maanantai 18. tammikuuta 2016

Lappi keskelle Gran Canariaa

Loppukiri häämöttää remonttiprojektissa. Kaikki muu on jo valmista mutta suihkukaappien ovet ja keittiö puuttuvat vielä. Tai itse asiassa suihkukaappien ovat ovat jo kotona mutta ne pitäisi tulla vielä asentamaan. Mittausmies kävi jo paikalla mutta nyt pitää vielä pyytää erikseen asennusmies - eihän se nyt samalla kertaa voi mitata ja asentaa. Tämä on tätä espanjalaista menoa parhaimmillaan: käy kaupassa ostamassa suihkukaapin ovi, sitten tilaat mittamiehen kotiisi, joka tulee katsomaan että sopiihan valitsemasi ovi varmasti siihen paikkaan, johon sen haluat asentaa. Sitten menet taas kauppaan ja varaat ajan asentajalle, joka tulee sitten asentamaan tuon oven. Ja kaikkeen tähän menee päiviä, viikkoja. Riippuen siitä, että miten kiireinen tuo asentaja on. Me tilasimme mittauksen 2 viikkoa sitten. Hänen piti tulla viime keskiviikkona. Ei näkynyt. Kävimme kaupassa valittamassa, ilmoittivat että tulee tänään. Tuli ja mittasi. Joo, ihan oikeat ovet olette valinneet. Ihan tosi! Ihan ammattilainen piti sitten sitä varten kotiin tilata. No, ei kun huomenna uudestaan samaiseen kauppaan varaamaan sitten se asennus. Varmaa asennuspäivää ja -aikaa eivät kuitenkaan voi kaupassa vielä luvata vaan asentajan pitää vielä erikseen sitten soittaa ja vahvistaa. Että ehkäpä ensi viikolla saamme ne asennettua, jollei suurta jonoa ole olemassa. Mutta onneksi meillä on kolme suihkua ja yhteen tulee näin aluksi vain suihkuverho, joten on edes paikka jossa voimme käydä suihkussa, jos tuo asennus nyt sattuisi venymään ensi kuun puolelle... 

Huonekaluja olemme koonneet tällä viikolla hyvällä menestyksellä: ruokapöytä ja 4 tuolia, tv-taso, kenkäkaappi, yöpöytä ja baarijakkarat 3 kpl ovat jo valmiina. Tai itse asiassa Jesus niistä on ahkeroinut suurimman osan.. Ikea kävi sentään kokoamassa vaatekaapit. Vielä olisi kaksi tuolia ja sohva, nekin valmistuvat varmaankin jo huomenna. Jee! 

Kalusteista lisää kuvia loppuviikolla kun olemme saaneet kaikki kasattua ja paikkoja siistittyä. 

Mutta niin... se keittiö. Senhän piti olla huomenna valmis. Sanoi meidän argentiinalainen puuseppä. Mutta tunnetusti nuo kyseisen maan kansalaiset eivät ole sieltä luotettavimmasta päästä... Onneksi emme ole maksaneet herralle vielä kuin pienen osuuden, joten jos haluaa saada rahansa niin luulisi kaappien pikku hiljaa valmistuvan.

Remonttihan on muuten edennyt loistavasti mutta... niin, ainahan pitää olla se mutta...Nyt pitää vähitellen alkaa hätyyttelemään herraa, jotta saadaan keittiökin valmiiksi ja ensi viikolla sitten muuttohommiin.

Toki kaikenlaista sisustuspuuhaa jää vielä  purtavaksi muuton jälkeekin mutta ehtiihän niitä sitten... Meidän makuuhuoneeseen saimme sentään tapetit seinään. Päädyimme helppoon ratkaisuun eli samaa tapettia kuin mitä meillä on jo nykyisessä asunnossa. Pidämme siitä, joten miksi vaihtaa. Kian huoneessa maalattiin yksi seinä kullanhohtoisella kimallemaalilla. 


Muuten seinät ovat valkoiset, puhtaan valkoiset. Kunnes keksimme jotain muuta. Tai jos on edes tarvetta keksiä. Pidämme yksinkertaisesta, selkästä tyylistä. Ja saahan tauluilla sitten tarvittaessa paljon lisäilmettä huoneisiin. 

Toisaalta olemme myös pohtineet olohuoneeseen koko seinän kokoista valokuvatapettia. Koska kyseessä on aika kallis sijoitus niin asiaa pitää tietysti pohtia ihan ajan kanssa. Ja mielellään ensin katsoa, että miltä koti näyttää kun se on valmis ja muuten sisustettu. Jesus keksi, että voisimme laittaa jonkun lumisen Lappi-maiseman. Olisihan se hieno mutta onko se vähän outoa, että Gran Canarialla seinää koristaa luminen maisema... 


Sisustuksen puolesta kyllä sopisi, sillä meillä on huonekalut pääasiassa hyvin pohjoismaalaista tyyliä eli Ikeaa ja JYSKin massiivipuu-huonekaluja. 


Mitä olette mieltä  - sopiiko vai meneekö överiksi ? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti