maanantai 7. joulukuuta 2015

Pitkän viikonlopun touhuja

Täällä Espanjassa on vietetty parit pyhäpäivät tässä peräkkäin eli takana on peräti neljäpäiväinen viikonloppu. Viime vuosina meillä on ollut tapana suunnata jonnekin laskettelemaan juuri näihin aikoihin mutta tänä vuonna reissu jäi väliin koska lähdemme jo viikon päästä joululoman viettoon Suomeen. Tokihan sielläkin pääsemme lunta näkemään mutta laskettelut ja lumilautailut jäävät kyllä vähän vähemmälle vaikka Levillä rinteet jo toki auki ovat. Tosin rinteitä näyttäisi tällä hetkellä olevan auki vain 9 kpl eli eipä siinä kauheasti laskettavaa riitä. Eli sikäli vähän harmittaa, että emme ole vaikkapa Andorrassa tällä hetkellä jossa rinteitä on avoinna jo 200 km. Mutta uskoisin kuitenkin, että kiva Lapin reissu tulee vaikka tällä kertaa jäisikin lumilautailut vähän vähemmälle. Tärkeintä on kuitenkin, että Kia pääsee nauttimaan lumesta ja lumipuuhista sillä etelä-Suomessa ei taida valkoista joulua olla odotettavissa. Harmi. Ja onpahan sitten keväällä hyvä syy suunnata jonnekin keväthangille kun seuraava loma koittaa. 

Tämän viikonlopun suhteen emme tehneet sen enempää suunnitelmia sillä Jesus on ollut kaikki neljä päivää töissä. Eli aika normiarkea olemme viettäneet - mitä nyt Kia ollut kotosalla. Olemme siis puuhailleet yhdessä kaikenlaista kivaa Lauantaina meillä meni melkeinpä koko päivä etelässä kun oli vuorossa syyslukukauden viimeinen Suomi-koulun opetuspäivä. Teemana meillä oli tietysti itsenäsyyspäivä sekä joulu. Pienten kanssa puhuimme hieman itsenäisyyspäivästä ja sen merkityksestä, katsoimme pätkän linnanjuhlista, harjoittelimme kättelyä ja joimme maljat itsenäisyyden kunniaksi, juttelimme joulusta ja katsoimme joulupukki-tv:stä parit videot. Luimme Miinan ja Manun jouluaatto kirjan, söimme pipareita, harjoittelimme lauluja joulujuhlaa varten sekä askartelimme joulukoristeita. Siinähän ne tunnit taas vierähtivät vauhdilla ja kaikki meni loistavasti. 
 

 

Ja vielä kotona neiti jaksoi askarrella lisää.. 


 


Sunnuntaina vietimme koko aamupäivän kotosalla. Leikimme kaikenlaista ja leivoimme pipareita. Ihana jouluntuoksu tulikin taloon pipareiden myötä.


 

 


 

Illalla suuntasimme neidin kanssa kaupungille kävelylle ihailemaan jouluvaloja. Tällä kertaa suuntasimme Trianan kävelykadulle ja San Telmon puistoon. Kaunista oli. Ja väkeä paljon tietysti liikkellä koska kaupatkin olivat avoinna. 


 

 


 

Olemme näiden päivien aikana leikkineet paljon. Tällä hetkellä kauppaleikki on ehdottomasti neidin suosikkipuuhia ja lisäksi kaikenlaiset "roolileikit". Myös muuttolaatikoista on saatu aikaiseksi kivoja leikkejä - nehän toimivat niin autoina, lentokoneina kuin raketteina. 


  

Kia halusi leipoa vielä toisenkin kerran näiden päivinen aikana. Mutta kaikki Ikeasta ostamani valmiit piparkakkutaikinat olemme jo ehtineet käyttää ja muffinssivuoatkin on pakattu jo muuttolaatikoihin, joten päädyimme sitten leipomaan kaurakeksejä. Siinä ei paljon välineitä ja aineksia tarvita... 


 


Maanantaina piipahdin aamulla salilla treenamassa ja sillä aikaa Kia heräili papin kanssa kotona. Toisaalta nuo aamutreenit klo 8 ovat ihan kivoja, että sen jälkeen on koko päivä vielä aikaa tehdä kaikenlaista. Mutta tykkään kyllä enemmän treenata aamulla esim. vasta klo 10 taikka sitten myöhään illalla. Myöskään mitkään iltapäivätreenit klo 17 tai 18 eivät ole suosikkejani. Mielummin sitten suosiolla klo 20. Välillä ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, Jesus lähti heti kotiin saavuttuani ajelemaan kohti remonttityömaata ja jatkoi sieltä suoraan töihin. Eli se oli aamulla treenattava tai muuten olisi treenit jääneet väliin... 

Vaikka syksy onkin ollut kiireinen niin siitä huolimatta olen pitänyt huolta siitä, että pääsen edes kolme kertaa viikossa treenaamaan. Normaalista viidestä kerrasta on pitänyt hieman tinkiä mutta toisaalta nuo kolme kertaa olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman täysipainoisesti. Nyt on kuitenkin edessä pieni lepoloma, sillä Suomi-vierailun aikana ei välttämättä kauheasti pääse treenailemaan. Näin talvella kun en kauheasti tykkää Suomessa käydä juoksemassa ja toisaalta kuntosalitkaan eivät ole kaikkina päivinä avoinna. Ja muutenkin on tietysti kaikenlaista ohjelmaa tiedossa, että ei tuota aikaakaan paljon jäisi treenailulle. Mutta kaipa se tekee ihan hyvää pitää välillä pari viikkoa lepoa ja sitten tammikuussa voi taas jatkaa täysillä. Sikäli mikäli kun muuttokiireiltä sitten niihin puuhin pääsee ja ehtii... No, onneksi hyötyliikuntaa voi aina harrastaa ja kyllähän tuo pikkuneidinkin kanssa touhuilu välillä kuntoilusta käy :-)

Maanantaina kävimme neidin kanssa myös luistelemassa. Viikonloppuna avattiin läheiseen Las Arenasin ostoskeskukseen perinteinen luistelurata, joka on ihan oikeaa jäätä. Ja siellä on mahdollisuus käydä luistelemassa aina loppiaiseen asti. Tosin mitään ilmaista touhua tämä ei ole - 45 minuutin luistelu maksaa 6 € / hlö. 

Hintaan sisältyy todella epämukavat muoviluistimet ja pakollisiin varusteisiin kuuluvat hanskat. Rataa saa luistella vain yhteen suuntaan kerrallaan ja 20 minuutin päästä kaikki vaihtavat suuntaa. Eli aika tylsäksi tuo homma käy kun ympyrää tuossa pienessä kaukalossa luistelee. Mutta neiti tykkäsi ja sehän oli tärkeintä! 

 Huomenna onkin sitten vuorossa retkipäivä eli suuntaamme ystäväperheen kanssa jonnekin päiväretkelle. Minne - siitä ei ole vielä tietoakaan... Mutta eiköhän se aamulla selviä!! Sitä ennen on ohjelmassa hieman laukkujen pakkausta sillä loppuviikko tulee olemaan aika kiireinen. Keskiviikkona saamme tänne Suomesta vieraita joten loppuviikon tulemme suhailemaan tiivisti etelän ja pohjoisen väliä. Ja lauantaina on vielä ohjelmassa Suomi-koulun joulujuhla. Sunnuntaina suuntana onkin sitten jo Suomi... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti