perjantai 17. kesäkuuta 2016

Suomi-loman 1.vko

Niin se vierähtänyt Suomi-loman ensimmäinen viikko varsin suomalaisissa tunnelmissa. Kaipa se on tätä ulkosuomalaisten nostalgian kaipuuta kun lomilla pitää yrittää elää ja kokea kaikkia niitä Suom-elämän parhaita puolia. On tavattu toki ystäviä ja sukulaisia mutta on myös laulettu karaokea, lilluttu kylpytynnyrissä, käyty ruotsinristeilyllä, hypitty vesilammikoissa, juostu iltalenkkejä peltojen&metsien keskellä hyttysiä hätistellen, syöty pingviini-jätskejä, lakritsipiippuja, mansikoita ja herneitä, ihmetelty kesäyön valoisuutta ja kuunneltu sateen ropinaa. Kiva viikko ja onneksi toinen vielä edessä.

En voinut olla räpsimättä kuvia junamatkan varrelta, on Tampere-Pori välillä sen verran komeat maisemat. Kunnon turisti!Ja edelleen hatunnosto VR:lle siitä miten kivoja on lasten junavaunut Suomessa. Kyllä kelpaa matkustaa!

Kylpytynnyrissä ja porealtaassa tarkenee vaikka muuten olisi viileämpi ilma. Ei haittaa huonokaan kesäsäät!Ystävien kanssa touhuilua! 


Suomen kesä on ok, kunhan on oikeanlaiset varusteet! Ulkosuomalaiselle lapselle kurahousut ovat elämys ja katolla varustettu hiekkalaatikko takaa leikit pienellä sateellakin. 
Ja jätskiä, nam! 

Kävimme ennen laivareissua tutustumassa Turussa Luostarinmäen käsityöläismuseoon. On muuten suositeltava paikka! Meillä on Suomi-koulussa käsitelty paljon entisajan elämää Suomessa ja pikkuneitiä kiinnostaa kovasti aina tietää, että miten asiat oli ennen vanhaan. Ja siihen tämä museo on loistava vierailupaikka.

Kesällä alue on avoinna joka päivä klo 10-18 ja tarjolla on myös opastettuja kierroksia. Lapsille on omia kierroksia myös muutaman päivänä viikossa. Kesällä alueella on paljon myös erilaisia tapahtumia eli etukäteen kannattaa tarkistaa netistä, että mitä mielenkiintoista on luvassa. Ensi kerralla menemme ehdottomasti niin, että pikkuneiti pääsee mukaan opastetulle kierrokselle.

Tänään oli vuorossa pikkuneidin perinteinen vuosikuvaus. Olemme ottaneet studiokuvat joka vuosi ja aina samassa paikassa. Niinpä neiti on jo kuin kotonaan salamavalojen sykkeessä. Varmasti hienoja kuvia taas saatiin.

Viikonlopulle on luvassa sateita, joten saapa nähdä että mitä toimintaa keksimme. Mutta jos sade edes hetkeksi hellittää, niin pyöräretkellä lähdemme varmasti. Meillä on hauska "tandem" sillä pikkuneiti ei vielä oikein hallitse ilman apupyöriä ajoa. Tosin tänä kesänä sitä pitäisi treenata... Mutta toistaiseksi siis näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti