sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vappu ja verkkainen viikonloppu

Meillä on takana pitkä viikonloppu ja sitä on itse asiassa vielä päivä jäljellä! Täällä Espanjassa nimittäin huominenkin on vielä pyhäpäivä koska tänä vuonna 1.5. eli työläisten päivä sattui osumaan sunnuntaille. Meidän viikonloppua lisäsi vielä perjantai sillä neiti heräsi kuumeisena eli kouluun ei ollut mitään asiaa. Tosin monissa kouluissa oli perjantaikin täällä vapaapäivä. Espanjalaiset rakastavat näitä "puente" viikonloppuja eli pitkiä viikonloppuja, joita venytetään aina pyhäpäivän osuessa kohdalle. Seuraava on jo nimittäin kuun lopussa kun 30.5. juhlitaan Kanarian päivää eli silloinkin on pitkä viikonloppu tiedossa. 

Suunnitelmia oli kaikenlaisia tämän viikonlopun kohdalle mutta loppujen lopuksi mikään niistä ei toteunut. Osaksi siitä syystä, että puolisolle osui kolme yövuoroa juuri näihin päiviin ja lisäksi neiti on ollut koko viikonlopun kuumeisena. Perjantaina alkoi krohina ja kuume mutta neiti oli vielä energinen. Eilinen menikin neidillä sitten täysin lepäillessä ja itsekin kävin vain pikaisesti vetämässä Suomi-koulun tunnit. Tänään ei ole kuumetta enää ollut ja neitikin on ollut jo oma energinen itsensä. Olemme silti ottaneet vielä rauhallisesti, jotta paraneminen jatkuisi hyvällä tahdilla. Mutta tälle päivälle varatut teatteriliput jäivät valitettavasti käyttämättä. Harmi. Olimme kovasti odottaneet Viidakkokirja-musikaalia, joka oli tänä viikonloppuna Las Palmasissa mutta eihän sinne kipeänä tietenkään viitsi lähteä. Tänään olisi ollut myös vappu-piknik tiedossa mutta sekin jäi sitten väliin. 

Olemme siis viettäneet meille hyvin harvinaista viikonloppua tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Ja käymättä yhtään missään. Siis ihan vain kotosalla ja kaiken lisäksi sisällä! Toki iltapäivällä olemme nauttineet terassilla olosta mutta uima-altaalle menoa emme ole edes harkinneet vaikka sää on ollut mitä kaunein. Eikä neiti sinne ole edes pyytänyt päästä vaikka muuten sinne on halunnut mennä melkeinpä joka päivä. 


No, onpahan kerrankin ollut aikaa touhuta kotona. Perjantaina touhusimme kaikenlaista pikkuneidin kanssa, kun hänellä oli kuumesta huolimatta vielä paljon energiaa. Ehdimme myös leipoa munkkeja Suomi-koulua varten, koristella pipareita (neidin toiveesta) ja myös koti koristeltiin vappu-kuntoon. 


 

 

 

Eilinen olikin sitten aivan toisenlainen päivä eikä neiti jaksanut juurikaan muuta kuin levätä ja katsoa ohjelmia. Välillä luimme kirjoja ja leikimme hetken mutta neiti otti myös kahden tunnin päiväunet. Sellaista ei ole koettu vuosikausiin! No, olipahan itsellä kerrankin aikaa tehdä omia juttuja eli ehdin rauhassa etsiä tietoa seuraavaa lomaa ajatellen. Yritämme nimittäin parhaillaan keksiä, että minne suuntaisimme kesä-heinäkuun vaihteessa lomalle. Tällä kertaa nimittäin haluamme mennä johonkin ihan oikealle lomalle eikä vain pelkästään mantereelle tai Suomeen sukuloimaan. Ja jos vielä löytyisi joku paikka, missä voisi harrastaa leijasurffausta niin olisi jo ihan täydellistä. Mutta helppoa ei etsintä ole sillä lentoyhteydet täältä Kanarialta eivät ole aina kovinkaan toimivat. Esim. Kreikkaan matkustaminen vie melkeinpä kaksi vuorokautta :-) Eli ei siinä puolison 10 päivän lomasta jäisi sitten enää paljon "lomailtavaa" noiden matkapäivien jälkeen. Mutta etsintä jatkuu! Joka tapauksessa ennen tuota lomaa olemme pikkuneidin kanssa menossa ensin Suomeen lomailemaan eli niitäkin lentoja pitäisi ehtiä pikkuhiljaa katselemaan. 


Onneksi neiti on tänään ollut jo energinen oma itsensä. Siinäpä paras äitienpäivälahja! Tänään nimittäin täällä Espanjassa vietettiin äitienpäivää. Tosin meidän perheessä sitä ei sen enempää vietetä. Puoliso kun on sitä mieltä, että päivä on vain El Corte Inglesin (paikallinen Stockmann) keksimä rahastuskeino. No, ehkäpä se täällä sitä enemmän onkin. Meillä pikkuneitikin sanoi, että et sinä äiti ole espanjalainen äiti eli tänään ei ole sinun päiväsi. Eli meillä juhlitaan äitienpäivää sitten vasta ensi viikolla :-)  Tänään olenkin siis viettänyt äitienpäivää hoitaen niitä äidin tehtäviä - siivonnut, pessyt pyykkiä, imuroinut, silittänyt, laittanut ruokaa ja tietysti leikkinyt, leikkinyt ja leikkinyt. 

Jos on kauniista säästä nautittu täällä niin ilmeisesti myös Suomessa. Ja ilmeisesti hyviä kelejä on lisää luvassa - näin ainakin lupaa mtv;n ennuste. 


Joten ihanaa, aurinkoista ja lämmintä kevättä kaikille! Nauttikaa... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti