tiistai 24. toukokuuta 2016

Mikroruoka-haaste, osa 2

Pari viikkoa sitten tartuin mikroruokahaasteeseen, jolloin valmistin viikonlopun aikana kahta erilaista mukikakkua mikrossa ja lisäksi herkullista sweet chili-lohta. Tässä vielä linkki näihin kokeiluihin: http://mylifeingc.blogspot.com.es/2016/05/mikroruoka-haaste.html

Tämän viikonlopun aikana olen jatkanut mikroruokakokeiluita ja testissä oli gluteeniton mikroleipä, gluteeniton jauhelihamureke mirkossa. Leipä on erinomainen esim. aamupalana sillä se sisältää paljon siemeniä ja proteiinia. Näin pysyy nälkä poissa pitkän aikaa. 

Tästä reseptistä tulee yhteensä 4-5 mukisämpylää. Kaikkia ei kannata tehdä kerralla vaan kuivaseoksen voi laittaa purkkiin ja tehdä sitten aina tarpeen mukaan. Aikaa ei nimittäin kulu kuin pari minuuttia.GLUTEENITON MIKROSÄMPYLÄ
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 pellavansiemenrouhetta
1/4 dl psylliumjauhetta
1/4 dl chia-siemeniä
1/2 tl suolaa 

Nämä ainekset sekoitetaan yhteen ja säilötään ilmatiiviiseen purkkiin. Kun haluat tehdä mukisämpylän, ota desin verran seosta ja laita mikronkestävään juomalasiin. Sekoita joukkoon yksi kananmuna, 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus leivinjauhetta. Sekoita massa hyvin ja laita muki mikroon. Meidän mikrossa tulee minuutissa jo valmista. Leivän voi  syödä sellaisenaan tai vielä paremman siitä saa kun laitaa sen hetkeksi leivänpaahtimeen. Mielestäni ihan hyvä ja terveellinen aamupalasämpylä. Eiväthän nuo gluteenittomat kaupansämpylätkään aina mitään herkullisia ole ja tällainen itsetehty on ainakin terveellinen ja ravintorikas vaihtoehto. Ja kaiken lisäksi helppo & nopea valmistaa! 


Päivän toinen kokeilu oli mikrossa tehty gluteeniton jauhelihamureke. Ajattelin, että tästä ei voi hyvää tulla mutta lopputulos oli itse asiassa yllättävän maistuva. Ulkonäkö ei tosin ole kovinkaan herkullinen. Johtuen ennen kaikkea käyttämäni jauhelihan rakenteesta. Mutta ihan kelpo ruoka siitä valmistui. 

GLUTEENITON MIKROMUREKE
n. 100 g jauhelihaa
3 rkl gluteenitonta ketsuppia 
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl gluteenitonta sipulikeittoainesta 
2 rkl maitoa
Itse lisäsin vielä pari rkl chilikastiketta makua antamaan. 

Kaikki vain sekaisin ja 3-4 minuutiksi mikroon täydellä teholla. Anna levätä n. 3 minuuttia kypsennyksen jälkeen. 


Näiden kahden kerran kokeilujen perusteella voin todeta, että mikrossa voi todellakin tehdä ruokaa. Ja ihan kelvollista sellaista. Ei se tietenkään perinteisesti valmistettua voita mutta kiireessä toimii kyllä paremmin kuin vaikkapa valmis mikroateria. Tai tilanteessa, että uunia / keittolevyjä ei esim. ole käytössä. 

Testailut jatkuvat vielä tulevaisuudessa. Seuraavaksi testiin lähtee varmaankin taas joku makea resepti ja ehkäpä joku riisiruoka. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti