lauantai 4. kesäkuuta 2016

Suomi-koulussa juhlittiin kevätjuhlaa

Näin on saatu Gran Canarian Suomi-koulun lukuvuosi päätökseen ja tänään vietettiin ansaittua kevätjuhlaa. Ja tällä kertaa aika perinteisissä tunnelmissa eli järjestimme vanhemmille, sisaruksille, isovanhemmille ja muille sukulaisille tarkoitetun juhlan koululla. Ohjelmassa oli opettajan lyhyt kiitospuhe, erilaisia lasten esityksiä, Suvivirsi, todistusten jako ja juhlan päätteeksi aikuisille kahvit ja lapsille jätskit. 

Hauskaa oli ja esitykset onnistuivat hyvin. Kaikki lapset olivat innolla mukana vaikka vielä aamun kenraaliharjoituksessa oli aamujäykkyyttä :-) Mutta ilmeisesti vanhempien läsnäolo innosti kaikki mukaan esityksiin. Myös vanhemmat kovasti kiittelivät. Ihana päätös kivalle vuodelle. 

Juhla järjestettiin siis koululla, ihan normaalin aikataulun puitteissa. Lapset tulivat paikalle klo 11 ja vanhemmat klo 12. Näin saimme vedettyä kenraaliharjoitukset läpi vielä ennen juhlan alkua. Ohjelma alkoi opettajien puheenvuorolla ja pidin eilen pikaisesti kehittämäni puheen. Siinä kerroin lyhyesti, että mitä kaikkea olemme vuoden aikana tehneet & oppineet Suomi-koulussa. Tutuksi ovat tulleet niin Aleksis Kivi, Snellman kuin Runeberg. Maamme-laulu, Suomen lippu ja tärkeimmät kaupungit Suomessa. Lappi revontulineen ja joikuineen. Suomen vuodenajat, luonto, eläimet ja ruoka. Olemme askarrelleet, tehneet käsitöitä ja pelanneet perinteisiä pihapelejä. Lisäksi kerroin jo vähän ensi vuoden suunnitelmista ja tietysti kiitin vanhempia siitä, että ovat jaksaneet lapsia kuljettaa koululle. 

Suunnitelmissa oli, että olisin tehnyt myös esityksen vuoden aikana otetuista valokuvista mutta niiden näyttäminen ulkona auringossa olisi vaatinut jo vähän paremmat laitteet kuin mitä meillä on käytössä. Mutta ehkä hyödynnän ideaa sitten vaikkapa joulujuhlassa.  

Tämän jälkeen olivat vuorossa lasten esitykset. Aloitimme yhteistanssilla, joka oli Onneli & Anneli -elokuvasta tuttu Kesän lapsi. Siihen kehittelimme ihan oma koreografian, ihan sellaisen simppelin joka onnistui kaikenikäisiltä. 

     

Tämän jälkeen isoimmat tytöt esittivät Kaija Pakkasen kesä-runon:

Hyttysen hyrinä
ukkosen jyrinä
perhosen lento
vanamo hento
purojen juoksu
mataran tuoksu
matojen tonkija
onnekas onkija
hehkuva katu
kuutamosatu
mansikkamaito –
kesä on aito.Ja loppuhuipennuksena oli esitys: kesähuuto. Siihen olimme keksineet "roolit" kaikille lapsille. Ja jälleen kerran sen verran helppo juttu että pienimmätkin pystyivät osallistumaan. Yksi isommista tytöistä luki runon ja samalla muut lapset "esiintyivät". 

Minä muutan kesäkoloon, talven vaihdan
kesäoloon. Kuusten varjoon vaellan ja
suven syliin sukellan!
Kesähuuto: uuli-uu! Uuli-uuli-uu!

Metsässä saan kuljeskella, tassutella
sammalella. Makustella mansikoita,
ketunleivänkannikoita.
Kesähuuto: uuli-uu! Uuli-uuli-uu!

Halaukseeni suljen koivun, talven
viimoista mä toivun. Vilulle teen varaston,
kesähelle parast on!
Kesähuuto: uuli-uu! Uuli-uuli-uu!


 

 

Lopuksi sitten vielä Suvivirsi ja todistusten jako. 

 Ja lopuksi Suomi-popit soimaan ja herkuttelua. Tarjolla oli lapsille ihan vaniljajäätelöä ja saivat tehdä omat annokset erilaisia koristeita hyödyntäen. Aikuisille oli keksejä sekä kahvit. 

 

Esillä olivat myös lasten aikaisemmin tekemät Minun Suomi-julisteet, joista olimme koonneet näyttelyn. Oli hauska nähdä, että miten jokainen lapsi oli eri tavalla lapset Suomen kokivat. 

 

Kiva aamupäivä ja nyt sitten lomalle LOMPSIS! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti