keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Crossfit Gran Canarialla

Crossfit on viime vuosina saavuttanut paljon suosiota joka puolella maailmaa ja nykyään virallisia saleja eli boxeja löytyy myös täältä Gran Canarialta. Tällä hetkellä virallisia paikkoja on seitsemän ja lisäksi muutama muu, joissa crossfit-tyylillä pääsee treenaamaan mutta lisenssiä ei heillä ole. Mutta eihän se toki salista tee huonompaa tai parempaa, ihan muut asiat ratkaisevat. Itse on käynyt testaamassa näistä saleista neljä, joista yksi ei ole virallinen crossfit-sali (box35100, San Agustin). Ja tällä kertaa on kyllä pakko todeta, että viralliset vievät voiton. Asenne, treenien taso, valmentajien ammattilaisuus ja salien varustelu ratkaisevat. 

Oma suosikkini on Las Palmasin Crossfit Canarias-sali, joka on itse asiassa koko Espanjan ensimmäinen crossfit boxi. Se aloitti toimintansa jo vuonna 2009 Nikol Burtonin toimesta. Nykyinen omistaja Carmen Vicente on myös Crossfit Lanzaroten omistaja mutta moni täällä Espanjassa tuntee hänet paremmin karaten parista sillä taskussa on mm. junioreitten maailmanmestaruus sekä kymmenen aikuisten Euroopan mestaruutta. Crossfitin maailmassa hän on vaikuttanut vuodesta 2013.


Crossfit Canarias -sali eli bunker sijaitsee Las Palmasin laitamilla, poligono industrial Diaz Casanovan-teollisuusalueella. Salin nimi on bunker ja nimi tulee siitä, että ulkoapäin rakennus näyttää todellakin bunkkerilta, ankean harmaalta betonimöhkäleeltä. Mutta useinhan crossfit-salit eivät juuri ulkomuodolla koreile :-) Sisältä löytyvät kuitenkin hyvät treenitilat. Tunteja on tarjolla arkisin klo 7 alkaen ja illalla klo 20 asti. Hinnat vaihtelevat sen mukaan montako tuntia käy viikossa ja vierailijatkin ovat tervetulleita, kunhan vain ottavat etukäteen yhteyttä. Vierailijat voivat käydä treenamassa jopa koko viikon maksutta, kunhan tuovat mukanaan lahjaksi oman boxinsa t-paidan tai ostavat Crossfit Canarias t-paidan. Varsin hyvä diili siis - normaalisti nimittäin yhden kerran vierailusta saatetaan veloittaa jopa 15 €. 


 

 

Las Palmasissa on lisäksi toinenkin virallinen boxi eli Crossfit Sebadal mutta sitä en ole käynyt testaamassa. Se sijaitsee aivan kaupungin pohjoisosassa, sataman kupeessa. Näiden lisäksi löytyy pari epä-virallista salia, El Templo ja Crosstraining System. Ensimmäinen sijaitsee sataman lähistöllä ja jälkimmäinen puolestaan keskustassa, vanhan jalkapallostadionin lähellä. Näitä paikkoja en tunne. 

Las Palmasista eteläänpäin ajettaessa seuraava virallinen sali löytyy GC-1 valtatien varrelta, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Las Palmasista. Crossfit Oceanus löytyy Las Rubiesas- nimiseltä teollisuusalueelta.  Täälläkään en ole käynyt mutta ilmeisesti ihan kelpo paikka. 

Samaisen valtatien varrelta löytyy myös seuraava etappi eli Crossfit Exit 23, joka sijaitsee Espinales- teollisuusalueella lähellä Arinagaa. Samaisella omistajalla on myös uusi sali, Crossfit Playa del Ingles, joka sijaitsee nimensä mukaisesti Playa del Ingelsin alueella (San Fernandon puolella, lähellä Lidlin ruokakauppaa). Tämä sali avattiin vasta reilu kuukausi sitten eli helmikuussa 2016. Väkeä on ilmeisesti ihan mukavasti ja ovat lisäämässä tunteja pikkuhiljaa. Exit23 salilla tunteja on enemmänkin tarjolla mutta sinne on taas Playa del Inglesistä noin 15 minuutin ajomatka. Itse kävin testaamassa tämän salin heti silloin alkuvaiheessa enkä oikein pitänyt paikasta. Mutta ehkäpä pitää joskus käydä uudestaan testaamassa. 

Itselleni lähin sali on Crossfit Maspalomas, joka sijatsee El Tableron alueella ja sinne on noin 5 minuutin ajomatka. Kyseessä on myös uusi sali sillä he aloittivat toimintansa tämän vuoden toukokuussa. Omistajat ovat unkarilaisia mutta valmentaja Monika on ollut lajin parissa vuodesta 2012. Toiminta on vielä aika pienimuotoista mutta tunteja yrittävät ylläpitää säännöllisesti arkisin klo 9, 10, 11 ja 16, 17 & 18. Kuukausimaksu on 80 € mutta tarjolla on myös 40 € viikkomaksu vierailijoille. Tai yksittäinen vierailu maksaa 15 €. 

Olen nyt käynyt treenamassa tuolla Crossfit Maspalomas salilla tällä viikolla, koska pikkuneidillä ei ole koulua. Eli pelkästään treenien takia en viitsi ajaa 100 km Las Palmasiin. Mutta onneksi ihan kelpo paikka löytyy myös tästä läheltä. 

Tykkään etenkin siitä, että paikka on pieni ja ryhmät pieniä - näin pysyy treenissä hyvä tahti kun on koko ajan coachin valvovan silmän alla ;-) Näiden kahden virallisen salin lisäksi täältä etelän alueelta löytyy myös Box35100- sali, joka sijaitsee San Agustinissa. Siellä on tunteja pitkin päivää, ma&ke&pe klo 8 alkaen ja ti&to klo 9 alkaen. Klo 12 -17 sali on kiinni mutta päivällä heillä on joitakin tunteja Playa del Inglesin puolella, Barcelo Margaritas-hotellissa. Heilläkin on erilaisia paketteja riippuen siitä, että montako tuntia viikossa vetää. Ja vierailijoille on tarjolla 12 kerran setti hintaan 60 € tai yksi kerta 10 €. 

Tämän salin olen käynyt testaamassa pariin otteeseen mutta en oikein pitänyt paikasta. Ei se nyt huonokaan ole mutta en esim. pitänyt siitä että jokainen veti alkulämmittelyt vapaasti itsekseen. Muutenkin treenit olivat jotenkin vähän sekavia. Mutta paikka itsessään ihan kiva sillä sali on käytännössä ulkotilaa - tosin kesällä saattaa olla aika kuuma etenkin iltapäivän tunneilla. Tilaa on riittävästi, tosin tankoja ja painoja oli aika niukasti. Lähistöllä on ihan kivat maastot, jos haluaa käydä esim. juoksemassa ennen tuntia. Saaren eteläosasta, Puerto Ricosta, löytyy Crossfit Riders. Tätä salia en tunne yhtään mutta ilmeisesti sijaitsee Puerto Ricon ostoskeskuksessa, Better bodies-kuntosalin yhteydessä. 

Eli ei muuta kuin treenaamaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti