perjantai 19. helmikuuta 2016

Sataa, sataa, ropisee...

Talvi tuli Gran Canarialle kertaheitolla. Alkuviikolla kylmyys ja pilvet valloittivat saaren pohjoisosan ja pikkuhiljaa se levisi myös tänne etelään. Eilen saimme etelässä vain pienen sadekuuron mutta yöllä sitten laajempi sadealue saapui ja tänään on sitten tullut kuuroja pitkin päivää. Ja tuolla pohjoisessa on vettä tullut sitten oikein kunnolla. Ja vuorilla lunta!! Totta, tällä Euroopan etelälaidallakin voi sataa lunta kun tarpeeksi korkealle mennään. 

Kuvat tältä päivältä: 


Ihan joka vuonna ei lunta täällä nähdä mutta aina parin vuoden välein kuitenkin. Ja voitte kuvitella, että miten eksoottista tuo valkoinen moska on näille kanarialaisille. Sitä lähdetään ihmettelemään koko suvun voimin vaikka tiet on suljettu ja ihmisiä pyydetään poistumaan paikalta. Ja sitten ihmetellään, että kun autot luisuu tieltä ja on pahoja ruuhkia muutenkin kapeilla vuoristoteillä. 

Kylmää on ollut täällä rannikollakin, tänä aamuna matkalla Las Palmasiin mittari laski pahimmillaan 10 asteen tuntumaan.


Eikä tässä päivän mittaan ole lämpö näistä lukemista kauheasti noussut, noin 12-15 asteessa on päivälämpötilat pyörineet. Vilpoista on! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti