maanantai 23. toukokuuta 2016

Kodinvaihto - onko kokemuksia?

Tässä kun on olemme taas lomasuunnitelmia tehneet, pohtineet oikeaa lomakohdetta, etsineet sopivia lentoja ja majoituspaikkoja, niin mielessä on käynyt jo pariin otteeseen kodinvaihto. Eli siis sellainen, jossa kodit vaihtavat asukkaita vaikkapa 1-2 viikoksi ilman että raha vaihtaa omistajaa. Tämä ensinnäkin siitä syystä, että meidän kotia ei saa rahalla edes välittää eteenpäin (taloyhtiön säännöt kieltävät) ja toiseksi se, että kesällä sesonkiaikaan hotellit ovat monissa paikoissa hävyttömän kalliita. Esim. Kööpenhaminassa pitää pulittaa helposti 150 €/ yö, jos haluaa vähänkään kelvollisen majoituspaikan. Toki hostelleja löytyy edullisemmin mutta näin 4-kymppisenä sitä haluaa jo lomaltaan vähän muuta... Toki Airbnb ja muut vastavat majoitussivut tarjoavat enemmän vastiketta sillä samalla rahalla saisi vuokrattua esim. kunnon kokoisen asunnon, jossa ei seinät kaatuisi päälle jos sattuisi vaikka sadesäät yllättämään. Mutta väkisinkin tulee mieleen, että miksi maksaa kun ilman rahaakin voisi homma toimia. 

Meillä ei ole kokemuksia kodinvaihdosta mutta ystäväpiirissä kylläkin. Ja myönteisiä sellaisia. Tosin he eivät vuokraa vakituista asuinpaikkaansa vaan entistä kotiaan eli sikäli vuokraaminen on helpompaa kun ei tarvitse etsiä yhteisiä loma-aikoja. He ovat vuokranneet kotiaan useampaan otteeseen ja vaihtokauppana he ovat saaneet kivoja asuntoja eri puolilla Eurooppaa. 

Mutta uskaltaisiko sitä omaan kotiaan antaa vieraiden käyttöön? No, meillä ei ole kodissa käytännössä mitään arvokasta eli sen puolesta kyllä ja kyllähän ne asukkaat sitten antavat myös oman kotinsa meille yhtälailla käyttöön. Itse olisin aika valmis kokeilemaan mutta isäntä vielä harkitsee. Ehkä jollekin puolitutulle tai tuttavan tutulle hänkin uskaltaisi kotia lainata. 

Toki voi käydä niin, että kukaan ei haluaisikaan lomalle meidän kotiimme? Varsinkin kun asumme täällä pakettimatkailun sydämessä, jossa myös hotelleja on tarjolla. Mutta toisaalta-etenkin perheille kotimajoitus on aina mukava vaihtoehto kun on lapsille leluja tarjolla ja enemmän tilaa. 

Onko teillä kokemuksia? Lähtisittekö kodinvaihtoon Gran Canarialle, jos tällainen koti olisi tarjolla?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti