keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Leivontaa lasten kanssa: cakepop-kakkutikkarit

Viime aikoina olemme pikkuneidin kanssa leiponeet lähinnä tuttuja juttuja mutta nyt kaivoimme leivontakirjan esille uusien ideoiden toivossa ja sieltähän heti neiti bongasi cakepop-kakkutikkarit. Tällä hetkellä kun kaikki koristelujutut ovat kova sana. 

Olen joskus pari vuotta sitten viimeksi tehnyt kakkutikkareita ja silloin idea lähti pilalle menneestä kakkupohjasta. Liian murenevasta kakkupohjasta ei tullut täytekakkua mutta siitä tuli loppujen lopuksi herkullisia kakkutikkareita! 

Tällä kertaa emme lähteneet leipomaan kakkupohjaa vaan tyydyimme lähikaupan hyllyltä löytyneeseen valmiiseen kakkupohjaan. Näin arki-iltana nopeuttaa hommaa mukavasti :-)


Sitten vain hommiin eli aloitetaan kakun murentamisella kulhoon. Lisätään joukkoon pari ruokalusikallista tuorejuustoa tai riippuen tietysti vähän käytetyn kakun koosta. Kannattaa ensin laittaa vähän ja lisätä sitten tarvittessa, jotta saa sopivan pehmeätä massaa. Lisäsimme myös tilkan maitoa notkistamaan massaa. 

Jos haluaa, niin mukaan voi laittaa myös jotain makua. Me lisäsimme puolikkaaseen satsiin vaniljaa ja toiseen sitruunaöljyä. Ja sitten vain palloja pyörittämään. 


Palloihin laitoimme tikut ja sitten hetkeksi pakastimeen jäähtymään. Sillä aikaa pikkuneiti kävi suihkussa ja pesun jälkeen koristelupuuhat. 


Kuorruttamiseen käytin levyn valmista kuorrutukseen tarkoitettua suklaata, jonka sulatin nopeasti mikrossa. Siihen ei kauaa mene ja kannattaakin olla varovainen, jotta suklaa ei kuumene liikaa. Sekoittele hyvin vähän väliä ja tosi nopeasti & helposti suklaa on valmista. 
Sitten vain kakkutikkarit pakastimesta ja yksitellen pyörittelimme ne sulassa suklaassa. Kannattaa tehdä vain muutama kerrallaan ja koristella heti sillä suklaa kovettuu tosi nopeasti. 


Kuivumaan ne voi laittaa vaikkapa pastavälikköön, jossa pysyvät hyvin pystyssä ;-) Hauskaa, helppoa ja erittäin herkullista leivontaa. Jos tätä nyt voi edes leivonnaksi kutsua... Mutta ainakin mukavaa puuhaa lasten kanssa sillä ainakin meidän 5-vuotias pikkuneiti hoiti melkein kaiken itse. Ainoastaan suklaan sulattaminen jäi äidin puuhaksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti