maanantai 8. helmikuuta 2016

Enää 2 kuukautta...

Tasan kahden kuukauden kuluttua eli 8.4. täyttyy sitten ensimmäinen "virstanpylväs" eli tulee 40 vuotta täyteen. Tuntuu jotenkin epätodelliselta, minäkö muka jo nelikymppinen? Mihin katosivat kaikki 3-alkavat vuodet? Vuodet ovat menneet pikavauhtia etenkin sen jälkeen kun pikkuneiti tuli maailmaan vuonna 2001. Mutta toivottavasti pitää paikkansa se, että 40 on uusi 30. Ainakin siltä itsestä tuntuu.. Ehkäpä harmaita hiuksia ja ryppyjä on hieman enemmän kuin vaikkapa 5 vuotta sitten mutta muuten nuo vuodet eivät vielä tunnu eivätkä onneksi myöskään näy. Mutta kaipa se tästä eteenpäin on sitten sitä loivaa ja vähitellen jyrkistyvää alamäkeä. No, täytyy yrittää tulevaisuudessakin pitää itsestään vain huolta, että tuo alamäki pysyisi mahdollisimman loivana :-) 

Tästä eteenpäin yritän pitää ruokavaliosta kuitenkin vieläkin parempaa huolta. Mutta kuitenkin niin, että elämästä pitää osata tässä iässä myös nauttia. Kuten vaikkapa viime sunnuntaina - myöhäinen aamiainen kotiterassilla. Kahvia kollageenin kera, viherpirtelö ja nautintona tuore croissant ;-) 


Crossfit on erittäin hyvä tapa pitää itsensä kunnossa, sillä siinä tulee treenattua eri ominaisuuksia: lihasvoimaa, kestävyyttä, nopeutta ja notkeutta. Sitä on nyt tullut vedettyä vuoden verran ja sitä on tarkoitus jatkaa samalla 3 x viikossa tahdilla. Mutta sen lisäksi tarkoitus olisi lisätä viikko-ohjelmaan myös pari vähän "kevyempää" treeniä eli juoksua, kävelyä, pyöräilyä jne. Nämä lähimaastot kun täällä uudessa kodissa sopivat täydellisesti näihin lajeihin. 

Pyöräilyä on tullutkin harrastettua jo enemmän kuin kahden vuoden aikana Las Palmasissa yhteensä. Nyt viikon sisällä on tullut tehtyä kolme leppoista n. 30-40 minuutin pyörälenkkiä. 

Tuleva rajapyykki ei kauhistuta, itse asiassa ikähän on vain numeroita. Tärkeintä ei ole se, että kuinka vanha on vaan että kuinka on vanha :-) 

Tässä hyvä muistutus, että koskaan ei ole liian vanha

https://www.youtube.com/watch?v=L4AApjlnvnA


Tässä kuva 10 vuoden takaa... 30-vuotissynttäreitä juhlittiin silloin Teneriffalla... Nyt ainakin fyysisesti paremmassa kunnossa kuin silloin. Tässä nyt pitäisi sitten alkaa miettiä noita 40-v. synttäreitä. Mitään juhlia en aio pitää vaan jossain reissun päällä olisi tarkoitus juhlia. Olisiko ideoita, että mihin voisi Euroopassa mennä? Tietysti kaikki "tyypilliset" suurkaupungit kuten Lontoo, Pariisi, Rooma, Milano, Praha, Madrid, Barcelona jne on jo nähty. Eli jotain erilaista... Onko ideoita, vinkatkaa! 2 kommenttia:

  1. Onnea jo etukäteen! Oisko Skotlanti mitään matkakohteeksi? Mä olen käynyt vuoden verran crossfitissä, se on aivan ihanaa! Olen yrittänyt käydä 3 krt viikossa, mutta nyt aloin tosissani treenaa juoksua (kadulla että poluilla vuorilla), joten crossfittiä tulee tehtyä 2 krt viikossa kun juoksutreenit vie 4 päivää viikossa. Sulla on hienot mahdollisuudet treenata eri juttuja! Mä täytän maaliskuun alussa 38 ja kovasti jo odotan nelikymppisiä!

    VastaaPoista
  2. Skotlanti on kyllä näkemättä. Ei ole itse asiassa edes tullut mieleeni, että lähtisin mutta ehkäpä nyt pitäisikin etsiä joku kohde, mihin ei muuten tulisi matkustettua... Hyvä idea! Puolison veli on itse asiassa siellä juuri tyttöystävänsä kanssa opiskelemassa eli sikäli voisi myös olla hyvä idea.
    Crossfit kyllä koukuttaa! Itse en oo kauheasti innostunut juoksemisesta mutta sitäkin yritän harrastaa edes silloin tällöin. Ehkäpä täällä uudessa kodissa tulee nyt treenattua sitäkin enemmän kun on sopivat maastot lähellä.

    VastaaPoista