sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tunnelmapaloja tältä viikolta

Tämä viikko on ollut taas vaihteeksi "normi-viikko"  eli päivittäin on tullut ajeltua Las Palmasiin. Ma-pe tietysti viemään pikkuneitiä kouluun ja hoitamaan muita juttuja mutta lisäksi tänään vielä ajoimme sinne katsomaan Disney on ice- esitystä. Auton mittariin pärähti viikossa mukavat 950 km. 

Ja huomenna taas arki jatkuu - tosin tällä kertaa lyhyt viikko sillä torstaina suuntaamme lomalle entiselle kotisaarelle Fuerteventuralle. Tarkoitus on mennä viettämään mun synttäreitä (apua, 40 vuotta tulee täyteen perjantaina...) mutta nähdään myös ystäviä, sukulaisia mantereeltakin on tulossa ja tietysti nautitaan rantaelämästä. Toki tarkoitus on myös vähän urheilla sillä 16.4. on edessä Bestial Race-estejuoksukilpailu. Jee!! 

Kävin ostamassa itselleni synttärilahjan jo etukäteen eli uudet crossfit- lenkkarit. Ja ehdinpä ne jo testaamaankin - oikein loistavat ovat! 


Tähän asti olen treenaillut normi Asics -juoksukengilläni mutta niiden tietyt ominaisuudet alkoivat vähitellen ärsyttää, joten päätin sijoittaa lajinmukaisiin kenkiin. Tai paremminkin isäntä sijoitti eli saavat toimia 40-vuotislahjana. 


Ennen kuin muutimme tänne Gran Canarian eteläosaan, moni kommentoi sitä että vaihdamme Las Palmasin kiireisen elämän jatkuvaan lomanviettoon. Ja siltä tosiaan tämä elämä välillä tuntuu. Usein lähdemme keskellä viikkoa iltapäiväkävelylle merenrantaan ja samalla sitten nautimme illallisen jossakin kivassa rantakadun ravintolassa. Viikonloppuisin näissä ravintoloissa on paljon myös paikallisia mutta arki-iltaisin ravintolat täyttyvät pääasiassa matkailijoista. Eli tunnelma on juuri sitä - kuin lomalla olisi :-) 
Täällä Espanjassa ulkona syöminen on tosiaan aika normaalia puuhaa sillä hinnat ovat melko edulliset. Toki tietysti riippuu paljon siitä, että missä ja mitä syö. Kuvat ovat esim. Melonerasin alueelta, joka on sitä tämän seudun kalleinta aluetta. Hotellit ovat 4-5 tähden tasoa ja ravintolat tietysti myös hinnakkaampia. Tällä kertaa testasimme kovasti kehutun Grand Italia-ravintolan, jonne esim. viikonloppuiltaisin pitää jonottaa sisälle vaikka iso paikka onkin kyseessä. Varmasti yksi koko seudun tasokkaimmista italialaisista ravintoloista. Meidän perheen kaksi pasta-annosta ja valtava pizza sekä juomat maksoivat alle 50 euroa. 

 

Kävimme tällä viikolla pikkuneidin kanssa ostamassa myös muutamia kasveja terassille. Meillä on terassi pääasiassa koristeltu tekokasveilla, koska täällä jatkuvassa lämmössä ja auringossa eivät kaikki kuvat selviä. Jo Las Palmasissa totesin nämä kaikista helpoimmaksi vaihtoehdoksi sen jälkeen kun ensimmäisen puolen vuoden asumisen aikana jouduin ostamaan uudet kukat pari kertaa. 

 

Nyt kuitenkin pikkuneiti pyysi, että voisimmeko ostaa jotain kasveja jotta hän voisi hoitaa niitä. Päädyimme helppohoitoisiin mehikasveihin, jotka eivät kuumaa ja kuivuutta heti hätkähdä. Saa nähdä, että miten selviävät kun kohta lähdemme 10 päivän reissulle eikä kukaan ole niitä kastelemassa. 


Pieniä taidetuokiota on myös tällä viikolla pidetty sillä neiti on nyt innostunut ns. pulloväreistä. Niillä on maalattu kiviä, ruukkuja ja purkkeja mutta myös ihan paperille. 


 

Viikon päätteeksi kävimme katsomassa Las Palmasissa Disney on ice- esityksen. Parituntinen esitys oli ihan hyvä ja laadukas, neiti tykkäsi kovasti. Etenkin lopun Frozen-esitys oli tietysti mieluinen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti