torstai 11. helmikuuta 2016

Ensimmäinen parturikäynti Gran Canarialla

Olemme asuneet täällä Gran Canarialla jo yli 2.5 vuotta mutta nyt kävin vasta ensi kertaa parturissa! Aluksi kävin leikkaamassa hiukset aina entisellä kotisaarella Fuerteventuralla kun kävimme siellä lomailemassa. Se ei ollut mikään ongelma kun kävimme saarella melkeinpä parin kuukauden välein - juuri sopiva väli hiusteni leikkaamiseen. Mutta sitten käynnit alkoivat harvenemaan ja miten kävi hiusten - ne vain kasvoivat ja kasvoivat. En löytänyt täältä Gran Canarialta "luotettavaa" parturia, joten homma sitten vain jäi väliin. 


Toisaalta pitkät hiukset ovat myös olleet erittäin helpot, pese ja mene-tyyliä. Sopii minulle sillä en todellakaan jaksaisi joka päivä föönätä, kihartaa tai muutenkaan laittaa hiuksiani eli pään pitää olla helppohoitoinen. Suihkun jälkeen antaa vain kuivua niin lopputulos on suht siedettävä. Ja hätätapauksessa voi vetäistä ponkkarin ja sekin toimii. 

Edellinen luottoparturini osasi leikata juuri täydellisesti sellaisen tyylin mutta niin, että hiukset olivat lyhyemmät. Mutta hän onkin ollut ainoa, johon olen ollut vuosiin tyytyväinen. Hiusten pituus vaihteli aina hieman mutta olivat kuitenkin lyhyttä polkkatyyliä - edestä pidemmät kuin takaa. Tykkäsin paljon eivätkä vaatineet mitään laittamista. 

 

Välillä hiukset ovat myös olleet hieman pidemmät ja suoristetut. Siitäkin tykkäsin valtavasti mutta suoristushoito ei ole hiuksissani kestänyt 1.5 kk pidempään eikä suoristusraudan päivittäin käyttö houkuttele. Joten tämä tuuli jäi vähitellen unholaan. Nyt jotenkin kaipaan taas tuota lyhempää mallia vaikka pitkiin olenkin myös tyytyväinen. Mutta ilmeisesti parin vuoden "kiintiö" on taas tullut täyteen. Olen aina mennyt tuolla syklillä eli pari vuotta viihtynyt jossakin tyylissä mutta sitten kaipaan jo jotain vaihtelua. On pitkää, lyhyttä, taas pitkää, keskipitkää, lyhyttä ja taas pitkää. Eli pitäisikö leikata taas - mitä olette mieltä?

Kävin tänään testaamassa organic hairdresser Shizen- nimisen parturi-kampaamon Las Palmasissa. Pari vuotta olen paikkaa katsellut sillä se sijaitsee aivan entisen kotimme nurkilla mutta en kuitenkaan koskaan päässyt sisälle asti. Nyt aamulla menin ex tempore ja kävi tuuri, että pääsin heti käsittelyyn. Tosin leikkausta en vielä uskaltanut kokeilla. Tällä kertaa vain hiustenvärjäys. Paikka käyttää vain orgaanisia hiustenhoito- ja värituotteita. Eikä hintakaan mikään paha, vain 18 €. Ja hyvää jälkeä tekivät - ensin tekivät kuntotutkimuksen hiuksille ja päänahalle ja sen jälkeen värjäys. Ja lopuksi vielä päähieronta kun hoitoaine vaikutti 5 min. Muutenkin viihtyisä paikka - taustalla soi rauhallinen musiikki, kukaan ei hölöttänyt äänekkäästi (kuten täällä yleensä on tapana) ja kahvia / teetä tarjottiin värjäyksen lomassa.  

 

En tiedä, että menisinkö kuitenkaan sinne hiuksiani leikkaamaan. Täällä kun ei aina tiedä, että onko parturilla kunnon koulutus vai parin kuukauden kirjekurssi. Pitänee vähän tarkkailla tilannetta täällä uuden kotipaikan ympäristössä ja kysellä tuttavien kokemuksia. Josko täältä löytyisi joku sopiva paikka ja sitten voisi vetäistä sellaisen kevyemmän kesätyylin. Vai mitä olette mieltä - pidetäänkö pitkänä vai leikataanko? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti