perjantai 29. tammikuuta 2016

Muutto espanjalaisittain

Se on sitten ensimmäinen yö takana uudessa kodissa. Pikkuneiti nukkui loistavasti kuten aina mutta meillä taisi isännän kanssa oli kierrosluvut vielä sellaisissa lukemissa että nukkumisesta ei tullut oikein mitään. No, täällä sitä kirjoitellaan blogia 6.30 aamulla kun puoliso lähti jo töihin enkä itsekään jaksanut enää maata sängyssä kun ei kerran uni maistanut.

Ihan kaikkia tavaroita emme saaneet eilen vielä tuotua sillä muuttoautoon ei mahtunutkaan kaikki.. Se on tätä espanjalaista suunnittelua. Meillä kävi kyllä herra ihan kotona tarkistamassa että paljonko on tavaraa mutta silti jäi vielä yhden ison pakettiauton verran tavaraa vanhaan kotiin. No, onneksi ei ole kiirettä ja ehkä tässä lähipäivinä saamme sitten loputkin tuotua. Riittää sitä purkamista näissäkin, nyt on nimittäin nurkat täynnä purkamattomia laatikoita eli seuraavat päivää menevät helposti näitä tyhjentäessä. Varsinkin kun muutakin ohjelmaa on näille päiville- tänään pitää ajella Las Palmasiin kun Kialla tietysti koulupäivä eli siellä menee itselläkin sitten koko päivä. No, käyn samalla hakemassa vanhasta kodista tavaraa auton täyteen ja ostamassa puuttuvia juttuja.

Liian pienen muuttoauton lisäksi pientä ärsytystä aiheutti se, että nämä alan "ammattilaiset" pakkasivat tavarat miten sattuu. Aloittivat autotallista ja jättivät viimeiseksi makuuhuoneet. Joten mukaan mahtuivat kaikki tärkeät kuten polkupyörät, spinningpyörä, pari SUP-surffilautaa, parit leijasurffausvälineet, aurinkotuolit jne. Mutta sitten eivät olisi lopuksi vaatteet ja Kian lelut mahtuneet enää mukaan. Jep. Loogista, vai mitä... Sitä se teettää kun neljä espanjalaista miestä pakkaa... Itse tulin paikalle vähän myöhässä kun piti hakea pikkuneiti koulusta. Eikä tullut mieleenikään, että olisi etukäteen pitänyt vielä antaa ohjeet että miten pakataan. No, sellaista sattuu. Onneksi omiin autoihin saimme mahtumaan sitten ne tärkeimmät laatikot eli ei sentään eilisillä vaatteilla tarvitse tänään lähteä liikenteeseen.

Saa nähdä, että milloin voimme rojahtaa tyytyväisinä sohvalle. Sen verran nimittäin puuhaa on vielä edessä. Ihan kaikkia remonttitöitäkään ei ole vielä saatu valmiiksi. Tänään tulee vielä puuseppä tekemään vaatehuoneen hyllyt ja laatikot loppuun sekä toivottavasti maalarit tulevat viimeistelemään pikkuneidin huoneen. Siellä kun piti pari seinää tasoittaa uudelleen eli jo kerran maalatut seinät pitää nyt sitten maalata uudelleen. Mutta jos hommat menevät suunnitelmien mukaan niin iltapäivään mennessä ovat kaikki remppamiehet työnsä hoitaneet ja saamme nurkista pois myös niiden välineet.

Vähän on vielä kaaosta...
Vähän jännittää, että miten löydämme kaikille tavaroille paikat uudessa kodissa. Entisessä oli paljon kaappitilaa ja lisäksi autotalli. Nyt ei näitä niinkään löydy mutta kaipa tässä jotain keksitään. Jostain pitää luopua että saa jotain muuta tilalle. Me luovuimme noista mutta saimme tilalle muuten ihanan, omannäköisen kodin ja etelän auringon. Hyvästi Las Palmasin pilvet, saasteet ja liikenneruuhkat! 

Nyt pitää herätellä pikkuneiti koulua varten ja testaamme, että miten nämä aamut sujuvat täältä käsin. Koulumatka on nyt 30 min pidempi mutta tarkoitus on, että neiti syö aamupalansa automatkalla eli näin ei tarvitse herätä yhtään aikaisemmin. Neiti kun ei ole koskaan niin tuosta syömisestä välittänyt niin aamupalaan on kotona pitänyt varata aina se puoli tuntia. Toivottavasti eväsleipä maistuu autossa paremmalta 😆

Lisää kuvia kun koti on kuvattavassa kunnossa. 

PS. Jotain onnistunutta myös muutossa - nimittäin langaton netti toimi jo ennen kuin huonekalut oli kotiin kannettu... Kerrankin pisteet Movistarille hyvin hoidetusta linjan siirrosta. 

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Muutot ovat pääsääntöisesti kauheaa kidutusta :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Onhan tämä rankkaa puuhaa. Mutta toisaalta, omaa uutta kotia on myös kiva laittaa ja järjestää.

    VastaaPoista