torstai 9. kesäkuuta 2016

Lomalle lompsis

Niin se on sitten tämä kouluvuosi saatu päätökseen - tosin vähän etuajassa. Virallisesti Kian koulu olisi päättynyt vasta 17.6 mutta tällä kertaa otimme pienen varaslähdön. Sillä edessä on kohta Suomi-Saksa-Espanja kiertomatka. Ja huomenna olisi koulussa ohjelmassa vain uimakoulupäivä niin mitäpä sitä Las Palmasiin ajamaan sitä varten kun meillä on uima-allas (ja vielä lämpimämpi) tuossa kodin vieressä. Eli harjoitellaan me siellä... Tai itse asiassa olemme viime aikoina harjoitelleet ihan päivittäin... 

Kouluun palataan sitten vasta syyskuun alkupuolella, ilmeisesti 12.9. olisi virallinen päivä. Tosin isännällä on silloin juuri lomaa eli voipi olla, että sieltäkin päästä loma vähän jatkuu ylimääräistä ;-) Aika pitkä tauko on siis edessä - vähintään tuo 3 kuukautta. No, heinäkuussa neiti menee sentään pariksi viikoksi tässä lähellä olevaan kouluun ns. summer camp -päiväleirille. Näin saa vähän muutakin toimintaa kuin vain lomailua ja tietysti saa leikkiseuraa. Kyse ei ole varsinaisesta koulusta vaan siellä leikitään, askarrellaan, urheillaan jne. Ja joka viikolle on oma teemansa, joiden mukaan on sitten ohjelmaa. Ensimmäisellä viikolla olisi "special sports", toisella viikolla "creating great stories" ja kolmannella viikolla "go green". Eli veikkaisin, että ekalla viikolla kokeillaan eri lajeja, toisella viikolla on ohjelmassa varmasti jotain näyttelemistä, esiintymistä tmv. ja kolmannella viikolla sitten todennäköisesti puutarhan hoitoa jne. Uskoisin, että neiti viihtyy ja kuitenkin kyse on vain ½-päiväjutusta hänen kohdallaan eli klo 9-13. Näin jää aikaa vielä lomailuunkin. 

Mutta tekee neidille ihan hyvää nähdä vähän toisenlaisiakin tapoja oppia sillä Montessori-koulussa meno on niin erilaista kuin täällä perinteisesti on kouluissa tapana. Montessori-menetelmä kun perustuu pitkälti siihen, että lapset saavat vapaasti valita omat tehtävänsä aina sen mukaan, mikä eniten kiinnostaa. Mutta normaalissa koulussa kaikkien on sitten askarreltava/piirreltävä tmv. juuri silloin kun opettaja niin sanoo. Eli ihan mielenkiintoista nähdä, että miten neiti tähän suhtautuu... Kyseessä on myös täysin englanninkielinen "leiri" eli tekee neidille ihan hyvää päästä treenaamaan englantia muutenkin kuin kotioloissa. 

Muuten meidän lomasuunnitelmat ovat vielä vähän avoinna. Liput Suomeen on varattu ja siellä on tarkoitus olla parisen viikkoa. Mutta mitä siitä eteenpäin - se onkin vielä vähän kysymysmerkki. Alunperin suunnitelmissa oli Tanska ja siellä Legoland & Kööpenhamina. Mutta nyt suunnitelma taitaakin kääntyä Saksan puoleen ja siellä Munchen & Legoland. Ja sieltä jatkamme pariksi päiväksi Valenciaan ja sitten Madridiin. Ja lopulta sitten 7.7. takaisin tänne kotisaarelle. Melkoinen kiertomatka siis edessä. Lopulta päädyimme Saksaan lähinnä ihan käytännön syistä että lentoyhteydet ovat paremmat - Suomesta ja Gran Canarialta pääsee suoralla lennolla perille ja sieltä puolestaan on suora lento edelleen Valenciaan, jonne teemme pikapysähdyksen tapaamaan ystäviä. Ja loman lopuksi suuntaamme vielä Madridiin muutamaksi päiväksi. Tuon reissun jälkeen palaamme varmasti tyytyväisinä takaisin kotiin! 

Kotosalla olemmekin sitten elokuun loppupuolelle asti jolloin alkaa Jesuksella loma ja silloin todennäköisesti suuntaamme taas johonkin. Mutta minne - ei  vielä aavistustakaan! 

Loman alkamisen kunniaksi kävimme nauttimassa loma-pizzat Meloneraksen rantakadulla, CiaoCiao-ravintolassa. Ihan kelpo paikka ja näkymät merelle varsin upeat. Ihailimme siinä samalla sitten upeaa auringonlaskua. 
Viime päivät olemme myös tankanneet aurinkoa ja lämpä sillä Suomessa ei taida mitään helteitä olla odotettavissa. Mutta eipä sitä niin kauheasti edes kaipaa kun saa elää täällä ikuisen kevään/kesän olosuhteissa. Ihan mukavaa vain päästä vähän toisenlaisiin olosuhteisiin hetkeksi. Kia ainakin odottaa kovasti, että pääsee Suomen lomalla hyppimään vesilammikoihin :-) Laukut on jo melkeinpä pakattu. Tällä kertaa hyvissä ajoin sillä piti tarkkaan miettiä, että mitä ottaa mukaan kun menemme vain käsimatkalaukkujen kanssa. Ja reissussa kuitenkin olemme kuukauden verran! Ja lisäksi aika erilaisissa olosuhteissa - Saksassa ja Suomessa on varmasti odotettavissa vesisateita ja myös viileämpiä päiviä, Espanjassa taas aurinkoa ja hellettä. Mutta kerrospukeutuminen kunniaan! Kohta on sitten edessä pari viikkoa Suomi-elämää eli Finland, here we come!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti