perjantai 1. huhtikuuta 2016

Shoppailua Las Palmasissa

Gran Canarian parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat luonnollisesti pääkaupunki Las Palmasissa, josta löytyy useita ostoskeskuksia sekä lisäksi muutama ostoskatu. Toki nämä ovat levittäytyneet sen verran laajalle alueelle, että kaikkien läpikäyminen vaatii melkeinpä useamman päivän ja auton alle. Mutta toisaalta kaikissa on ostoskeskuksissa on suurin piirtein samatketjukaupat (Zara, Mango, Bershka, Pull&bear, Stradivarius, Encuentro jne) eli kaikkia ostoskeskuksia ei tarvitse erikseen tarvitse kiertää, jos haluaa shoppailemaan päästä. Mutta toki on hyvä tietää, että mihin näistä lukuisista ostoskeskusista sitten kannattaa suunnata, jos sattuu Las Palmasiin lähtemään ostoksille. 

Lentokentältä tai etelästä päin saavuttaessa ensimmäisenä tulee vastaan ns. zona comercial La Mareta, joka itse asiassa sijaitsee Telden, ei Las Palmasin, puolella. Tämä GC1-moottoritien varrelle jäävä alue ei välttämättä ole matkailijoiden kannalta kovin houkutteleva mutta näin saarella asuvana siellä tulee kyllä usein käytyä. Alueelta löytyy mm. Leroy Merlinin erittäin hyvä rautakauppa, vieressä Al Campon tavaratalo (paikallinen Prisma) ja sen vieressä Ikea. Toisella puolella motaria on puolestaan urheilukauppa Decathlon, joka on kuuluisa suht edullisista hinnoistaan. Siellä aika monet matkailijatkin piipahtavat. Pysäköinti on maksutonta kaikilla parkkipaikoilla. Jos bussilla tulee etelästä tai Las Palmasista päin, niin GC1 moottoritien molemmin puolin on pysäkit. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esim. kaikki etelästä lähtevät bussit eivät tällä pysäkillä pysää. Kun matkaa jatkaa kohti Las Palmasia tulee Jinamarin kohdalla vastaan Las Terrazas ja El Mirador- nimiset ostoskeskukset. Näistä Las Terrazas sijaitsee moottoritien merenpuolella ja El Mirador puolestaan sisämaan puolella. Näissäkin tulee käytyä melko usein. Las Terrazas on enemmän outlet-tyylinen ulkoilmaostari. Sieltä löytyy kauppojen lisäksi myös kahviloita, ravintoloita ja Mercadonan ruokakauppa. Iso elektroniikkakauppa MediaMarkt löytyy myös täältä. Ostoskeskuksen pihalta löytyy myös pieni leikkipuisto. Pysäköinti on maksuton. Itse tykkään shoppailla El Miradorissa, koska siellä on yleensä vähemmän väkeä kuin esim. keskustan Las Arenas- ostoskeskuksessa. Mutta sieltä löytyy kuitenkin hyvä valikoima kauppoja. Oma suosikkini on tietysti halpakauppa Primark, jolla on kaksi kauppaa Las Palmasissa. Toinen löytyy juurikin Las Arenasin ostoskeskuksesta mutta mielestäni tämä Miradorin myymälä on paljon parempi - tilaa on enemmän, väkeä vähemmän, kaikki tavarat paremmin ja siistimmin esillä ja usein tarjolla sellaisiakin juttuja, joista ei löydy keskustan myymälästä. Ja hinnathan ovat tunnetusti erittäin houkuttelevia! Mielestäni tuotteet ovat myös hintaansa nähden melko laadukkaita ja esim. vaatteet kestävät paremmin pesua kuin vaikkapa Zaran vastaavat, joilla hintaa on kuitenkin paljon enemmän. Myös esim. pussilakanat ovat hyvää laatua. Muiden tyypillisten vaatekauppojen lisäksi löytyy kenkäkauppoja sekä Eroskin ruokakauppa. Myös muutamia kahviloita ja ravintoloita löytyy. Pysäköinti on maksuton. Tänne on moottoritien varrelta olevalta pysäkiltä jonkin verran kävelymatkaa. 
Itse Las Palmasin keskustasta löytyy sitten kolme ostoskeskusta: El Muelle satamassa, Las Arenas Canterasin rannan päässä sekä vanhempi La Ballena. Näistä vierailemisen arvoinen on oikeastaan vain Las Arenas, josta lötyy ehkä paras valikoima kauppoja. Mutta huono puoli on se, että siellä on yleensä myös eniten väkeä. Tosin riippuu päivästä ja ajasta. Lauantaisin ja iltaisin väkeä on enemmän kun taas arkipäivänä aamupäivällä hiljaisempaa. Ja luonnollisesti joulun tai alennusmyyntien aikaan väkeä on enemmän kuin tarpeeksi. Ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy useampia ravintoloita ja kahviloita löytyy myös useampia. Las Arenasista löytyy myös Carrefour. Pysäköinti on maksutonta kolmen tunnin ajan. Tänne on esim. bussiasemalta (Santa Catalina) on vajaan tunnin kävelymatka mutta toisaalta kävellä voi Canterasin rantakatua, joten matka on ihan mukava. Toki myös taksilla pääsee eikä taida maksaa 5 € enempää. 

Centro Comercial Las Arenas on myös ainoa ostoskeskus, joka on talven läpi avoinna myös sunnuntaisin. Kaikki muut kaupat ja ostoskeskukset ovat pääasiassa sunnuntaisin kiinni. Ainoastaan joulunaikaan on tietty aika, jolloin muutkin ovat avoinna ihan joka päivä. Yleensähän ostoskeskukset ovat avoinna ma-la klo 10-22. 


Siete Palmasin kaupunginosassa sijaitsee puolestaan samanniminen ostoskeskus sekä sen vieressä El Corte Inglesin tavaratalo, joka on espanjalainen vastike Stockmannille. Eli myynnissä vain laadukkaampaa tavaraa ja hinnat myös sen mukaiset. Siete Palmasin ostoskeskuksesta löytyy tyypillisimmät vaatekaupat, MediaMarkt-elektroniikkaliike sekä Mercadonan ruokakauppa. Molemmissa on maksuton pysäköinti. Tänne on matkaa keskustasta sitten jo enemmän eli kävellen ei enää pääse. 

Uusin ostoskeskus on Los Alisios, joka sijaitsee n. 10 min ajomatkan päässä keskustasta Tamarceiten uudella ostosalueella. Kyseessä on valtavan kokoinen ulkoilmaostoskeskus, josta löytyy lähes kaikki tyypilliset espanjalaiset vaatekaupat, Mediamarkt-elektroniikkakauppa, Hiperdinon ruokakauppa, lelukauppoja, kenkäkauppoja jne. Myös hyvä valikoima ravintoloita löytyy toisesta kerroksesta.  Tuon ulkoilmaostarin lisäksi alueelta löytyvät myös Decathlonin urheilukauppa sekä Leroy Merlinin rautakauppa. 

Jos ostoskeskukset eivät houkuttele niin totta kai kauppoja löytyy myös paljon kaupungin eri alueilta. Tärkeimmät ostoskadut ovat Avenida Mesa y Lopez  sekä calle Triana. Itse tykkään enemmän jälkimmäisestä koska se sijaitsee vanhan kaupunginosan Veguetan kupeessa. Tosin sinne ei kannata shoppailemaan lähteä mutta Trianalle kyllä. Myös lähi- ja sivukatujen varsilta löytyy paljon pikkuputiikkeja. Triana on kävelykatualuetta, joten ostosten teko on miellyttävää. Aika samat kaupat löytyvät Trianalta kuin mitä ostoskeskuksista eli tyypilliset paikalliset brändit. Alueelta löytyy myös paljon kahviloita ja ravintoloita.

Lähin parkkihalli on San Telmon puistossa, joka on tietysti maksullinen parkkihalli. Mitään halpaa ei ole pysäköinti mutta helpommin käy kuin parkkipaikan etsintä keskikaupungin kapeilla ja täysillä kujilla. San Telmon puistossa on myös kiva lasten leikkipuisto, jossa etenkin iltapäivisin on paljon lapsia paikalla. Ja viikonloppuisin myös päiväaikaan. San Telmossa on myös bussiasema, jossa pysähtyvät myös etelästä tulevat bussit. 


Mesa y Lopez -kadun varrelta löytyy puolestaan El Corte Inglesin tavaratalot sekä joitakin pienempiä kauppoja. Lähistöllä on kuitenkin lukuisia pienempiä katuja, joiden varsilta löytyy paljon erilaisia pikkuputiikkeja. Eli jos haluaa kävellä ja seikkailla niin kannattaa lähtökohdaksi ottaa Canterasin ranta ja sieltä lähteä seikkailemaan pikkukatuja pitkin kohti Mesa y Lopezia. 

Tällä alueella kannattaa auto jättää suosiolla johonkin parkkihalliin sillä maksuttoman parkkipaikan löytäminen on todella vaikeaa ja kadun varsilla olevatkin paikat ovat usein vain max. tunnin parkkipaikkoja. Mutta parkkihalleja löytyy useampia ja jos haluaa ottaa varman päälle, niin auton voi jättää vaikkapa sataman El Muelle- ostoskeskuksen parkkipaikalle ja sieltä jatkaa matkaa kävellen. 


Hyvä muistaa! 

Isommat alennusmyynnit ovat yleensä kaksi kertaa vuodessa - heinäkuussa ja tammikuussa. Ne kestävät pitkään ja jakautuvat pariin osioon. Ensimmäisessä vaiheessa alennukset ovat pienempiä mutta sitten kun päästään segundas tai tercedas rebajas- vaiheeseen niin alennukset ovat jo 50-70 % luokkaa. 

Monissa kaupoissa on rajoitettu sovituskoppiin (probadores) pääsyä eli myyjät tarkistavat sinne vietävät tuotteet ja niiden määrän. Myös määrä saattaa olla rajoitettu - tämä lukee aina sovituskoppien luona. 

Ostoskeskukset ovat yleensä avoinna ma-la klo 10-22, poikkeuksena Las Arenas joka on talvikuukausina avoinna myös sunnuntaisin. Mutta keskustan pienemmät kaupat sulkevat monesti ovensa siestan ajaksi eli klo 13.30-17. Trianan kaupat ovat avoinna koko päivän ostoskeskusten tyyliin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti