torstai 12. toukokuuta 2016

Mikroruoka-haaste

Viime aikoina kokkailut ja reseptikokeilut ovat olleet arvoasteikossani aika alhaalla sillä aikaa ei ole yksinkertaisesti ollut mihinkään ylimääräiseen. Tai olisi ehkä ollut, jos olisi ollut riittävästi kiinnostusta. Mutta jotenkin aika peruslinjalla on vedetty viime kuukaudet eli tyyliin ruokaa, joka valmistuu sen enempää miettimättä ja alle 20 minuutissa :-) 

Mutta ilmeisesti pientä "kipinää" on taas ilmassa sillä pitkästä aikaa olen taas alkanut selailla reseptikirjoja, ruokablogeja ym. sillä silmällä että mitä voisi lähteä kokeilemaan. Ja ehkä osa tästä uudelleenlämpeämisestä kuuluu myös Mastechef-ohjelmalle, jota olemme taas alkaneet katsomaan. Meillähän oli vuosia iltojen ilona Australian Masterchef-sarja, jota puolison kanssa yhdessä seurasimme. Mutta sitten alkoi kotiremontti ja aikaa ei ollut enää sohvalla loikoiluun. Eikä myöskään uusia jaksoja katsottavaksi. Eli Masterchef jäi vähän telakalle ja sen myötä unohtui myös omat kokkailukokeilut. 

Nyt Espanjan televisiossa pyörii taas täkäläinen Masterchef ja olemme sitä katsoneet - kun ei muutakaan nyt ole tarjolla. Itse en tykkää tästä paikallisesta versiosta enkä saa siitä inspiraatiota omaan ruoanlaittoon mutta kyllä sitä nyt katsoo jos ei muutakaan telkkarista tule. 

Sen verran iloa sarjasta kuitenkin on, että välillä tulee juttuja joita on itsekin mielenkiintoista lähteä kokeilemaan. Kuten tällä kertaa vuorossa ollut mikrohaaste! Eli kokeilla ei ollutkaan käytössä keittolevyjä eikä uunia, vain mikroaaltouuni. Ja heidän piti kehitellä mahdollisimman monta erilaista ruokaa tarjottavaksi, jotka oli valmistettu mikrolla. Siitä se idea sitten itselläkin lähti - mikroruokahaaste! 

En ole koskaan mikroa käyttänyt ruoan valmistamiseen - ainoastaan lämmittämiseen tai sulattamiseen. Joten mielenkiinnosta lähden nyt siis testailemaan eri juttuja. Tällä viikolla olen testannut kaksi eri mukikakku-reseptiä sekä yhden kalaruoan. Kaikki onnistuivat ihan hyvin. En nyt voisi sanoa, että uunissa valmistetun ruoan korvaavat mutta hätätapauksessa menee hyvin. Etenkin kala oli onnistunut! 

Tällä viikolla testissä oli banaanimukikakku, nutellamukikakku sekä sweechili lohi. Tässäpä nämä testireseptit - ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan. 

SWEET CHILI LOHI
Lohi oli versio usein uunissa tai pannulla valmistamastani todella nopeasta kolmen aineksen lohesta - tarvitaan vain lohta, sweet chili-kastiketta ja kookosmaitoa/kermaa. Ja jos haluaa, niin ripaus suolaa. 

Lohesta nahka pois ja mikron kestävään kulhoon. Ripaus suolaa, jos haluat. Sitten vain päälle sweet chili-kastiketta ja lopuksi loraus kookosmaitoa/kermaa. Sekoita, niin että kastikkeet sekoittuvat hyvin.  Ja ei muuta kuin mikroon. Aika riippuu kalan koosta mutta pari minuuttia riitti meillä. Valmista nautittavaksi! Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei ruoanlaitto enää muutu. Ja kaiken lisäksi lopputulos on maukas ja kalasta tuli juuri sopivaa - ei liian kuivaa. 


BANAANIMUKIKAKKU 
Tämä oli täysin kokeilu sillä hedelmäkorissa oli yksi mustunut banaani, joten ei muuta kuin soseeksi ja mukiin. Päälle 1 lusikka sulatettua voita tai öljyä, 1 muna, 1 lusikka maitoa, 3 lusikkaa jauhoja, 2 lusikkaa kookossokeria, ½ lusikka leivinjauhetta. Ja haarukalla hyvin sekaisin ja mikroon pariksi minuutiksi. Valmis nautittavaksi! 


NUTELLAMUKIKAKKU
Tämäkin suklaan ystävän herkku valmistuu hetkessä ja ilman turhia tiskejä. Mukiin vain kaikki ainekset ja haarukalla sekaisin. Tähän tarvitaan: 2 rkl sokeria, 2 rkl jauhoja, 1/3 tl leivinjauhetta, 2 rkl kaakaojauhetta, 1 rkl öljyä, 1 rkl maitoa, 1 kananmuna ja 1 rkl nutellaa. Sitten vain pariksi minuutiksi mikroon ja valmista nautittavaksi. Mikroruokakokeilut jatkuvat viikonlopun ja ensi viikon aikana - lisää reseptejä silloin! 


                                 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti