sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitien ja tyttärien päivä

Suomessa vietettiin tänään äitienpäivää ja niin myös meidän ulkosuomalaisessa perheessä. Pitäähän sitä suomalaisia traditioita tuoda lapselle tutuksi. Toki täällä Espajassakin äitienpäivää vietetään ja itse asiassa vietettiin tasan viikko sitten mutta meidän pikkuneiti on sitä mieltä, että meillä vietetään äitienpäivää silloin kuin Suomessakin. Joten tänä aamuna sain aamiaisen vuoteeseen. Ei tullut kakkua mutta eiliset croissantit ja lohkoiksi leikatut tomaatit oli kuitenkin rakkaudella tuotu joten olin onnellinen ja söin ne hymyhuulin. 


Myöhemmin soittelimme Suomeen mummulle ja isomummulle. Harmi vain, että kortit eivät ehtineet ajoissa perille. En tiedä, että ovatko jämähtäneet Espanjan postin toimesta matkalle vai onko Suomessa postinjakajat nykyään niin kiireisiä ruohonleikkuupuuhissaan etteivät ehdi enää postia jakamaan. En vieläkään voi uskoa, että tähän on Suomessa menty... 

Vapauta itsesi tai läheisesi nurmikonleikkuusta, Posti hoitaa sen puolestasi

No, toivottavasti kortit perille kuitenkin joskus saapuvat - pikkuneiti niitä rakkaudella ainakin valmisteli. 

 

Aamupäivällä meillä oli pikkuneidin kanssa mielenkiintoinen keskustelu äitienpäivästä. Ja lopuksi neiti vain totesi, että koska päivän aikana kerran juhlitaan äitejä, mummuja, isomummuja jne. niin pitäisi juhlia myös tyttäriä. Ja niinhän se on - ilman rakasta tytärtäni en minäkään olisi äiti. Joten tästä lähtien meillä vietetään aina äitien ja tyttärien päivää :-) 

No, miten sitä sitten vietettiin. Tietysti tekemällä yhdessä kaikenlaista kivaa. Teimme aamupäivällä erilaisia "tiede"kokeita samaisista korteista, jotka ovat tällä viikolla olleet ihan ykkösjuttu. 


Ja niistä innostuneena neiti jatkoi omia "kokeitaan" keittiön puolella. Eli sai vapaasti ottaa erilaisia ruoka-aineita, mausteita jne. ja tehdä omia sekoituksiaan. Muistan omasta lapsuudestani hyvin nuo samanalaiset leikit, joita sai aina leikkiä mummulassa. Taisi joka vierailukerralla mennä mummun maustepurkit tyhjiksi mutta koskaan en muista, että minua olisi kielletty leikkimästä niillä tai harmiteltu aihetettua sotkua. Näitä muistoja toivottavasti jää myös omalle lapselle. Ei lapsen elämän pidä aina olla järjestelmällistä ja steriiliä vaan joskus voi sutata ihan luvan kanssa :-) 

Meillä tosin neiti on onneksi myös innokas siivoaja eli tänäänkin auttoi kaikkien sotkuleikkien  jälkeen siivoamaan. Ja lopuksi neiti pesi vielä itse käyttämänsä astiat. 

 

Neidin toiveesta meillä myös leivottiin tänään. Hedelmäkorista löytyi pari tummaa banaania, joten päätimme leipoa banaanimuffinsseja. Nämä ovat erittäin helppoja tehdä ja aikuista ei tarvita oikeastaan muuhun kuin mittojen tarkistamiseen. Meillä neiti käyttää apuna talousvaakaa eli sillä on helppo mitata oikeat määrät. Eikä tähän tarvita edes vatkainta vaan haarukka riittää. 

HELPOT BANAANIMUFFINSSIT 

2 tummaa banaania -> soseutetaan haarukalla 
120 g sokeria -> lisätään ja sekoitetaan
120 ml öljyä -> lisätään ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi 
200 g jauhoja -> yhdistä jauhot ja lisää taikinaan. Sekoita. 
2 tl leivinjauhoja
Jos taikina on kovin jäykkää niin sitä voi notkistaa esim. maidolla / mehulla tai lasten hedelmäsoseella 

Sitten vain taikina muffinssivuokiin ja 175 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi. 


Äitienpäiväkortin neiti askarteli  vasta päivän mittaan. Ja tekstit saivat äidin sydämen sykkimään. Hän oli ne ihan itsenäisesti kirjoittanut :-) 
Ja lahjaksi sain itsetehdyn rannekorun... 


Kävimme myös tekemässä pienen ja rauhallisen kävelylenkin rantakadulla. Ihan parasta oli vain olla yhdessä ilman sen kummempaa ohjelmaa. 
Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja tyttärille! Toki tietysti myös kaikille mummuille, mummoille, isoäideille, fammuille, isomummuille, isomummoille, isoisoäideille ja mitä kaikkia nimityksiä näille rakkaille ihmisille onkaan olemassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti