keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kesälomatouhuja kotona pikkkuneidin kanssa

Niin se on vierähtänyt kolme viikkoa kotosalla todella nopeasti ja edessä on pieni "miniloma" Fuerteventuralla. Huomenna mennään ja sunnuntaina takaisin. Mutta ihanaa päästä vanhalle kotisaarelle - ohjelmassa ystävien tapaamista, leijasurffausta (toivottavasti) ja rentoa lomailua. Sen jälkeen on sitten taas kolmen viikon "putki" kotona lomailua kunnes odottaa seuraava reissu. Ja sitten kesä onkin takana ja pikkuneidillä jatkuu taas koulu sekä itsellä arki. Mutta onneksi vielä on lomaa jäljellä... 

Meillä heinäkuu meni osittain nopeasti siitä syystä, että pikkuneidillä oli arkipäivisin tanssileiriä klo 9-13 eli siellä neiti sai purkaa energiaa tanssimalla ja leikkimällä muiden lasten kanssa. Neiti tykkäsi tosi paljon ja olemme tosi iloisia, että tämä leirikokeilu oli onnistunut - neiti pääsi harjoittelemaan sosiaalisia taitoja taas uudessa porukassa, pääsi tanssimaan ja touhuamaan sekä löysi uusia ystäviä. Tänään juttelimme vielä vetäjän kanssa ja saimme myös häneltä tosi hyvää palautetta pikkuneidistä. On kuulemma tosi sosiaalinen, nauttii esiintymisestä, osaa ilmaista loistavasti tunteitaan tanssimalla ja esiintymällä. Eli syksyllä jatkamme tanssituntien parissa koska pikkuneiti itsekin niitä haluaa. 

Tämän heinäkuun ajan iltapäivät ja viikonloput olemme sitten ottaneet rauhallisesti kotosalla ja tehneet vain jotain pikkuretkiä. Mutta aika ei ole käynyt todellakaan pitkäksi... Elokuussa olisi sitten tarkoitus ottaa täällä kotona rauhallisemmin ja neitikin pääsee harjoittelemaan sitä "tylsyyttä", kun ei ole mitään tekemistä. Sanotaan, että lapsille tekee välillä ihan hyvää kärsiä tylsyydestä sillä se kehittää mielikuvitusta. Joten sitä harjoittelemme sitten elokuussa :-) 

Mutta toki joka päivälle yritän keksiä myös jotain "järkevää" ohjelmaa - oli se sitten kotona tai retkeillen. Suunnitelmissa on ainakin tutustua tähän saareen vähän perusteellisemmin ja laajentaan näin pikkuneidin kotiseututuntemusta. Kotona puolestaan harjoittelemme sitten erilaisia "teemoja" viikottain. 

Tälle kesälle olemme nimittäin koonneet neidille pienen nurkkauksen, johon olen aina vaihdellut erilaisia teemoja. Esim. matematiikka-aihe oli esillä parin viikon ajan. Erilaisia tehtäviä, joita neiti pystyi itsenäisesti tekemään. Pääasiassa harjoittelimme lukuja 0-100 sekä helppoja yhteenlaskutehtäviä. Myös pituuden ja painon vertailut olivat pikkuneidistä tosi hauskoja.  Esim. erilaisia ruoka-aineita, jotka hän itse punnitsi ja laittoi painon mukaan järjestykseen. Sama juttu kivien kanssa. Näitä tehtiin ihan keittiövaakaa apuna käyttäen. Pituuden mittaamiseen käytimme ihan metrimittaa ja esim. pilleistä leikkaamalla sai hyvin eripituisia juttuja mitattavaksi. 
 

Maantieto on myös yksi teemoista ja sitä olemme käsitelleet myös eri tavoin - erilaisia kirjoja lukemalla, Eurooppa-palapeliä rakentamalla, Suomi-muistipeliä pelaamalla jne. Ja elokuussa sitten ohjelmassa paremmin tämä kotiseutumatkailu eli Kanarian saaret. 

Kävimme viime viikolla piipahtamassa Maspalomasin markkinoilla ja sielläkin neiti pääsi harjoittamaan erilaisia taitoja. Ostimme mm. uudet rantapyyhkeet, joiden ostamisen neiti suoritti itse - hän kyseli hintoja eri kojuista ja kun löytyi lopulta sopiva koju ja hinta niin hän pääsi valitsemaan pyyheliinat ja yhdessä sitten laskimme, että montako pyyheliinaa hän saa ostettua 20 eurolla, jos ne maksavat 5 € kappale. Käytännön elämän matematiikkaa :-) 


Yhtenä päivänä puolestaan askartelimme erilaisia "jäävärejä" eli sekoitimme nestemäisiä värejä sekä vettä, laitoimme seokset muotteihin ja pakkaseen. Seuraavana päivänä taitelimme sitten näillä jääväreillä. Periatteessa toimivat kuin sormivärit mutta näin jäisinä versioina mukavammat kuumana kesäpäivänä. 


 

 
Erilaiset jääjutut ovat muutenkin aika must-juttu näin kesällä. Pikkuneidin suosikki on esim. isot jäälohkareet, joihin piilottelen erilaisia juttuja ja niitä neiti sitten yrittää saada irroitettua. Pikkuvasara ja taltta sekä erikokoiset pipetit ovat tähän puuhaan hyviä apuvälineitä. Ja sisälle voi kätkeä oikeastaan mitä tahansa - tällä kertaa meillä oli meri-aiheinen jääpala, jossa oli erilaisia kaloja, vesieläimiä, simpukoita, kiviä jne. 

 

Kaikki mahdollinen viilennys on täällä näin kesällä tarpeen sillä aina vähän väliä tuuli kääntyy Afrikan suuntaan ja sitten parin päivän ajan maisemat peittyvät hiekkapölyn alle ja lämpötilat nousevat melko helteisiin lukemiin. Kotona meillä ei ole vielä toistaiseksi ilmastointilaitteita ja muutamaa päivää lukuunottamatta niitä ei ole vielä edes kaipailtu. Mutta katsotaan sitten elokuussa, että mikä on tilanne.. Onneksi on esiasennukset tehtynä eli tarvittaessa nopeasti ne voidaan asentaa jos alkaa liian lämmintä olemaan. Ja onneksi vesi aina viilentää mukavasti. Esim. Angry bird- parkissa oli tämä hienosti huomioitu ja lapset pääsivät viilentymään erilaisissa vesisuihkuissa leikkien lomassa. 

 

 

Angry birds -park löytyy muuten tuosta läheltä, Puerto Ricosta ja puisto on avoinna päivittäin. Sisäänpääsymaksu on tosin mielestäni aika arvokas, 15 € / hlö ja lapset yli 5-vuotiaat maksavat täyden hinnan. Mutta pienemmät lapset pääsevät tosin sitten maksutta sisään. Kiva paikka ja tekemistä löytyy hyvin useammaksi tunniksi. 

  

Nyt sitten tavarat kasseihin, kassit & leijasurffausvälineet autoon ja huomenna suunta kohti naapurisaarta. Fuerteventura, here we come! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti