sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Uusi koti kuvina

Tässäpä näitä kuvia nyt sitten uudesta kodista. Ilman sen suurempaa stailaamista eli koti sellaisena kuin se on... 

Näkymät ulko-ovelta - koko alakerta on yhtä suurta avointa tilaa eli avokeittiö, olohuone ja ruokailutila siinä vieressä. Näiden taakse jäävät kaksi makuuhuonetta ja kaksi kylpyhuonetta. 

Keittiö tehtiin ihan mittatilaustyönä puusepältä. Tuli halvemmaksi kuin Ikea tai Leroy Merlin ja saimme tehtyä juuri sellaisen keittiön, joka toimii meillä. Ja hyödynnettyä koko huonekorkeuden! 

Olohuoneen seinällä päätyi Marimekon kankaasta tehty taulu, joka aikaisemmin oli makuuhuoneessa. Mutta emme keksineet näin alkuun muutakaan sopivaa ratkaisua. Se koko seinän kokoinen valokuvatapetti on vielä harkinnassa mutta pidämme kyllä myös tuosta valkoisesta ratkaisusta. Antaa niin paljon tilan tuntua ja valoa. Tuohon oikealla puolella olevan kukan kohdalle on tulossa vielä yksi laatikosto kunhan sen vain saadaan saarelle.  


Sohvan ostimme ihan täysin "mukavuus" periaatteella. Eli isäntä sai päättää mallin ja minä puolestaan värin. Molemmat tyytyväisiä! 

Olohuoneessa on luonnollisesti myös Kian leluja kuten barbietalo, jonka saimme naapureilta lahjoituksena. 

Toisessa nurkkauksessa taas on Kian piirustus/askartelupöytä. Ruokailutilan yhteyteen sain myös oman työpöytäni, johon tuo ihanasti valoa kattoikkuna. Ja sopii ihan hyvin tilaan vaikka puoliso ensin sitä hieman epäili. Pikkuneidin huone ovelta päin. Sängyn päällä on katossa ns. valotunneli, joka tuo luonnonvaloa huoneeseen ihan huiman määrän. Ei paljon päivällä valoa tarvitse käyttää. Neiti on päättänyt aika lailla itse huoneestaan, valinnut taulut sekä päättänyt huonekalujen järjestyksen. Varsinaisen huoneen jatkona on pieni työskentelynurkkaus, joka tällä hetkellä toimii vielä piirustus- ja askartelupaikkana mutta myöhemmin sitten saa koulupöytänsä tuonne. 

Seinälle tietysti pääsivät myös valokuvat, joita olemme ottaneet joka vuosi synttäripäivän aikaan. Ylhäällä 1-vuotiskuva ja alimpana 4-vuotiskuva. Ja tarkoitus on ottaa ainakin pari vuotta kuvia lisää eli siihen asti kunnes primaria eli ala-aste alkaa. 


Lelut ovat aina siististi omilla paikoillaan eli jokaiselle lelulle on oma paikkansa ja näin ne pysyvyt aina siistinä. Yhdessä laatikossa on legot, yhdessä nuket, yhdessä rakennuspalikat, yhdessä pienet prinsessalelut, yhdessä soittimet jne. 

Järjestyksessä on myös toinen hyllykkö. Kaikki kirjat ovat puolestaan kaapin sisällä. Tämä siisteys on yksi niitä asioita, joita Montessorimenetelmä on tuonut kotiimme. Eikä todellakaan tarvitse tapella, että huone pitäisi siivota tai pitää siistinä. Neiti pitää kyllä itse huolen tästä järjestyksestä. 

Meidän makuuhuone on lähes kopio entisen kodin makuuhuoneesta. Jopa tapetti on samaa! 

Yläkerta on meillä periaatteessa täysin "ylimääräinen" eli meidän normaalielämässä sitä ei juurikaan käytetä. Se on siis vieraiden käytössä - tervetuloa! Pientä sisustusta vielä tarvii tehdä mutta pikkuhiljaa... 


Aulatilan lasioviin on tarkoitus laittaa vielä sälekaihtimet vaikka näköesteeksi niitä ei käytännössä tarvita. Mutta aurinko paistaa sen verran voimakkaasti että sen voimaa pitää ehkä kesällä vähän hillitä kaihtimilla.  
 

Ylhäältä on myös ihan kivat näköalat altaalle. 


Yläkerran minivessa on pieni mutta siinä on kaikki tarvittava. Toki alakerran isompia kylppäreitä voivat vieraat totta kai myös käyttää. 


Yläkerran vierashuone nro 1. 


Yläkerran vierashuone nro2. Tämä on vielä vähän keskeneräinen sisustamisen suhteen mutta eipä tälle varmaankaan ole edes kauheasti käyttöä. Mutta hyvä olla, jos vieraita tuleekin kerralla enemmän. Sohva on tietysti levitettävää mallia. 


Meidän oma terassi ei ole mikään suuri mutta täysin riittävä. Siihen mahtuu aurinkotuoli (ehkä tulevaisuudessa korvataan porealtaalla...), pöytä tuoleineen ja lisäksi Kian leikkinurkkaus. 
Leikkimökki sisältä - pieni mutta niin on käyttäjäkin :-) 


Taloyhtiön piha-alueella on sitten nurmikkoa ja puutarhaa mutta onneksi niistä ei tarvitse itse huolehtia. Koko alue on aidattu eli lapset voivat turvallisesti leikkiä. Piha-alueella lisäksi iso uima-allas ja lastenallas. 

Tällaista siis meillä - tervetuloa kylään! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti