tiistai 8. joulukuuta 2015

Retki Laguna de Vallesecon virkistysalueelle

Olimme ystäväperheiden kanssa sopineet tapaamisen tälle päivälle, koska lapsilla oli vapaata koulusta ja miehetkin olivat sopivasti vapaalla töistä. Tai Jesus nyt joutuu menemään yövuoroon mutta kuitenkin koko päivä on ollut vapaata. Suuntasimme päiväretkelle ylös vuoristoon ja Laguna de Vallesecon ns. virkistysalueelle. Sieltä löytyy lähistöltä patikkareittejä ja itse virkistysalueella on piknikpöytiä sekä grillauspaikkoja. Periaatteessa grillauspaikat pitää varata etukäteen, koska niitä on rajallisesti tarjolla mutta toki paikan päältäkin voi vielä varata, jos tilaa sattuu olemaan. Koska kyseessä on suljettu alue, niin sisäänpääsymaksu on 1.50€ / hlö. Varauksen voi tehdä etukäteen soittamalla kunnantalolle (Ayuntamiento de Valleseco, puh.928 61 80 22). Viikonloppuisin ja pyhisin paikalla on myös vartija, jolle voi maksun suorittaa. 

 Tällä kertaa emme kuitenkaan kantaneet grillausjuttuja mukana sillä tarkoitus oli vain käydä patikoimassa ja sen jälkeen nauttia pienet piknikeväät. Mutta suunnittelimme jo seuraavaa tapaamista niin, että otetaan hiilet ja eväät mukaan... 

Ilma oli aika raikas kun saavuimme n. klo 11.30 paikalle - 15 astetta oli lämmintä. Mutta päivän mittaan kyllä lämpeni ja lähtiessämme lämpöä oli jo 20 astetta & aurinko paistoi mukavasti. Näin talvella tosin kannattaa varautua siihen, että ilma voi olla todella raikas koko päivän. 

Suuntasimme ensin pienelle patikkaretkelle. Teimme noin 3 km lenkin, joka oli juuri sopivan pituinen pienten lasten kanssa. Pienin retkeläinen oli vain 8 kk ikäinen mutta kulki repussa mukavasti. 

 

 

Patikoimme jälkeen suuntasimme itse virkistysalueelle, joka on rakentunut pienen lammen ympärille. Lampi on keskellä ja siellä asustelee mm. ankkoja. Ja viheraluetta kiertää reilun km pitkuinen juoksurata. Yhdellä laidalla on sitten piknikpöytiä sekä grillejä, pari lasten leikkipaikkaa ja vessat. Eli oikein mukava piknikpaikka! Ja maisemat todella kaunit. Koska alue on aidattu, niin lapsiakaan ei tarvitse koko ajan vahtia vaan saavat juoksennella vapaasti.  

Pitkä viikonloppu on nyt vietetty ja huomenna on taas edessa normaali arkiaamu. Kia suuntaa kouluun ja itse taidan käydä aamulla nopeasti treenaamassa ja sen jälkeen pitää hoidella asioita. Ja sitten klo 13 hakemaan neiti koulusta ja suuntaamme lentokentälle vastaanottamaan ystäviä. Tervetuloa perhe Siironen - teitä jo odotellaan! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti