keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Takaisin kotona

Niin se vain melkein kuukausi vierähti reissussa - 10.6 starttasimme kohti Suomea ja tänään 7.7 palasimme takaisin kotisaarelle. Nopeasti meni aika eikä edes reissuväsymys vielä yllättänyt. Tai pikkuneidillä ehkä viimiset pari päivää Madridissa alkoivat jo olemaan vähän tylsiä mutta sekin johtui varmaan enimmäkseen siitä, että siellä kuumuuden takia vietettiin suurin osa ajasta sisätiloissa. Eli vähän tylsää. Mutta tärkeintä tietysti tässä stopissa oli se, että Kia pääsi viettämään aikaa Espanjan isovanhempien kanssa.

Madridin osuus reissusta meni myös ihan hyvin vaikka lämmintähän siellä tähän vuodenaikaan riittää. Joka päivä vähintään +35 varjossa. Eli kauheasti emme päivällä liikkuneet ulkosalla.. Mutta illat ja aamut ovat mukavan lämpöisiä ja niinpä aamulenkkejä tuli tehtyä useampia ja illalla puolestaan kävimme nauttimassa Madridin ravintolatarjonnasta.Ja kerran kävimme myös viilentymässä Madrid Snowzonessa, joka on sisälasketteluhalli. Näin kesällä ei ole ruuhkaa joten hinnatkin ihan kohtuulliset - 25€/hlö, kahden tunnin sisäänpääsy varuste-ja vaatevuokran kera. No, eihän tuo nyt mitään halpaa lystiä tietenkään ole mutta ihan hauskaa kylläkin. Vaikka eihän tuo "rinne" nyt kummoinen ole.  Mutta pikkuneidille täysin riittävä ja hyvää harjoitusta talven varalle. Seuraava lumireissukin nimittäin kummittelee jo mielessä...

Pidempi rinne

Lasten rinne

Tosi hienot kasarivaatteet saimme lainaksi, tosin pipo unohtui ottaa mukaan.. Ja hanskat olisi pitänyt olla omat mutta onneksi niitä sai ostettua edulliseen 8€ hintaan.

 

Hienosti laskettelu hoitui neidiltä, taidot olivat vielä hyvin tallessa. Tosin seuraavalla reissulla varaamme kyllä jälleen neidille opettajan sillä tekniikkaa pitää vielä vähän parannella. Ja itse en tykkää kauheasti noilla suksilla laskea - lumilauta on nykyään mukavampi väline alla.


Hieno reissu meillä on takana ja paljon kivoja  muistoja kertyi arkistoihin. Nyt sitten yritetään taas sopeutua hetkeksi tähän arkeen täällä kotosalla. Nyt ensimmäiset päivät menevät varmasti ihan kotiutuessa - laukut pitää purkaa, pyykit pestä ja silittää, käydä kaupassa, siivota kotia jne. Maanantaina neidillä sitten alkaa "kesäleiri", joka kestää arkipäivisin klo 9-13. Alunperin meillä oli suunnitelmissa vähän virallisempi "leiri", joka olisi ollut läheisessä yksityiskoulussa. Mutta loppupeleissä vaihdoimme suunnitelmaa ja neiti menee tanssileirille. Sen järjestää sama tanssikoulu ja opettaja, jossa hän olisi jo mukana muutaman kuukauden ajan normaaleilla tanssi/balettitunneilla huhti-toukokuussa. Nyt baletin sijaan ohjelmassa on sitten kaikenlaista tanssia, rytmistä kilpavoimistelua, uintia, askartelua jne. Eli monenlaista aktiviteettia. Ja toivottavasti neiti tykkää - itse hän ainakin tämän vaihtoehdon valitsi. Hintakaan ei ole paha - 130€ heinäkuun loppuun.

Alunperin meillä oli suunnitelmissa pysyä kotona elokuun loppuun asti mutta näillä näkymin lomailu jatkuu jo 24.8. Silloin suuntaamme taas Madridiin pariksi päiväksi sillä ohjelmassa on puolison serkun häät. Sieltä jatkamme pikkuneidin kanssa luultavasti Suomeen sillä 3.9 olisi siellä ohjelmassa velipuolen häät. Ja puoliso lentää myös elokuun lopussa Suomeen kunhan töiltään pääsee. Tällä kertaa tosin Suomen vierailu ei kestä kuin viikon verran sillä todennäköisesti 5.9. jatkamme taas matkaa ja suuntaamme johonkin "lomalle". 

Nyt sitten nautitaan Gran Canarian kesästä. Täällä päivälämpötilat pyörivät 25-30 asteen ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Eli tarkenee... Onneksi on tuo uima-allas tuossa vieressä että siellä voi käydä viilentymässä. Treenailutkin pitäisi taas aloittaa vähän tehokkaammin sillä viimeinen kuukausi on mennyt lähinnä juoksulinjalla 3-4 krt viikossa. Mutta nyt alkaa jo crossfit-jalkoja vähän vipattaa siihen malliin että salille on päästävä. Kyllä se kuukauden paussi on tehnyt ihan hyvää ja motivaatio on taas huipussa. Nyt kesän ajan treenailen tässä lähellä sijaitsevassa Crossfit Maspalomas -salissa ja syyskuussa kun koulut taas alkavat niin jatkan treenejä Las Palmasissa.

Paluu arkirutiineihin käy aika luontevasti kun edessä on valtavan pyykki-ja silityskasan hoitaminen - se on näitä reissaamisen ja kotiinpalaamisen ikäviä puolia... Ja huomenna ensimmäisenä suunta ruokakauppaan - jääkaappi on tietysti aiva tyhjä. Lisäksi kotikin pitää siivota - täällä kun pariksi viikoksi jättää kodin tyhjilleen niin palatessa odottaa pölyn ja hiekan peittämä koti vaikka juuri ennen lähtöä olisikin siivonnut. Se on näitä "aavikolla" asumisen ikävämpiä puolia. Ja sitten kun näistä paluurutiineista on selvitty niin edessä on perusteellinen kaappien siivous ja järjestely. Olen nimittäin päättänyt, että tähän uuteen kotiin ei turhaa tavaraa kerätä ja siksi joka 6 kk välein teen kunnon inventaarion kaikkiin kaappeihin. 

Mutta nyt hetkeksi sohvalle, Masterchef-ohjelmaa yksi jakso ja lasi punaviiniiä. Ihanaa olla kotona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti