tiistai 17. toukokuuta 2016

Helppoa leivontaa lasten kanssa: kuningatarpiirakka

Meille on vähitellen kehittymässä melkoinen Junior Masterchef tähän perheeseen sillä pikkuneiti on todella kiinnostunut ruoanlaitosta ja etenkin leivonnasta. Nykyään neiti pyytää päästä leipomaan vähintaan kerran viikossa ja totta kai siihen yritän tarjota aina mahdollisuuden. 

Tällä kertaa jääkaappi ammotti aikalailla tyhjyyttään mutta ainahan vähän voita ja tilkka maitoa löytyy sekä kuivakaapista jauhoja, munia ja sokeria. Tällä kertaa jääkaapissa oli myös hieman mustikoita ja vadelmia eli niistähän syntyy kuningatarpiirakka! 

Jälleen kerran helppo resepti, jossa ei välttämättä tarvita edes sähkövatkainta. Eli pienikin lapsi pystyy tekemään kaiken hyvin itsenäisesti - ainoastaan mittauksessa olin hieman apuna. Kaikki aineet vain sekaisin ja taikina vuokaan, päälle marjoja ja uuniin! 
KUNINGATARPIIRAKKA / MUSTIKKAPIIRAKKA 
1 muna
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3.5 dl maitoa (me käytimme mantelimaitoa)
6 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g voisulaa
Päälle mustikoita & vadelmia tai mitä tahansa nyt kaapista löytyy

Ainekset siis vain sekaisin kulhossa ja hetki vatkausta. Myös ihan käsivatkaimella onnistuu sillä taikina on erittäin löysää. Sitten vain taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Uuniin 200 astetta ja noin 15 minuuttia 


Tuloksena on todella pehmeä piirakka, johon marjat tuovat kirpeyttä. Meille maistui ihan tuollaisenaan mutta esim. vaniljajäätelön kera olisi varmasti erittäin herkullista. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti