sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tämän viikon tunnelmia

Tämä viikko on ollut jälleen arkista aherrusta mutta onneksi paluu arkeen on sujunut ongelmitta. Meillä on tapana lomallakin herätä ajoissa ja mennä hyvissä ajoin nukkumaan eli paluu arkeen ei tuota ongelmia aikataulujen suhteen. 

Omaan arkeen helpotusta toi se, että neiti aloitti tanssitunnit nyt täällä etelässä eli kodin lähistöllä. Tunnit ovat kaksi kertaa viikossa kuten aikaisemminkin mutta ajomatka paikalle kestää vain 5 minuuttiia. Eli nyt pääsemme joka arkipäivä lähtemään takaisin Las Palmasista heti koulun loppumisen jälkeen n. klo 14-14.30 eli olemme kotona noin kolmen aikaan. Ihan mahtavaa!  Aikaisemmin tiistaisin & torstaisin päivät venyivät tanssituntien takia ja olimme silloin kotona vasta klo n. klo 17.30. 

Vähän pelkäsin, että miten neiti suhtautuu muutokseen koska tykkäsi kovasti koulun tanssitunneista ja toki siellä oli kaikki ystävät koulusta. Mutta ainakin nyt ensimmäisellä kerralla neiti meni tunnille ongelmitta ja tykkäsi kovasti. Ehkä hommaa helpotti se, että tunnilla on mukana myös ystävä Suomi-koulusta eli ihan yksin ei tarvinut mennä uuteen ryhmään mukaan. 

Mitä tunneilla tapahtuu, niin siitä en osaa tarkemmin sanoa. Vanhemmat kun eivät pääse tunteja katsomaan eivätkä edes tanssisalin lähelle. Pitää vain kiltisti odotella porttien ulkopuolella - tämä on hyvin tyypillinen tapa täällä. Ilmeisesti puhtaasti balettia eivät kuitenkaan vielä harjoittele vaan näiden pienempien kanssa nautitaan vielä tanssimisesta ihan yleisesti. 

Tämän viikon aikana olemme myös virallisesti aloittaneet uimakauden eli uima-altaalla olemme käyneet jo kolmesti tällä viikolla. Hieman raikasta tuo vesi vielä tällä hetkellä on mutta ei kuitenkaan kovin kylmää koska jo itsekin tarkenin altaaseen pulahtaa. Ehkäpä jotain 22 asteista on tällä hetkellä. Mutta mukavasti virkistää kun aurinko muuten lämmittää jo tosi voimakkaasti. Kesä taitaa olla jo kulman takana :-)  

Enpä muista, että koska viimeksi olisin aloittanut allaskauden jo näin varhain - Las Palmasissa ei ollut asiaa uima-altaalle ennen kesäkuuta!  Mutta tämä on yksi näitä "etelässä" asumisen hyviä puolia. Ja parasta on, että arkisinkin voimme vielä "koulu"päivän jälkeen viettää ihanan iltapäivän uima-altaalla. Olemme siis todella tyytyväisiä, että muutimme tänne saaren eteläosaan asumaan. Vaikka se tarkoittaa minulle päivittäistä 100 km ajelua, niin siitä huolimatta elämänlaatu on parantunut melkoisesti. 


Viikonloppu on mennyt myös mukavissa tunnelmissa. Eilen olimme koko päivän Las Palmasissa sillä aamupäivällä ohjelmassa oli koulun kevätmarkkinat/myyjäiset. Ohjelmassa oli erilaisia aktiviteetteja sekä tietysti käsityöläisiä oli myymässä omia tuotteitaan. 

Mekin löysimme ostettavaa - valopöydän! Kyseessä on hyvin tyypillinen väline Montessori-luokissa ja sitä käytetään hyvin monenlaisiin tarkoituksiin. Meillä neiti tykkää erityisesti kaikista taiteeseen liittyvistä jutuista ja valopöydällä onkin hyvä tehdä vähän erilaisia juttuja.

  


Matka jatkui tuttavaperheen lapsen synttäreille, jossa menikin sitten koko iltapäivä. Juhlat alkoivat paella valmistuksella ja lounaan jälkeen tietysti istuttiin, juteltiin ja lapset leikkivät yhdessä. 


 


Sunnuntaina vietimme sitten koko päivän ihan kotosalla. Mutta iltapäivällä saimme vieraita, joten siinä menikin mukavasti iltaan asti. Nämä tällaiset ex-tempore tapaamiset ystävien kanssa ovat ihan parhaita. Eikä mitään stressiä oteta tarjoiluista. Kävimme lähikaupassa ostamassa lapsille valmislihapullia ja nakkeja, aikuisille sämpyläaineksia eli tuoretta patonkia ja väliin ihan purkkitonnikalaa, kirsikkatomaatteja ja vihreitä oliiveja. Kaikki ainekset sekaisin ja leivän väliin. Helpot ja nopeat eväät, kaikki tyytyväisiä. Tärkeintä on viettää aikaa yhdessä :-) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti