sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Barbie-synttärit

Nyt on synttärijuhlat sitten juhlittu taas pitkän kaavan mukaan - ensimmäiset vieraat saapuivat klo 12 ja viimeiset lähtivät klo 20. Ja myöhempäänkin olisi varmaan mennyt, jos ei olisi ollut sunnuntai ja huomenna lapsilla koulupäivä. Hauskaa oli niin aikuisilla kuin tietysti itse synttärisankarilla. Parasta oli kun pikkuneiti tuli päivän päätteeksi halaamaan ja kiittämään, että hänelle järjestettiin niin kivat synttärit. Eipä sitä äiti muuta tarvitse ;-) 

Pikkuneidin toivomuksesta juhlat vietetiin Barbie-teemalla. Tosin kakkua ja muutamaa koristusta lukuunottamatta emme kauheasti jaksaneet teemaan panostaa. Mutta neiti oli onnellinen ja se oli tärkeintä. 


Kakku oli melkeinpä kopio viime vuoden kakusta - silloin sen teimme Frozen-nukella mutta nyt sisällä oli ihan tavallinen barbie. Keltaisella mekolla, neidin toiveesta. Koristeluun en jaksanut kauheasti panostaa - mekko mantelimassaa, jonka värjäsin keltaiseksi ja sitten vain kultaista kakkusprayta ja hilettä päälle. 


Neiti halusi osallistua kakun valmistamiseen eli sisältö on aika paljon ihan pikkuneidin käsialaa. Teimme kaksi normaalia kakkupohjaa ja niistä riitti juuri hyvin tämänkokoiseen kakkuun. Väliin laitoimme mansikkahilloa, vadelma-valkosuklaamoussea ja banaania. 

Kakun kokosimme "nurinpäin" lasiseen kulhoon, joka oli vuorattu kelmulla. Tämä helpottaa kakun irroittamista. Täytteen teimme jo eilen ja kakku sai levätä yön yli jääkaapissa kunnes tänäaamulla oli vuorossa koristelu. Hameeseen riitti juuri pötköllinen mantelimassaa. 

 

 

Muuten ruokapuoli koostui kaikenlaisesta pikkusyötävästä - kroketteja, lihapullia, uunivihanneksia, perunamunakasta jne. 


Lapset eivät kaivanneet minkäänlaista ohjelmaa sillä leikit ja touhut sujuvat heiltä muutenkin. Mutta lapset kyllä saivat aikaiseksi kaikenlaista ohjelmaa ,saimme mm. nauttia heidän järjestämästään "muotinäytöksestä". Ensimmäistä kertaa annoin luvan "meikata" eli olin ostanut kasan halpismeikkejä heidän leikkejään varten ja lisäksi käytössä oli pikkuneidin prinsessapukulaatikko, korut sekä kasa huiveja jne. Kyllä oli tytöillä hauskaa! Pojat puolestaan touhusivat lähes koko päivän ulkosalla - trampoliini, liaani, leikkimökki jne. olivat hyvässä käytössä. 

 

Ja luonnollisesti uima-allas veti vieraita puoleensa. Pariin otteeseen kävimme päivän aikana virkistäytymässä. Vieraat kun tulivat kaikki Las Palmasista eikä siellä ole uima-allaskausi vielä alkanut... 


Lahjaksi pikkuneiti sai toivomansa meikkaus/kampaus/kynsienhoito-nuken sekä mikrofonin. 


Olipa huippukiva päivä. Nyt on paikat siistitty ja järjestetty sillä huomenna on taas arki edessä ja viimeinen kouluviikko. Sitten alkaakin kesäloma! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti