sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikonlopun touhuja

Tämän viikonlopun olemme ottaneet rauhallisesti. Toki lauantaina piipahdimme Las Palmasissa sillä olimme varanneet liput Las Palmasin filharmonisen orkesterin järjestämään lasten konserttiin. Vähän kyllä laiskotti lähteä kun muutenkin saa sinne ajella joka arkipäivä mutta onneksi tuli lähdettyä. Konsertti nimittäin oli tosi kiva ja näimme myös monta Kian luokkatoveria siellä. Eikä hintakaan ollut mikään paha - vain 8 € / henkilö. Harmi vain, että nämä konsertit ovat yleensä osuneet juuri samalle lauantaille Suomi-koulun kanssa eli tämä oli tämän vuoden ainoa johon olemme voineet osallistua. Mutta muuten näitä perhekonsertteja olisi käytännössä tarjolla aina kerran kuukaudessa, seuraava 30.4. 

Tällä kertaa oli esitys nimeltä Donde esta Chusky? Eli missä on Chusky? Siinä pääosissa olivat eläimet - pari koiraa, tiikeri, hiiri ja käärme. Juonen ideana oli se, että yhteistyöllä homma onnistuu. Siihen yhdistettiin sitten hienosti filharmonisen orkesterin soittama musiikki ja elämys oli valmis. 

Kiakin tykkäsi kovasti ja tällaiset konsertit ovat mitä hienoin mahdollisuus tarjota vähän erilaisia kokemuksia pienille lapsille. Harvoin sitä muuten saisi lapsia houkuteltua filharmoniseen konserttiin... Mutta kun esitys on tehty lapsille, mukana hyvät näyttelijät ja puoleensavetävä tarina niin pienemmätkin viihtyvät. Tämä konsertti osui sikäli hyvään hetkeen, että koulussakin käsittelevät juuri klassista musiikkia. Mozartiin ovat jo tutustuneet ja nyt on vuorossa Haydn. Pitänee varmaan suunnitella kesälomareissua Wieniin :-)

Iltapäivällä oli vuorossa pieni askarteluhetki ja teimme vähän pääsiäiskoristeita Kian huonetta koristamaan. Pääsiäiseenhän on vielä runsaasti aikaa ja varmaan siihen mennessä ehdimme askartelemaan yhtä sun toista teemaan liittyvää. Ainakin viikon päästä Suomi-koulussa on lisää askarteluita tiedossa. 


 

Päivän päätteeksi kävimme vielä tekemässä kivan 10 km pyöräilylenkin rauhalliseen tahtiin. Tällä kertaa suuntasimme Melonerasin alueelle, joka on tämän seudun uusinta aluetta. Sieltä löytyy ehdottomasti Gran Canarian parhaimmat hotellit ja myös ravintolatarjonta on laadukasta ja aavistuksen tyylikkäämpää kuin esim. Playa del Inglesin puolella. Myös alueen kaupat on selvästi suunnattu vähän varakkaammalle asiakaskunnalle kuin Inglesin puolella olevat basaarit. Itse tykkään tästä alueesta paljon ja etenkin tuo rantaa seuraava kävelykatu on todella viehättävä paikka juuri auringonlaskun aikaan. 


Sunnuntaina päivä olikin superrauhallinen sillä emme poistuneet kotoa mihinkään. Päivä vietettiin pelejä pelaillen, kirjoja lukien, rauhallisesti pikkuneidin kanssa leikkien ja elokuvaa katsellen.  Osittain kylläkin siitä syystä, että aamupäivällä minulle nousi 39 asteen kuume ja lihaskipujen kera vietin puolet päivästä peiton alla. Mutta onneksi iltapäivällä kuume yllättäen laski ja muutenkin olo parani. Tosin yskä alkoi vähän vaivaamaan. Ilmeisesti se täälläkin jyllännyt influenssavirus on siis iskenyt. Täällä tosin juuri uutisissa luki, että influenssahuippu on jo kääntynyt laskuun mutta tämänvuotinen virus on kai ollut harvinaisen sitkeää ja ärhäkkää mallia. 

No, nyt olo on onneksi parempi joten toivotaan että menee pienillä vaivoilla ohi. Onneksi sattui puolison vapaapäivät juuri tähän saumaan niin itsellä on mahdollisuus vähän levätä. 

Nyt siis takaisin sohvalle ja lepäily jatkuu... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti