perjantai 15. huhtikuuta 2016

Loma Fuerteventuralla - osa 2

Niin se on vähitellen loma lompsittu loppuun ja huomenna on paluu takaisin kotisaarelle. Tosin ennen paluulennon on edessä loman huipennus, Bestial race -kisa! Siitä sitten tunnelmia kisan jälkeen kun olemme takaisin kotosalla.

Takana on ollut jälleen onnistunut loma vaikka tällä kertaa tuulet eivät suosineetkaan. Toki normimatkailijat ovat onnessaan näistä tuulettomista aurinkopäivistä täällä saarella mutta meitä, jotka saavumme tänne osittain tuulien takia, eivät nämä säät oikein aina ilahduta. Yksi, kaksi päivää on vielä ok mutta useampi päivää alkaa jo harmittamaan kun on raahannut ensin tänne kaikki kitesurf-kamat. No, onneksi me saavuimme autolla joten emme ole maksaneet lentoyhtiöiden kalliita kuljetusmaksuja välineistä. Ja onneksi meillä on täällä paljon muutaki tekemistä kuin leijasurffaus. No, ehkäpä seuraava loma kuitenkin varataan vasta sen verran viime hetkellä että saamme tarkistettua tuuliennusteet ettei seuraavakin reissu menisi kivien potkiskeluksi rannalla. 

Tai nähtävyyksien katseluksi. Tällä kertaa vietimme päivän naapurisaari Lanzarotella, jossa nähtävää olisi vaikka pariksi päiväksi. Tällä kertaa teimme kuitenkin ihan vain päiväreissun, klo 9 laivalla sinne ja klo 18 laivalla takaisin. Kävimme katsomassa Timanfayan tulivuorikansallispuiston, El Golfon eli vihreän laguunin sekä los hervideros-tyrskykalliot. Ja lounas pitkän kaavan mukaan. Siinähän se päivä meni. Lanzarotelta ihan oma postaus lähiaikoina.

Timanfayan tulivuorimaisemia

Los hervideros

Rubiconin venesatama Playa Blancan kupeessa


Paljon muutakin nähtävää olisi mutta tällä kertaa jätimme ne kiertämättä koska olimme kahden lapsen ja kahden isovanhemman kera liikenteessä eli tahti oli rauhallisempi. 

Yhden päivän vietimme El Cotillon kylässä, Fuerteventuran länsirannikolla. Sieltä löytyy ihania pikkurantoja ja kirkasta vettä.
Lounasta nautimme Azzurro-ravintolassa.

Hyvä puoli näissä tuulettomista päivissä on se, että aallot katoavat ja olosuhteet ovat täydelliset stand up paddleboard- retkiin. Niinpä teimme pitkä retken rannikkoa seuraten.


Viimeinen päivä meni ihan Corralejossa ilman suurempia suunnitelmia. Vähän rantaelämää, kävelyä kaupungilla, ostoksia jne. Energia keräilyä huomista koitosta varten.


Corralejo on kyllä meille paras paikka koko Kanarialla. Ihana rento pieni surffikylä - yhdistelmä paikallisia ja matkailijoita. Kivoja ravintoloita & kahviloita, upeita rantoja. Yöelämästä en nykyään osaa sanoa mutta ennen ainakin viikonloppuisin oli paljon väkeä liikkeellä. We ❤️ FUE

2 kommenttia:

  1. Tuo mustekala-annos, kunpa joskus saisin.....

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä hyvää. Pikkuneiti veti uskomattoman satsin mutta se onkin hänen lempiruokansa. Ja maistuu juuri parhaiten näin, ihan pelkistetysti.

    VastaaPoista