perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ruokaa on line..

Täällä Espanjassa on elämä tehty helpoksi sen suhteen, että ruokaa on tarjolla vaikka ei kotoa jaksaisi lähteä mihinkään. Jos vain on netti käytössä, niin ruokaa saa tilattua ravintoloista ja kaupoista. Itse olen tilannut usein puhelimessani olevien Just eat ja  La Nevera Roja -sovelluksien kautta. Mutta toisaalta myös monilla isommilla ketjuilla on omat sovelluksensa, esim. Telepizzan kautta voi tilata pizzaa, pastaa, salaatteja ja jopa jälkiruokaa kotiin kannettuna. 
Telepizzalla on valikoimassa myös gluteenittomia pizzoja, jotka täällä ovat vielä melko harvinaisia juttuja. 

Eikä hintakaan huimaa - kolme peruspizzaa 7 € / kappale tai kolme perhepizzaa 11 €/ kappale. Ja pizzat ovat ihan kunnon pizzoja - eivät mitään surkeita ja veteliä ohutpohjaisia läpysköitä.Toki kaikki ravintolat eivät ole vielä ihan näin nykyaikaisia mutta jos vain jaksaa soittaa, niin puhelimitse saa tilattua ruokaa hyvin monista ravintoloista ja tuovat ne kotiovelle kannettuna. Yleensä alle tunnissa on ruoka pöydässä siitä hetkestä kun on tilauksen tehnyt. Las Palmasissa käytimme näitä palveluita aina silloin tälloin mutta täällä etelässä olemme vasta kerran kokeilleet. Tosin silloin vähän huonolla tuurilla sillä intialainen kuski ei meinannut löytää perille. Mutta lopulta saimme ruoat pöytään. No, ruoka oli kuitenkin hyvää joten pieni odottaminen kannatti.

Ruoka on aina tullut perille kuumana ja joko muovisiin kertakäyttörasioihin tai foliorasioihin pakattuna. Toki itse voi sitten kattaa pöytää kauniimmin, jos kertakäyttörasiat häiritsevät. Ruokakaupasta olen tilannut myös ruokaa aina aika ajoin. Välillä kun on kiireitä ja haluan käyttää aikana johonkin ihan muuhun kuin ruokaostoksiin niin ei muuta kuin ruokatilaus menemään netin kautta. Itse olen testannut sekä Mercadonan että Carrefourin palvelun ja molemmissa on palvelu pelannut hyvin. Itse saa valita päivän sekä toimitusajan (esim. klo 9-11 välillä, klo 11-13 välillä, klo 13-15 välillä, klo 15-17 välillä, klo 17-19 välillä tai klo 19-21 välillä) ja ruokakassit kannetaan kotiin asti. Joka kerta kaikki tilaamani ruoat ovat olleet tuoreita, hyväkuntoisia ja pakasteet täysin priimaa. 

Viimeksi tällä viikolla tilasin Mercadonasta ruokaa ja ajaksi laitoin klo 9-11. Toimitus oli ovella kello 9.45 ja tästä palvelusta velotettiin 7 €. Sen verran olen valmis maksamaan tästä lystistä, varsinkin kun ruoka kyseisessä kaupassa on muuten suht edullista. Tarjolla on kaikki samat tuotteet kuin kaupassa eikä tuotteissa ole erikseen mitään kotiintoimitus-lisää. Vain ja ainoastaan tuo 7  € kotiintoimitusmaksu. Ruokien mukana tulee myös täysin eritelty lasku, josta voi tarkistaa että kaikki tilatut tuotteet ovat mukana ja  paljonko ne ovat maksaneet. 
Tässä muutamia hintoja ihan vertailun vuoksi.
Tuoreet jättikatkaravut kypsennettynä 10.37 € / kg
kreikkalainen jogurtti 6 purkkia 1.60 € 
6 viljan minipatonki 0.75 € / kpl
munakoiso 2.40 €/ kg
salaattiseospussi 1.65 €/ 400 g
avokado 4.30 € / kg 
banaanit 1.69 € / kg
porsaan sisäfilee 7.95 € / kg
kananfileepaisti 9.40 €/ kg
maalaiskananmunat 1.69 € / 6 kpl

Muutenkin nämä kotiinkuljetusjutut toimivat täällä aika hyvin. Meille esim. tuodaan viikottain vesikanisterit (täällä kun hanavettä ei voi juoda) ja myös leipomon täti käy joka päivä myymässä tuoretta leipää ja leivonnaisia. Eli kotoa ei tarvitse välttämättä poistua vaan kaiken tarvittavan voi saada myös kotiinkannettuna. Näppärää, jos vaikka joskus on kipeänä tai muuten elämä kiireistä. 

Tosin nykyään lähin kauppa ja naapurit ovat tuossa naapurissa, joten kovin pitkälle ei tarvitse lähteä jos jotain sattuu tarvitsemaan ja jaksaa muutaman askeleen ottaa :-) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti