perjantai 8. tammikuuta 2016

Remontti loppusuoralla - pian päästään muuttopuuhiin

Nyt on sitten remontti jo loppusuoralla. Käytännössä kaikki muut hommat on jo tehty mutta enää puuttuu puusepän laittamat sisäovet karmeineen sekä keittiö. Niiden asentaminen alkaa maanantaina. Joten varmuudella muuttopuuhat ovat edessä kuun lopussa ja helmikuussa sitten asutaan jo uudessa kodissa. 

Homma on edennyt paremmin kuin osasimme odottaa. Meille kävi todella hyvä tuuri remonttifirman kanssa, sillä kaikki on edennyt ongelmitta - aikataulussa ja budjetissa. Etenkin tuo aikataulussa pysyminen on aika harvinaista täällä Kanarialla. Mutta onneksi tällä kertaa näin päin! Ja myös työnjälki on todella hyvälaatuista. Firman teknikko käy tarkistamassa aina aika ajoin tehdyt työt ja sitten joko hyväksyy ja pistää miehet tekemään uudelleen. Näin kävi esim. maalauksen kanssa. Ensimmäinen pohjamaalaus ei kelvannut joten seinät maalattiin uudelleen. Ja nyt on vedetty jo kolma ja viimeinen kerros. Ja vasta kun työn laatu on hyväksyttävää, firma lähettää laskun tehdyistä töistä. Tämäkin muuten aika harvinaista täällä. Eli laskuttavat vain tehdyistä töistä eivätkä ottaneet edes minkäänlaista ennakkoa.. Jos joku kaipaa siis hyvää remppafirmaa täällä Gran Canarialla niin minulta voi kysellä yhteystietoja ;-) Suosittelemme lämpimästi. 

Paljon on remonttia tehty näiden kuukausien aikana. Lokakuun lopussahan aloitimme remontin ja nyt kolme kuukautta myöhemmin taloa ei tunnista entiseksi. Alkuperäisen pintaremontin sijaan on tehty täysremontti, vaihdettu sähköt & vesiputket & viemäröinnit, vaihdettu kaikki ikkunat ja ovet, katettu yläkerran terassi ja siis remontoitu koko asunto lattiasta kattoon - käytännössä jopa uudet lattiat ja seinät. Ulkokuoret sentään jäi entiselleen.. ainakin melkein... 

Tästä loppuvaiheesta ei ole kauheasti kuvia sillä maalarit ovat ahkeroineet tällä viikolla eikä kuvia ole oikein saanut kun kaikki pinnat ovat olleet suojattuna. Mutta tässä kuitenkin vilkaisu asuntoon tällä hetkellä ja myös muutamia kuvia siitä, että miltä näytti remonti alkuvaiheessa. 

Tältä näytti  alkuvaiheessa - kasvillisuus peitti seiniä, seinät olivat pahassa kunnossa ja ikkunat olivat noin 20 vuotta vanhaa mallia. 


 

Nyt on seinät korjattu ja maalattu  sekä kaikki ikkunat on vaihdettu. Myös kaikki kasvit kaivettiin pois talon ympäriltä. Voi olla, että jossain vaiheessa jotain pikkukasveja istutamme tilalle mutta tällä hetkellä pidämme ulkopuolesta näin. Pelkistettynä. Ja helppohoitoisena. 
Julkisivun 80-lukumainen lasitiili-ikkuna korvattiin hieman modernimmalla versiolla. Ja ikkunasta on muuten nyt aika kivat maisemat uima-altaalle. 

Yläkerta on muutenkin kokenut valtavan muutoksen. Alunperinhän tila oli avointa terassia mutta nyt se on täysin katettu ja molemmilla puolin valoa antavat korkeat lasiovet. Porraskaiteeksi tulee vielä ihan kirkas lasikaide. 


Tältä siis yläkerta näytti aikaisemmin. Myös lattiassa olleet kattoikkunakuvut on korvattu nykyaikaisilla lattiaan istutetuilla laseilla, joiden päälle voi tietenkin astua. 


Tältä näytti kylpyhuone alkuvaiheessa (tässä kuvassa kivinen lavuaari + taso oli jo poistettu).

Nyt tilalla on vaaleaa kaakelia ja valkoiset kalusteet. Ammeen tilalla on suihku - tosin ovi puuttuu vielä. Sen asentaja tulee ensi viikolla. 

Aikaisemmin suurinta osaa seiniä peitti erikoinen liuskekiviratkaisu, jolla oli ilmeisesti yritetty peittää seinissä olleita kosteusvaurioita. No, ne poistettiin ja seinien rakennette parennettiin niin, että kosteusvaurioita ei pitäisi enää tulla 


 

Kosteudesta kupruilleet laminaatit korvattiin koko asunnossa (kaikki huoneet niin ylä- ja alakerrassa) puuta jäljittelevällä laatalla. 

Myös terassin puoleiset tuplalasiovet ja ulko-ovi on vaihdettu. Terassin katos pitää vielä uusia mutta se jäänee viimeiseksi hommaksi sitten kun sisätyöt ovat valmiina. 


Keittiö-olohuone-ruokailuhuone tilasta ei kuvia ole mutta ehkäpä käymme viikonlopun aikana niitä nappaamassa nyt kun maalarit ovat työnsä saaneet sisällä valmiisi. Ja toivottavasti viikon päästä on sitten jo kuvia myös keittiöstä. Puuseppä on luvannut tehdä osansa valmiiksi kahdessa viikossa, joten parin viikon päästä sitten luvassa jo kuvia täysin valmiista asunnosta. Siihen asti jatkan muuttolaatikoiden pakkausta täällä nykyisessä kodissa. 

Lisäys: Tässä vielä muutamia kuvia keittiö-ruokailutila-olohuone osuudesta ja makuuhuoneista. Saarekkeen kaapit puuttuvat vielä keittiöstä mutta se tulee tuohon sähköputken kohdalle. Yläkaapit tulevat vielä totta kai mutta niiden asentaminen jatkuu huomenna. Kian huone ovelta katsottuna. Kulmassa ei loista lamppu vaan ns. valotunneli, jonka avulla pystytään tuomaan valoa sellaiseenkin paikkaan, jonne luonnonvalo ei normaalisti pääse. Kian huoneessa on pieni ikkuna mutta se ei riitä tuomaan luonnonvaloa riittävästi, joten päädyimme tällaiseen ratkaisuun ikkunan suurentamisen sijasta. Olemme tyytyväisiä! 

Tässä ekassa kuvassa ikkuna on kiinni ja ainoastaan valotunneli tuo valoa. 

Tässä kuvassa valotunneli ja ikkuna ovat avoinna. 

Meidän makuuhuone - perällä ovi meidän kylpyhuoneeseen sekä käytävään. 


Mitä pidätte? Me olemme ainakin tyytyväisiä. Valoa, raikkautta ja vaaleita pintoja. Hyvin skandinaavista, sanoisin. Mutta onneksi puoliso tykkää myös enemmän siitä tyylistä kuin perinteisestä espanjalaisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti