maanantai 30. toukokuuta 2016

Viikonlopun touhuja

Täällä Kanarialla on taas vaihteeksi nautittu pitkästä viikonlopusta sillä tänään maantantaina vietetään Kanarian päivää, dia de Canarias, joka on tietysti pyhä täällä Kanarialla. Monet kanarialaiset ottavat vielä perjantainkin vapaaksi ja suuntaavat jonnekin lomailemaan. Usein jollekin toiselle Kanarian saarelle - etenkin Fuerteventura on suosittu lomapaikka kanarialaisten keskuudessa, koska siellä saa edelleenkin leiriytyä esim. rannoilla teltoilla ja asuntovaunuilla/autoilla. Meidän viikonloppumme on sen sijaan mennyt ihan kotosalla sillä Jesus on ollut töissä ja myös Suomi-koulu osui tähän viikonloppuun. Mutta ei tuo nyt niin harmita kun täällä kotonakin pääsee aika lomafiilikseen. Naapureina kun on paljon ihmisiä, jotka asuvat Las Palmasissa ja pitävät sitten täällä etelässä kakkosasuntoa ja suuntaavat tänne viikonloppujen ja lomien viettoon :-) Vähän kuin Suomessa kesämökit. 

                                             Kanarialainen versio "mökkikylästä" 


Viikonloppu on ollut tosi lämmin ja aurinkoinen - kesä alkaa tehdä tuloaan!  Olemmekin viikonlopun aikana viettäneet paljon aikaa niin terasilla kuin allasalueella. Eli täydellistä rentoutumista... 

Viikonloppu alkoi kuitenkin aika vauhdikkaasti kun perjantaina meillä oli Las Palmasissa ohjelmassa yhdet synttärit ja siellä menikin klo 20.30 asti. Mutta hauskaa oli - niin meillä aikuisilla kuin myös lapsilla. 

Lauantaina koko aamupäivä meni Suomi-koulussa mutta sen jälkeen olemme sitten ottaneet rauhallisemmin. Kotona touhuilua, altaalla lepäilyä ja pikkuneidin kanssa touhuilua. Neiti harjoitteli myös täytekakun tekemistä ja tämä kakku olikin täysin hänen valmistamansa. Miniversio synttäreille tulevasta barbie-kakusta :-) 

Tänään viimeisen lomapäivän kunniaksi olimme taas vähän aktiivisempia. Itse aloitin päivän aamulenkillä ja -uinnilla. Herätyskello soittamassa klo 7 ja varttia myöhemmin jo juoksemassa. Ihanan rauhallista eikä rantakadullakaan vielä ruuhkaa. 10 km lenkki ja kotona klo 8.15. Siihen päälle vielä virkistävä pulahdus altaaseen. Niin täydellinen aamu! 


Myöhemmin suuntasimme pikkuneidin kanssa Crocodrilo park-puistoon, jonne saapui myös ystäväperheitä Las Palmasista. Puisto ei ole varsinainen eläinpuisto vaan eläintenpelastuskeskus eli sinne on kerätty erilaisia kiellettyjä ja uhanalaisia eläimiä, jotka saaren tulli on takavarikoinut. Krokotiilit ovat ainoita eläimiä, joita puistossa on ollut alunperin mutta nykyään löytyy jos jonkinlaista pieneläintä ja vähän suurempaakin.  Kiva päivä! 

 


 


Huomenna on sitten taas edessä paluu arkeen mutta sitä ei ole tiedossa kuin pari viikkoa ja sitten alkaa kesäloma! Mutta sitä ennen juhlimme vielä pikkuneidin 5-vuotissynttäreitä ensi eli ensi viikko meneekin niiden parissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti