tiistai 2. helmikuuta 2016

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa on vierähtänyt vauhdilla sillä tekemistä riittää... Tai riittäisi, jos olisi aikaa. Mutta kun päivät kuluvat pääasiassa Las Palmasissa, niin eipähän sitä kauheasti aikaa jää kodin laittamiseen. Neiti kun jatkaa vielä tämän lukuvuoden loppuun vanhassa koulussaan, niin nyt sitten ajellaan päivittäin sinne ja takaisin. Joskus jopa kaksi kertaa, kuten eilen. Aamulla klo 8 startattiin täältä, 8.40 koululla ja sitten suunta takaisin kotiin eli 40 minuuttia taas suuntaansa. Sitten klo 14 taas kohti Las Palmasia ja sitten neidin tanssitunnin jälkeen klo 16.45 suunta takaisin etelään. Kilometrejä tulee ihan kiitettävästi... No, ainakin kolme kertaa viikossa vietänä koko päivän Las Palmasissa sillä jatkan siellä edelleen treenailua tutulla Crossfit Canarias salilla. Eli käyn viemässä Kian kouluun, sitten treenailemaan, suihku salilla ja sitten kaupungilla hengailua tai asioitten hoitoa kunnes neiti pääsee koulusta klo 14. Tiistaisin ja torstaisin neidillä on koulupäivän jälkeen tanssitunti eli silloin voin ajaa takaisin kotiin välillä ja sitten takaisin klo 15. Ajamista tulee valtavasti (n.50km suuntaansa) mutta ehtiipä sitten edes välissä vaikka siivota kotia.  Iltapäivät haluan rauhoittaa siihen, että ehdin olla ja leikkiä Kian kanssa ja silloin en halua siivota.

Kia on onneksi ottanut ajomatkat hyvin. Aamulla kuunnellaan satuja ajomatkalla ja neiti syö sitten samalla aamupalansa. Ja paluumatkalla sitten vaihtelevasti satuja, lauluja tai sitten lastenohjelmia /pelejä ipadilta. Eiköhän nämä 5 kuukautta tässä jakseta ajella kun väliin mahtuu vielä lomiakin. Ja sitten ensi syksyksi pitänee etsiä koulu täältä etelästä. 

Olemme kotiutuneet kerrassaan loistavasti tänne uuteen kotiin. Jopa paremmin kuin osaisimme odottaa. Heti on tuntunut kodilta vaikka tavarat eivät ole vielä paikoillaan ja Kian huoneessa pitää vielä pari seinää maalata uudelleen. Mutta neiti ei ole ollut ollenkaan harmissaan vaikka hänen huonettaan ei ole vielä sen kummemmin päästy sisustamaan. Sänky, uusi vaatekaappi, askartelupöytä ja muutamat lelut ovat riittäneet hyvin. Tosin iso osa leluista on terassilla ja siellä vietämmekin paljon aikaa. Mikäs on ollessa kun aurinko paistaa ja on lämmintä...


Elämä täällä on muutenkin paljon rennompaa kuin Las Palmasissa. Taloyhtiömme on todella rauhallinen eikä muutenkaan ympäristössä ole mitään meteliä. Ihanaa kun aamulla avaa ovet ja ikkunat niin kuuluu vain lintujen laulua. 

Kia on saanut jo ensimmäiset ystävät. Vaikka taloyhtiössä ei ole montaa lapsiperhettä niin siitä huolimatta muutamia lapsia löytyy leikkiseuraksi. Ja varmasti tulevaisuudessa löytyy naapuri taloyhtiöstä lisää kunhan alue ja asukkaat tulevat paremmin tutuiksi. Ei ole Kia kertaakaan kysellyt vanhan kodin perään. 

Tänään saapuivat viimeiset tavarat vanhasta kodista ja edellisestä kuormastakin on vielä laatikoita purkamatta. Onneksi on yksi ylimääräinen makuuhuone, joka toimii myös tarvittaessa varastohuoneena. Eli siellä laatikot saavat odottaa kaikessa rauhassa parempaa hetkeä. Ja lisäksi joka päivä olen käynyt vielä ostoksilla hankkimassa kaikkea pientä tarpeellista... No, jos tämän kuukauden aikana saisimme kodin kuntoon. Pikkuhiljaa...

Ja tietysti nuo paperihommat pitäisi hoitaa myös.. Täällä kun muuttoa seuraa aina melkoinen rumba - kunnantalolla pitää käydä ilmoittautumassa asukkaiksi ja mukana pitää tietysti olla kaikki mahdolliset paperit, asiakirjat ja kopiot niistä. Sitten pitää vielä käydä poliisilaitokselle päivittämässä residentti-korttia varten tiedot. Sähkölaitoksella ja vesilaitoksella myös, ihan henkilökohtaisesti. Mitään ei saa tehty netin kautta kuten Suomessa. 

Vaikka kiirettä on pitänyt niin olemme ehtineet myös tekemään kaikenlaista kivaa. 

Holiday world-tivoli sijaitsee 5 min kävelymatkan päässä. Sisäänpääsy on maksuton ja laiteliputkin kohtuuhintaisia joten aika usein tulee varmasti käytyä. Etenkin leikkipaikka oli kovasti Kian mieleen, vähän HopLop-tyylinen paikka. 
Parque del sur-puisto sijaitsee alle 10 min kävelymatkan päässä. Ainakin sunnuntaina paikalla oli valtava määrä lapsiperheitä.
Ympäristö on pyöräily-ystävällistä Uima-allaskin tuli testattua. Tosin märkäpuvun kanssa...Uudessa keittiössä on leivottu jo ensimmäiset muffinssit. 


Nyt nukkumaan, huomenna jatketaan taas...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti