perjantai 22. heinäkuuta 2016

Huh hellettä

Täällä Kanarialla on taas vaihteeksi "nautittu"  Afrikan tuulesta eli calimasta, joka on tuonut mukanaan kuumaa ilmaa ja hiekkapölyä. Sitä on vaikea kuvailla mutta ilmassa olevan hiekan myötä tuntuu, että maisemat ikään kuin häviävät - merelle katsottaesa horisonttia ei oikeastaan ole ja vuoretkin näkyvät huonosti. Aurinkokin on utuisen taivaan "taustalla". Mutta lämpöä riittää - päivisin 35 astetta ja öisinkin 25 astetta. Joku voisi jo kaivata ilmastointia mutta ainakin toistaiseksi kotona olemme pärjänneet ilmankin ihan hyvin. Lämmin on mutta ei liian kuuma, öisinkin on pystynyt nukkumaan. Ja onneksi tuossa on tuo uima-allas vieressä, jossa voi käydä tarvittaessa "viilentymässä". 

Eli tämä viikko on siis mennyt varsin helteisissä olosuhteissa ja aika lailla rauhallista tahtia. Viime perjantaina meillä oli suunnitelmissa elokuvailta Maspalomasin Moonlight cinemassa eli ulkoilmaelokuvateatterissa. Mutta valitettavasti paikka oli loppuunvarattu emmekä päässeet sinne. Pikkuneiti kovasti odotti elokuvailtaa tähtitaivaan alla, joten sellaisen sitten kehitimme kotioloihin. Ja ihan hauskaa oli ja halvemmaksi tuli :-) 

 


Lauantai-iltana suuntasimme ex-tempore iltaretkelle Puerto Moganin kylään. Ilta oli kaunis ja lämmin, joten oli mukava lähteä viettämään iltaa kaikkien "turistien" ja lomailijoiden keskelle. Ihan kuin olisi itsekin lomalla :-) 

Puerto Mogan on viehättävä pieni merenrantakylä aivan saaren eteläisimmässä kärjessä ja sinne ajaa meiltä 10-15 minuuttia. Kylä ei ole vielä yhtä täynnä hotelleja kuin mitä tämä saaren eteläosa muuten on, joten tunnelma on vähän erilainen. Pieniä kauppoja, tunnelmallisia baareja ja ravintoloita. Aikaisemmin olemme käyneet paikassa vain päivällä mutta näin iltasella tunnelma oli paljon mukavampi. 


 


Illallista söimme viihtyisässä Zoo-ravintolassa, joka taisi olla saksalaisomistuksessa. Mutta ruokalista oli kiinnostava, ruoka hyvää, palvelu pelasi ja lapsetkin huomioitiin tuomalla piirustusvälineitä pöytään. Tänne palaamme varmasti. 


Sunnuntaina kävimme katsomassa uuden Ice Age 5-elokuvan. Emme ulkoilmateatterissa vaan ihan tavallisessa, joka sijaitsee tuossa 15 min ajomatkan päässä Vecindarion kaupungissa. Täällä etelän alueellahan ei ole tavallista elokuvateatteria ollenkaan. Mutta eipä tuo pitkän ajomatkan päässä ole. 

Elokuva oli ihan hyvä. Ei ehkä paras Ice Age mutta viihdyttävä. Ja pikkuneiti tykkäsi - sehän oli tietysti tärkeintä. 


Seuraavaksi odottelemme, että mascotas- elokuva tulee ensi-iltaan elokuun alussa. Näimmä siitä mainospätkän ja sen verran hauskalta vaikutti, että tuo pitää ehdottomasti nähdä. Jos vaikka saisimme sen elokuussa myös tuonne Moonlight cinemaan :-) 


Arkea on sitten pyöritetty aika normaaliin tapaan - neiti aamupäivät tanssileirillä ja itse olen sillä aikaa siivoillut kotia, käynyt ruokaostoksilla ja treenaillut. Ja iltapäivät on sitten otettu rauhallisesti kotosalla. Olemme valmistelleet yhdessä iltapäivän välipaloja - pirtelöitä ja erilaisia viileitä jälkkäreitä. Tällä säällä kun tekee mieli vain syödä jotain kylmää ja raikasta... 

Testauksessa on myös ollut uudet Tupperware-tuotteet, jotka saimme ystävältäni Suomessa käydessämme. Näiden laitteiden nimiä en tiedä mutta erittäin näppäriä ovat. 

Tämä ylempi käy esim. silppuamiseen, sekoittamiseen ja vatkaamiseen. Tosi nopeasti kävi esim. kerman vatkaaminen ja mansikoiden soseuttaminen. Teimme nimittäin mansikkamoussea. 
Ja sen päälle neiti halusi koristeeksi vielä suklaarouhetta, joten ei muuta kuin minimylly esiin ja sillä näppärästi raastettiin suklaa suoraan purkkiin. Keskiviikkona pidin treeneistä välipäivän ja kävin Las Palmasissa vähän shoppailemassa. Elo-syyskuun vaihteeseen nimittäin osuvat peräti kolmet häät, joten juhlamekko piti käydä ostamassa. Ja samalla mukaan löytyi myös vähän muuta... El Corte Inglesissä kun sattui olemaan urheiluosastolla -50 % alennnukset, joten eihän niitä voinut olla hyödyntämättä. 
Ja löytyihän se juhlamekkokin lopulta kun ensin oli vähintään 50 eri mallia testannut. Mitäs pidätte? Mekko, kengät ja laukku - yhteensä 100 €. Treenejä varten on nyt parit uudet shortsit - yhteensä 25 €.

Roxyn märkäpuku (yläosa) maksoi 48 € ja varvastossut 12 €. Nyt kelpaa lähteä leijasurffaamaan - sinne suuntaammekin ensi torstaina. Toivottavasti siellä on luvassa hyviä tuulia... 

Nyt sitten nauttimaan pitkästä viikonlopusta - maanantai on nimittäin taas vaihteeksi pyhäpäivä. Suunnitelmia ei vielä ole mutta eiköhän tässä taas kaikkea kivaa keksitä. 
Hyvää viikonloppua -  toivottavasti joka puolella saadaan nauttia ihanista kesäpäivistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti