torstai 16. kesäkuuta 2016

Pakollisia Suomi-kokemuksia: 24 tunnin risteily

Jälleen voimme vetää rastin yhden "pakollisen" Suomi-elämyksen kohdalle, jonka jokaisen pitäisi kokea ainakin kerran elämässään. Eli 24 tunnin risteily ruotsinlaivalla! Itsellä on lapsuudesta paljon muistoja näistä sillä länsirannikolla kun asuimme niin laivalla kävimme säännöllisesti melkeinpä joka vuosi. Joten totta kai pikkuneidille pitää tarjota samoja elämyksiä. 

Itse tykkään kyllä enemmän Helsingistä lähtevistä päivä Tukholmassa-risteilyistä, sillä laivat ovat vähän kivempia, aikataulut järkevämpiä ja pääsee Tukholmassakin maihin. Mutta tällä kertaa menimme nyt ihan Turusta pikaristeilylle. Valinta osui 14.6 lähtevään Silja Linen iltalaivaan koska kyseessä oli special-risteily lapsille ja ohjelmassa oli Titi-nalle show paluumatkalla. Muutenkin laivalla oli paljon ohjelmaa lapsille lähdöstä aina paluuseen asti. 


Heti laivan lähdettyä suuntasimme perinteisesti tax free-ostoksille vaikka eipä siellä nyt kauheasti ostettavaa ollut. Mutta pikkuneiti sai valita itselleen pari karkkijuttua ja itselleni ostin juhannusta varten prosecco-pullon. 

Jo ikkunan takaa neiti bongasi lakritsipiiput, joista hän oli kuullut Heinähattu ja Vilttitossu-saduista. Eli ne päätyivät ostoskoriin. Sen verran suomalaisuus näkyy hänessä että lakritsi maistuu. Espanjassahan moista herkkua ei juurikaan syödä vaikka vähän samantapaisia virityksiä toki joskus saattaa jostain löytyä. 


Illalla oli vielä ohjelmassa minidisco ja siellä neiti olikin aivan onnessaan. Melkoinen dancing queen on kehittymässä ja voitimme jopa minidiscon tanssikisan.
Kello 23 aikaan pääsimme vihdoin hyttiin mutta niin täpinöissään neiti oli vielä päivästä, että uni tuli vasta puolen yön aikaan. Yleensä olemme aika tarkkoja aikatauluista mutta lomalla on joskus lupa vähän irrotella. Yöllä ihmettelimme vielä suomalaisen kesäyön valoisuutta ennen nukkumaan menoa.Aamulla sitten meno jatkui aamupalan jälkeen. Pari tuntia meni leikkipaikassa,jossa oli pomppulinna, pallomeri ja muita juttuja. Lounasta nautimme perinteisesti seisovasta pöydästä, jossa neiti täytti vatsansa melkeinpä katkaravuilla.  Perinteiset lasten pöydän "herkut" eli muusi, lihapullat ja pasta bolognese eivät onneksi neitiä kiinnostaneet sillä lasten pöytään oli melkoinen jono. Eivät olleet ilmeisesti keittiössä tietoisia siitä, että on lasten risteily menossa sillä toinen linja olisi tullut tarpeeseen. No, aikuisten linjoilla ei sitten jonoja ollutkaan. Oma suosikkini oli uunissa karamellisoitu kukkakaali - sitä pitääkin kokeilla kotioloissa.
Mutta mielestäni tuo noutopöytä on kyllä aika ylihinnoiteltu, 27€ / aikuinen. Mutta toki jos olisi hanaviinejä tai ollutta juonut lasikaupassa niin kyllähän se sitten on hintansa arvoinen. Tosin en niiden hintoja laivan baareissa edes katsonut mutta voin vain arvata kun kahvikuppikin maksoi jo 2.60€.

Iltapäivällä olisi ollut sitten intiaanisuunnistusta, kasvomaalausta ym.ohjelmas mutta ne jätimme väliin. Sen sijaan Titi-nalle show'n kävimme katsomassa. Ei Titi-nalle meidän mikään suosikki ole koskaan ollut mutta kyllä pikkuneiti tykkää kaikesta missä lauletaan ja tanssitaan.
Ihan kiva reissu oli ja sääkin suosi. Mukava oli nauttia upeista maisemista. Ja tärkeintä tietysti oli, että pikkuneiti tykkäsi ja nautti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti