torstai 2. kesäkuuta 2016

Viisi vuotta, eikä suotta!

Ajankulumista ei tahdo aina huomata mutta niin se vain on vierähtänyt jo viisi vuotta siitä hetkestä kun saimme tuon pienen ihmeen elämäämme. Nämä viisi vuotta ovat olleet täynnä iloa, naurua ja hauskoja hetkiä sillä meitä on suotu varsin hyväntuulisella typykällä, joka ei yleensä turhista tuhise. Toki hänelläkin omat "huonot" hetkensä on mutta kukapa sitä nyt jaksaisi aina olla hyvällä tuulella :-) Mutta kaiken kaikkiaan on sanottava, että varsin aurinkoinen tyttö on meillä. 
                                                                2.6.2011
   

Vuodet ovat vierineet nopeasti mutta on ollut ilo seurata neidin kehittymistä. Olemme ohittaneet jo monta merkittävää juttua ja mielenkiinnon aiheetkin ovat muuttuneet kasvamisen myötä. Pari vuotta meni melkoisessa prinsessabuumissa mutta nyt sekin on jo ohitettu ja nyt kiinnostavat Barbiet, Lego Friendsit ja Top Modelit sekä telkkariohjelmista suosikki on Masterchef. Synttäreitäkin on tietysti sitten vietetty aina sen hetkisten kiinnostusten mukaan: 2-vuotissynttärit olivat Peppa Pig-teemalla, 3-vuotissynttärit olivat prinsessasynttärit, 4-vuotissynttärit olivat Frozenjuhlat ja nyt tänä vuonna on sitten Barbie-synttärit. Mitäköhän ensi vuonna?

Tällä hetkellä pikkuneiti tykkää tanssia, laulaa, voimistella ja esiintyä. Lastenlaulut alkavat olla jo vähän "out" ja nyt kuunnellaan vähän isompien tyttöjen kappaleita - esim. tänä aamuna piti saada kuunnella ehdottomasti Alicia Keys - Girl on fire.  Pari vuotta sitten häntä ei saanut uima-altaaseen millään mutta nyt siellä pitäisi päästä polskimaan joka päivä. Onneksi on kesä ja iso allas tuossa taloyhtiön pihalla. Pari vuotta menimme hamelinjalla kesät, talvet- jopa Suomessa helmikuun pakkasilla! Mutta nyt rimpsuhameet alkavat olla jo vähän out ja vaatteidenkin pitäisi olla kuulemma enemmän isojen tyttöjen vaatteita. Farkut, farkkushortsit ja erilaiset printtipaidat ovat suosikkeja. Tosin synttäreille hän voi kuulemma pukeutua barbie-juhlamekkoon :-)  Saduista suosikkeja ovat Heinähattu&Vilttitossu, Risto Räppääjä, Tatu&Patu ja Reuhurinne. 

Tällä hetkellä esiintyminen ja poseeraus ovat kovia juttuja. Eikä toivoakaan, että minun ehdottomani vaatteet menisivät päälle vaan neiti aika lailla itse valitsee omat asunsa.

  

   

Vuosi sitten Frozen oli ihan ykkösjuttu ja laatikosta kaivettiin lähes päivittäin Elsa tai Anna-mekkoa. Välillä myös muita prinsessamekkoja. Nykyään nuo mekot saavat olla aika rauhassa laatikossaan. 

  

Vuosi sitten piirtäminen ja askartelu olivat neidin lempipuuhia mutta nyt pitää päästä leipomaan tai tekemään erilaisia "tiede"juttuja. Tällä viikolla neiti valmisti myös ihkaensimmäisen oman kakkunsa eli alusta loppuun 100 % pikkuneidin tekemä. Myös sunnuntaisille synttäreille hän haluaa valmistaa itse kakun :-) Tänä vuonna synttäreitä juhlistetaan vähän "maltillisemmin" kuin aikaisempina vuosina. Tänään varsinaisena juhlapäivänä olemme vain juhlistaneet perhepiirissä. Kävimme lounaalla neidin lempiravintolassa ja sen jälkeen kotona söimme jäätelökakkua. Sunnuntaina on sitten isommat juhlat tiedossa kun ystäväperheet lapsineen ovat tulossa juhlimaan. 

                                 Synttärilounaalla neidn lempiruokaa eli mustekalaa

 
Lahjaksi neiti sai Lego Friends-paketin, laivanupotus-pelin, Hello Kitty-leivontakirjan sekä korvakorut. Sunnuntaina sitten pari lahjaa vielä ystäväperheiden toimesta. Ja Suomessa ilmeisesti odottaa lisää... Ensi vuonna taidamme pyytää kaikkia osallistumaan vain johonkin yhteen isompaan lahjaan silloin tällainen lahjamäärä on vähän turhan paljon. Tai ehkä lahjoitamme lahjarahoja hyväntekeväisyyteen - kuten viime aikoina on ollut pikkuneidin koulussa tapana. Luokan lapset ovat osallistuneet kaikilla synttäreillä yhteislahjaan eli vanhemmat ovat antaneet 5 €/ parhe ja niillä rahoilla on sitten ostettu lahjaksi yksi kirja ja loput on lahjoitettu hyväntekeväisyyteen. Mielestäni ihan huippuidea! Tietysti tänään myös koulussa juhlistettiin pikkuneidin synttäreitä Montessori-tyyliin. Siitä enemmän tietoa tuossa 4-vuotissynttäripostauksessa. 

Tässä tunnelmia viime 3- ja 4-vuotissynttäreiltä
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2014/06/3-vuotta-eika-suotta-katsaus.html
http://mylifeingc.blogspot.com.es/2015/06/kia-4-vuotta-ja-syntymapaivan-viettoa.html

Nyt edessä taas pitkä viikonloppu sillä huomenna neidillä ei ole koulua. Tai periaatteessa olisi mutta lapsilla on uimakoulupäivä kuten joka perjantai näin kesällä. Mutta sen takia emme viitsi lähteä ajelemaan Las Palmasiin kun uima-allas on tässä pihallakin ja vesikin sääkin täällä kotona parempi kuin Las Palmasissa. Eli pidämme omaa uimakoulua sitten täällä kotosalla :-)  Lauantaina on edessä Suomi-koulun kevätjuhla ja myöhemmin yhden Kian kouluystävän synttärit sekä sunnuntaina täällä kotona sitten megasynttärit ystäväperheille - tulossa on noin 30 henkilöä. Ensi viikko onkin sitten viimeinen kouluviikko ja sen jälkeen alkaa meillä KESÄLOMA!!  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti