maanantai 25. huhtikuuta 2016

Luonnehoroskooppi - totta vai tarua

Silmiini osui muutama päivä sitten Kaksplus-lehden juttu siitä, että miten horoskooppimerkit vaikuttavat lasten luonteeseen. Siinä heti ensimmäisenä mainittiin, että sosiaalinen ja vilkas kaksoslapsi tuo taloon melua ja melskettää - no, pitää todellakin paikkansa! 


Ennen meidän pikkuneidin syntymää tuli näitä myös paljon luettua ja mielenkiinnolla silloin odottelimme, että millainen kaksoslapsi sieltä oikein maailmaan putkahtaa. Ostimme jostain jopa ihan pikkukirjasen, jossa kerrottiin kaksoslapsen luonteesta ja siitä saimme hyvät naurut. Mutta hyvin on senkin kirjan monet jutut pitäneet paikkansa ainakin tähän asti. 
Jos haluatte vilkaista, niin kaksplus-lehden nettisivuiltakin nuo kuvaukset löytävät: http://www.kaksplus.fi/horoskoopit/lapsihoroskooppi/

Kaikki meidän ystävät ja sukulaiset voivat kommentoida, että pitävätkö kuvauksen jutut paikkansa mutta itse sanoisin, että suurin osa pitää hyvinkin paljon paikkansa. 

- Kaksoset ovat hyvin puheliaita ja he voivat jutella itsekseen tai oppia kokonaan uuden kielen jo nuorena 
- Kaksoslapset oppivat usein puhumaan tai lukemaan ennen muita ikätovereitaan
- He ovat myös taitavia käsistään 
- Kaksoset ovat loistavia tekemään monta asiaa yhtä aikaa mutta kyllästyvät myös nopeasti, jolloin projektit jäävät kesken
- Heidän on myös joskus vaikea tehdä päätöksiä
- Hän tulee helposti toimeen muiden lasten kanssa ja on todennäköisesti porukassa varsin suosittu

Jostain muualta (en vain muista, että mistä) taas olen kirjannut pikkuneidin vauva-kirjaan seuraavat lauseet: Älä turhaan huolehdi kaksoslapsestasi sillä hän on yksi niistä silmänkääntäjistä, jotka pärjäävät kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Luonto on upeimmillaan ja valmistautuu siirtymään kesäaikaan juuri silloin kun kaksoslapsi syntyy. Kukat kukkivat eri väreissä ja koko ajan syntyy jotain uutta entisten lisäksi. Tämä monipuolisuus onkin kaksoslpasen tärkeimpiä ominaisuuksia - ei ole sellaista ongelmaa, joka pysäyttäisi kaksoslapsen etenemisen. Toisaalta taas keinot, joilla hän tutkimusmatkansa vaikeuksista selviää, saattavat olla joskus arveluttavia. Kaksonen on nimittäin eläinradan tehokkain sanankääntäjä ja monien mielestä valehtelija. 

Kaksoslapsi seuraa tarkasti vanhempiensa kommunikointia ja oppii aivan liian nopeasti käyttämään sanoja hyväkseen. Eli kaksoslapsen läsnäollessa ei ole syytä lasketella edes valkoisia valheita eikä puhua tunteidensa vastaisesti, sillä hän hallitsee sekä sanallisen että sanattoman viestinnän salat paremmin kuin ikinä osaat kuvitella. 

Mamiii.... halipula!!!! 

Vilkkaudestaan ja nokkeluudestaan huolimatta kaksoslapsi kaipaa myös paljon hellyyttä ja hyvänä pitämistä. Hetkessä eläminen on hänelle tärkeää sillä odotusten luominen ja jonnekin tulevaisuuteen liittyvien lupausten antaminen tuottaa useimmiten pettymyksen tälle ajatuksissaan elävälle lapselle.

Itse uskon noihin luonnehoroskooppeihin paljon, sillä itsekin olen varsin tyypillinen oinas. Toisaalta kun luen oinaan kuvausta niin monet asiat pitävät hyvin paikkansa myös meidän pikkuneidin suhteen. Mahtaako se olla sitten kasvatuksen ja ympäristön vaikutusta vai mistä mahtaa johtua?


Tässä vielä oinaslapsen kuvaus: 
Malttamatton ja energinen oinaslapsi oppii kävelemään ja puhumaan nopeammin kuin ikätoverinsa. Näin ollen hän onkin muita lapsia alttiimpi naarmuille ja kuhmuille. Oinaslapsi ryhtyy puuhaan seurauksia miettimättä. Eläinradan ensimmäinen merkki voi olla tahattomasti itsekäs laittaessaan usein itsensä ja omat halunsa etusijalle. Toisaalta aloitteellisen oinaan energia ja iloisuus tarttuvat myös häntä ympäröiviin ihmisiin.
Temperamenttisella oinaslapsella voi olla vaikeuksia hillitä tunnepuuskiaan, mutta kiukuttelu menee yleensä nopeasti ohi. Vaikka oinaslapsi on rohkea ja vahva, on hän sisimmässään myös erittäin herkkä ja tunteellinen. Hän tarvitsee paljon huomiota varsinkin lempiaikuiseltaan. 
Oinaslapset eivät voi sietää käskyttämistä ja voivat heittäytyä käskyjä saadessaan hyvinkin vaikeiksi. Viisaat oinaslapset kaipaavat aikuisten pyynnöille aina loogisen selityksen. He eivät siedä sitä, että heihin suhtaudutaan alentuvasti. Koska oinas on luontainen johtaja, hän on jo lapsena yleensä porukan pomo.
Luova ja älykäs oinas pitää taiteesta sekä taitoa kehittävistä peleistä ja tehtävistä. Tämä tarmokas lapsi kaipaa myös aktiivisia lajeja harrastuksikseen.


Olen myös sitä mieltä, että luonne pitää ehdottomasti huomioida lapsen kasvatuksessa. On aivan eri asia kasvattaa vilkasta ja vahvaa oinaslasta kuin vaikkapa herkkää rapua. Huomioimalla lapsen vahvuudet ja heikkoudet, kehität lapsen itsetuntoa ja tervettä minäkuvaa. 

Kaksplus-lehden nettisivuilta löytyy myös hauska kasvatushoroskooppi, jos kiinnostaa.http://www.kaksplus.fi/vanhemmuus/horoskoopit/kasvatushoroskooppi-nain-tuet-eri-tahtimerkkien-kehitysta/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti