tiistai 19. huhtikuuta 2016

Suomi-koulun kevätretki

Viime sunnuntaina oli vuorossa Suomi-koulun kevätretkipäivä ja tällä kertaa suuntasimme koulun lähellä sijaitsevaan Sioux-city teemapuistoon. Viime vuonna juhlimme kevätjuhlaa piknikretken muodossa vuoristossa ja uusintareissu oli suunnitelmissa myös tälle vuodelle. Mutta vielä tähän aikaan vuodesta saattaa säät olla vähän epävarmoja, joten jätimme tällä kertaa piknikin väliin. Sen jälkeen sunnitelmissa oli urheilullinen kevätretki, jonka aikana olisimme käyneet ainakin luistelemassa. Mutta luistelupaikka olikin remontissa. Joten loppujen lopuksi päädyimme tänne sillä kyseiseen puistoon ei ole koulun puolesta retkeä vielä koskaan tehty. 


 

Yleensä suosimme jotain luontoon tai suomalaisuuteen liittyvää puuhaa myös retkillä mutta tällä kertaa nuo teemat jäivät nyt väliin. Mutta pääasias oli, että lapsilla on hauskaa yhdessä. Meillähän on tänä vuonna iso joukko pieniä poikia ryhmässä, joten heille tämä inkkareiden ja länkkäreiden teemapuisto on varsin mieleinen paikka. Puisto sijaitsee siis Bahia Felizin ja San Agustinin välimaastossa ja puisto on avoinna joka päivä klo 10-17. Meilläkin siellä meni ihan koko päivä! Ja kyllä meidän 4-vuotias pikkuneitikin siellä viihtyi hyvin koko päivän vaikka ei intiaaneista ja cowboyleikeistä välitäkään. Mutta hevoset kyllä kiinnostavat! 
Puistossa on päivän mittaan erilaisia esityksiä ja kaikki nämä sisältyvät tietysti pääsymaksun hintaan. Alueella on hevosten lisäksi myös muitakin eläimiä. 

Poniratsastustakin alueella on tarjolla, kierros maksaa 5 €. 


 

Pojille antoisina lienevät erilaiset cowboy&intiaaniesitykset sekä tietysti leikkiminen "kulisseissa". Moni tulikin paikalle teeman mukaisesti pukeutuneena ja toki myös alueen putiikista aika monta paukkupyssyä taidettiin ostaa päivän aikana. 
Me saimme sisäänpääsyn varsin kohtuuhintaan - lapset 5 € ja aikuiset 10 €, sisältäen jopa lounaan. Lasten sisäänpääsymaksu hoidettiin koulun rahaston toimesta mutta mukaan lähteneet vanhemmat maksoivat omat sisäänpääsymaksunsa. Päivän päätteeksi puistossa järjestettiin vaahtobileet, jotka taisivat olla sitten tytöille se päivän kohokohta (hevosten lisäksi).  
Hauskaa oli kaikilla ja meidän pikkuneiti innostui vaahtobileistä sen verran paljon, että sellaiset pitää kuulemma järjestää myös synttäreille :-) 

Vielä muutama Suomi-koulupäivä on tänä vuonna jäljellä kunnes sitten kesäkuun alussa kevätjuhlan myötä siirrytään kesälomalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti