo 11 välipala, klo 11.30 koreografiakisa
perjantai: rantapäivä

Ensin vähän karsastin ajatusta siitä, että näin lomalla viedään neiti johonkin mutta tosi asia on, että neiti viihtyy taatusti siellä paremmin kuin yksin kotosalla. Naapurustossa kun ei ole kauheasti sopivia leikkikavereita ja nekin harvat ovat myös erilaisilla leireillä aamupäivät. No, elokuussa ollaan sitten kotosalla - ainakin muutama viikko. Tai ainakin seuraavaan reissuun asti... Liput Madridiin on nimittäin varattu 24.8 ja sieltä eteenpäin Suomeen. Ja sitten taas takaisin Madridiin 5.9. Melkoista "sahailua" edestakaisin mutta nyt osui kolmet häät peräkkäin kolmen viikon sisällä. Kotiin reissulta palaamme varmaan 10.9 ja sitten onkin jo edessä koulun aloitus pikkuneidillä. Viimeinen vuosi esikoulua edessä. 

Mutta sitä ennen nautitaan nyt vielä tästä kesästä ja loma-arjesta. Itse olen kovasti taas nauttinut treeneistä - keho on selvästi kaivannut muutakin kuin juoksemista kuukauden loman jäljiltä. Yhden juoksulenkin pyrin edelleen viikossa tekemään ja sitten lisäksi tuttuun tapaan taas crosfit-treenejä 3-4 x viikossa. Hieman hellänä on paikat olleet tällä viikolla mutta sehän oli odotettavissa kun ei kuukauteen juuri painoja tullut liikutettua. Mutta onneksi lihaksilla on suht hyvä muisti ja kunto palautuu kovalla vauhdilla. Tänään tein hyvän treenin ja onnistuin vetämään overhead squat sarjassa ihan hyvät painot: 4+4+4+4+3+2 sarjassa viimeinen setti 35kg painoilla. Jee, kyllä se tästä! Aika kuumahan täällä on näin kesällä treenata kun ei ilmastointeja saleilla oikeastaan käytetä. Mutta ainakin virtaa hiki!! Nimittäin päivälämpötilat ovat nyt olleet tasaisesti 30-35 asteen välillä. Tarkenee... No, onneksi salille ei aurinko paista suoraan joten siellä on vielä toistaiseksi pystynyt treenaamaan ilman lämpöhalvauksen vaaraa mutta nestettä saa kyllä tankata aika monta litraa päivässä. 

Eipä ole uima-altaallakaan kauheasti väkeä ja itsekin viihdyn paremmin varjon puolella. Onneksi vesi vähän virkistää vaikka sekin taitaa olla jo 28 asteista. 
Tähän viikkoon on mahtunut myös ystävien ja tuttavien tapaamista. Lauantaina Jesuksen serkku puolisonsa kanssa, sunnuntaina ystäväni Las Palmasista kävi vierailulla ja keskiviikkona meillä oli naapurit lounaalla. Jo muutosta lähtien olen luvannut joku päivä laittaa jotain suomalaista ruokaa ja nyt 6 kk asumisen jälkeen löytyi vihdoin sopiva hetki. Tarjolla oli raikasta perunasalaattia sekä lohta eri tavoin: lämminsavulohta, pestokuorrutettua lohta, ruiskuorrutettua lohta ja kylmäsavulohipastaa. Hyvin kelpasivat aikuisille ja lapsille. 


 


 


Eilen saimme vieraita entiseltä kotisaarelta Fuerteventuralta. Olipa kiva nähdä Tuulikki ja Sigi. 


Tänään oli pikkuneidillä vuorossa rantapäivä leirin toimesta ja neljä tuntia vierähti rannalla touhuten. Onneksi pieni tuulenvire osui rannalle niin ei ollut aivan tukahduttavan kuuma.Itse piipahdin aamukahvilla rannan vieressä sijaitsevassa miniostarissa. Ihan kivat maisemat :-) 
Viikonlopulle emme ole vielä suunnitelmia sen enempää tehneet mutta varmasti elokuvissa menemme ainakin käymään. Ice Age ja Finding Dory- elokuvat ovat ainakin must see-listalla pikkuneidin kanssa. 

Aurinkoista viikonloppua - nauttikaa kesästä!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti