keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Joulu meni jo... eipäs mennytkään

Minä kuulun niihin ihmisiin, jotka koristelevat kodin joulutunnelmaan viikkoja ennen joulua. Vaikka heti joulukuun alussa. Mutta toisaalta olen valmis heittämään koristeet takaisin kaapinpohjalle heti tapaninpäivän jälkeen. Viimeistään vuodenvaihteessa! Suomessa pääsee joulutunnelmasta eroon näppärästi heti tammikuun alussa kun talven alennusmyynnitkin alkavat. Harva taitaa enää nykypäivänä pitää joulukuusta loppiaiseen asti vaikka siihen joulunaika taitaa virallisesti loppua. Itsekin palasin takaisin kotisaarelle sillä fiiliksellä, että joulu meni jo... Mutta eipä mennytkään - täällä oli vastassa heti täysi jouluhulabaloo. Olihan joulunajan tärkein päivä, loppiainen, vasta tulossa. Kaupat ovat olleet koko alkuviikon avoinna jopa puoleen yöhön asti ja jonot ovat olleet joihinkin paikkoihin aivan jäätävät. Eipä tehnyt mieli lähteä sen enempää ostoksille - pakolliset ruokaostokset ja sillä siisti.

Eilen sitten jännitys kohosi huippuunsa kun itämaan tietäjät saapuivat. Iltapäivällä oli kulkue, joka matkasi läpi Las Palmasin keskustan. Vaikka vettä satoi kaatamalla niin kulkuetta oli katsomassa jopa 140 000 ihmistä. Me emme vesisateeseen lähteneet seisomaan - tuskinpa olisimme menneet vaikka olisi paistanut aurinko. Meidän espanjalais-suomalaisessa perheessä ei juurikaan loppiaista vietetä joten kulkuettakaan emme ole käyneet koskaan katsomassa. Pikkuneiti ei kirjoita lahjalistaa itämaan tietäjille ja eipä taida edes tietää niiden nimiä. Harvinainen espanjalainen siis.. 
No, toki meilläkin sen verran "juhlitaan", että illalla jätetään kengät olohuoneeseen odottamaan ja aamulla on sitten jokunen lahja ilmestynyt. Mutta kyllä se joulupukki tuo suurimman osan. Ja ihan hyvä niin, sillä näin ehtii pikkuneitikin nauttimaan lahjoistaan useamman päivän ennen kuin koulu alkaa. Täällähän koulut jatkuvat jo perjantaina, joten lapsilla on pari päivää aikaa nauttia uusista jutuistaan. 

Itämaan tietäjät olivat tehneet ilmeisesti hankintoja myös Suomessa sillä sain lahjaksi hienon fiskarsin keittiöveitsi-sarjan, jonka nuo viisaat miehet olivat ilmeisesti ostaneet Rovaniemeltä Joulupukin pajakylän Firskars-myymälästä. Ainakin sellainen hintalappu oli jäänyt pakettiin :-)  Isännälle puolestaan lahjoittivat suomalaisen Iceapeakin laskettelutakin, josta löytyi Prisman hintalappu.. Tätä se nykyaikana on... 


Pikkuneidille Itämaan tietäjät toivat mm. prinsessa sähköhammasharjan, prinsessa Arielin legopaketin, Frozen suihkusaippuaa sekä uuden minikaupan uutta kotia varten. Neiti oli varsin onnessaan lahjoista. Juuri sellainen suihkusaippa kun hän oli toivonut. Ja vielä prinsessa-hammasharja, kuten hän oli toivonut. Leluja ei neiti ollut toivonut mutta nekin ilmeisesti olivat ihan mieluisia.  

Normaalistihan tämä aamu täällä aloitetaan Roscon de reyes- leivonnaisella, joka on hieman pullataikinamaisesta taikinasta tehty rinkula. Jotkut syövät omansa kuivana, jotkut suosivat mantelimassa, jotkut kermavaahtoa, jotkut suklaamoussea. Ja se nautitaan vielä kuuman suklaan kera.  Meille ei ostettu, ei kuulu meidän suosikkeihin.Huh. Nyt voi vihdoin sanoa myös täällä, että joulu meni jo...  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti