maanantai 9. toukokuuta 2016

Legoland ja muita lomasuunnitelmia

Kuukausi jäljellä loman alkuun ja suunnitelmat vielä aika avoinna. Tyypillistä meille... Aika usein meillä loma varataan vasta aika viime hetkellä. Suunnitelmia kun on monia mutta emme aina oikein saa päätettyä, että mitä tehdään ja minne mennään. No, ehkä tuo on vain positiivinen ongelma. 


Toki maailma on paikkoja täynnä mutta me olemme vähän "lomaronkeleita" eli mikä tahansa paikka ei kelpaa. Sitä kun asuu täällä Kanarialla niin ihan perinteiselle rantalomalle ei siis tee mieli. Kaupunkilomia taas emme ole vielä pikkuneidin kanssa kauheasti harrastaneet mutta pikku hiljaa niidenkin aika voisi olla. Nyt kun 5-vuotta tulee täyteen niin vähitellen hänelle alkaa jäädä muistojakin reissuista eli on kivaa mennä paikkoihin, jotka hän ehkä myöhemmin muistaa. Vuosi sitten kävimme Pariisin Disneylandissa ja siitä varmasti jäi mukavia muistoja. Sekä viime talvisesta Lapin reissusta kun kävimme joulupukkiakin katsomassa. Ideaalitilanne olisi siis, että pikkuneidille jäisi hauskoja muistoja reissuista - siksi pyrimme reissamaan myös hänen ehdoillaan. 


Tällä kertaa pikkuneidin toiveesta suuntaamme siis ehdottomasti Legolandiin. Sen hän itse keksi yhdestä kirjastaan, jossa kerrotaan Euroopan maista ja nähtävyyksistä. Eli pitäähän se siis käydä katsomassa.

Lisäksi oman haasteensa meidän reissuihin tuo se, että meistä on kiva harrastaa lomalla lempilajejamme eli leijasurffausta tai lumilautailua. Eli jos reissuun pystyy yhdistämään jomman kumman näistä, niin alamme jo olla lähellä huippulomaa. 

Millaiset reissut ovat sitten olleet meidän suosikkeja? Esim. reissu, jonka aikana vietimme ensin 3 päivää Pariisissa, sitten matkustimme junalla Alpeille jossa vietimme 4 päivää lumilautaillen. Eihän tässä mitään ihmeellistä olisi ellei reissu olisi ollut kesäkuussa! Eli kävimme laskettelemassa Les Deux alpes-jäätiköllä ja oli huippuhauskaa. Eihän siellä tietenkään ole kuin rajattu määrä rinteitä avoinna mutta meille kelpasi ja kun iltapäivät vietimme muiden aktiviteettien parissa niin niin reissu oli kaikin puolin onnistunut. Ja itse asiassa tuon jälkeen jatkoimme vielä Andaluciaan, jossa vietimme 3 päivää leijasurffaten Tarifassa. Ja noihin vielä lisättiin yhdet häät ennen Pariisin osuutta ja yhdet häät Tarifan jälkeen. Ja tuo kaikki käytännössä alle kolmessa viikossa. Ihan huippuloma! Mutta tuo oli tietenkin ennen pikkuneidin syntymää.. Tällä hetkellä vastaavaa reissua emme lähtisi ehkä tekemään vaikka meillä aika reissunainen onkin :-) 

Käytännön vinkki: kestävä käsimatkalaukku on oiva "matkustusväline", jos on esim. kentällä kiire vaihtaa konetta eikä rattaita ole saatavilla. 


Mutta tässä siis tämänhetkisiä ideoita. Vinkkejä otetaan vastaan!! 

Suunnitelma 1. Tanska + leijasurffaus
Lento Kööpenhaminaan, josta vuokra-auto alle ja suunta Legolandiin. Siellä yö ja vierailu puistossa. Sitten matka jatkuisi länsirannikolle Hvide Sandeen, joka on tiettävästi yksi hyvistä kitesurf-paikoista Tanskassa. Sieltä takaisin Kööpenhaminaan, jossa pari yötä.

Tämän suunnitelman 
+ monta eri juttua yhdellä reissulla, kaikille jotain 
+ mahdollisuus leijasurffaukseen
+ emme ole käyneet Tanskassa aikaisemmin

- hotellit melko kalliita 
- leijasurffausolosuhteet hieman arvoitus - onko tuulta ja miten kylmää on vesi
- emme ehdi käymään Madridissa 

Suunnitelma 2. Saksa + lumilautailu
Lento Muncheniin, josta vuokra-auto alle ja suunta Legolandiin. Siellä yö ja vierailu puistossa. Sitten matka jatkuisi Itävaltaan ja Alpeille. Kohde riippuu siitä, että millä jäätiköllä on hyvät olosuhteet - ehkä Hintertux, ehkä Kaprun. Sitten takaisin Muncheniin, jossa pari yötä. 

Tämän suunnitelman
+ monta eri juttua yhdellä reissulla, kaikille jotain
+ mahdollisuus lumilautailuun ja pikkuneitikin pääsisi taas laskettelemaan
+ emme ole käyneet Munchenissä emmekä Itävallan alpeilla aikaisemmin

- sääolosuhteet saattavat Alpeilla olla oikulliset, jos sataa vettä koko ajan niin rinteisiin ei asiaa
- emme ehdi käymään Madridissa 

Suunnitelma 3. Legoland, Kööpenhamina + Madrid 
Muuten kuin suunnitelma yksi mutta ilman leijasurffausta. Sen sijaan suuntaisimme Kööpenhaminan jälkeen Madridiin 3 päiväksi. Siellä voisimme käydä luistelemassa jäähallissa sekä laskemassa Snowzone-hallissa. 

Tämän sunnitelman
+ mahdollisuus viettää aikaa Madridissa Jesuksen perheen kanssa ja tavaten siellä asuvia Jesuksen ystäviä
+ monta juttua ja kaikille jotain mutta ilman "riskejä" 
+ edullsin vaihtoehto

- ei leijasurffausta eikä kunnon lumilautailuakaan. Toki Kialle snowzone tarjoaa ihan hyvän harjoittelupaikan
- vähän "tylsä" suunnitelma 

Eli näillä mennään tällä hetkellä. Saa nähdä, että minne loppujen lopuksi päädytään. Voi hyvin käydä, että jonnekin ihan muualle. Niinkin on monesti käynyt kun olemme reissusuunnitelmia tehneet :-) 

Selvää on joka tapauksessa se, että pikkuneidin kanssa suuntaamme noin kuukauden päästä Suomeen ja siellä vietämme pari viikkoa. Ohjelmassa ainakin perinteinen Tukholman risteily mutta muita suunnitelmia emme ole vielä tehneet. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti