sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Helppoa ruoanlaittoa lasten kanssa - lihapullat

Tänään meillä on pyöritelty pullia - ensin kakkutikkareita ja sitten lihapullia. Molemmat ovat helppoja juttuja valmistettavaksi lasten kanssa ja tarjoavat myös pienille lapsille tärkeää sensorista harjoitusta. Osa lapsista tykkää kosketella erilaisia aineksia mutta tiedän myös paljon lapsia, joille esim. taikinan sekoittaminen käsin on täysin vastenmielistä. He eivät pidä siitä, että taikina tarttuu ja takertuu sormiin. Mutta lapsille olisi kuitenkin tärkeää päästä koskettelemaan asioita käsin - oli se sitten taikinaa tai mitä tahansa. Sillä näin kehittyy tärkeä aisti eli tunto. 


Aikaisemmin olen jo laittanutkin kakkutikkareiden eli cake popsien reseptiä jakoon. Se löytyy täältä: http://mylifeingc.blogspot.com.es/2016/04/leivontaa-lasten-kanssa-cakepop.htmlLihapullareseptejä löytyy varmasti jokaisesta kodista omansa mutta tässä yksi helppo resepti. Kyseessä on varsin perinteinen versio, itse tykkään enemmän maustetuista. Mutta lasten suuhun nämä sopivat ehkä paremmin. 

1 dl korppujauhoja
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
2 tl paprikajauhetta
1 kananmuna
1 rkl öljyä
-> sekoita aineet hyvin
Lisää 400-500 g jauhelihaa ja sekoita massa tasaiseksi. Anna levätä hetki. Muotoile käsin pullia ja laita uunipellille. Paista 200 astetta kunnes ovat kauniin ruskeita. 

Itse en lisää suolaa sillä sipulikeittopussissa on jo valmiiksi. Mutta jos tykkää suolaisemmasta ruoasta niin mukaan voi lisätä esim. pari rkl soijakastiketta.  

 

 


Meillä lihapullat syödään ihan sellaisenaan salaatin kera. Ei aina tarvitse syödä mitään lisukkeita tai kastikkeita vaan raikas salaatti on mitä mainioin kumppani lihapullille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti