lauantai 2. huhtikuuta 2016

Suomi-koulussa tänään: käsityöpäivä

Tänään oli ohjelmassa vähän erilaisempi Suomi-koulupäivä sillä ohelmassa oli käsitöitä. Täällähän lapsilla ei ole koulussa käsityötä oppiaineena kuten Suomessa eikä muutenkaan kädentaitoja arvosteta ja harjoitella samalla tapaa kuin suomalaisissa perheissä. Eli nikkarointi ja ompelutyöt ovat lapsille harvinaisempia juttuja. 

Aikaisemmin meillä ei olekaan ollut vastaavaa päivää, joten lapsetkin olivat mukana ihan täysillä. Suoritettiin ompelukoneajokortti, naulattiin hienot sydänkoristeet, sahailtiin, ruuvattiin, ommeltiin pussukoita ja tehtiin tupsuja - kaikille jotain! Pojat olivat tietysti onnessaan erilaisista nikkarointipuuhista mutta monet suorittivat myös ompelukoneajokortin. Pienet tytöt tekivät innoissaan langoista tupsuja mutta nakuttivat myös nauloja sydänkoristeisiin. 

Meillä oli vähän vahvistusta myös mukana sillä saimme yhden suomalaisen mummun avustamaan ompelutöissä ja lisäksi Suomesta saimme pari muutakin vahvistusta. Etenkin pojat tykkäsivät kun oli ronski suomalainen mies opastamassa työkalujen ja nikkaroinnin maailmaan. 

Homma sujui niin, että meillä oli erilaisia työpisteitä ja jokaisessa tietysti aikuinen avustamassa. Oli naulojen hakkaamista, tikkujen vuolemista, ruuvien ruuvailua, reikien porailua, ompelukoneajokortin suorittamista ja pienen pussukan valmistamista sekä tupsujen tekoa. Sormivirkkaustakin piti harjoitella mutta aika loppui kesken. 

Samalla tietysti tuli tutuksi vähän toisenlainen sanasto - välillä meinasi mennä puukon tupit ja tutit sekaisin mutta hienosti monet tunsivat jopa työkalujen nimiä. 

Hauskaa oli ja ensi vuoden opetussuunnitelmaan varmaankin laitetaan jälleen käsityöpäivä. 


 

Lopuksi vedettiin pieni viesti, johon osallistuivat niin aikuiset kuin lapset :-) 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti