lauantai 12. joulukuuta 2015

Joululoma alkakoon

Lomaa edeltävät päivät ovat menneet vauhdikkaasti. Saimme keskiviikkona vieraita Suomesta ja olemme tietysti yrittäneet käydä heitä tapaamassa mahdollisuuksien mukaan. Keskiviikkona olimme lentokentällä vastassa ja torstaina vietimme koko päivän etelässä heidän seurassaan. Parhaan ystäväni poika täytti silloin 5-vuotta eli totta kai kävimme synttäreitä juhlimassa. Kia oli päivän poissa koulusta eli kävimme aamulla ostamassa kakun ja suuntasimme sitten synttärisankaria tapaamaan. 

Ystävämme majoittuivat Lago Taurito -hotelliin, saaren eteläosassa Playa Tauriton -kylässä. Tai ei aluetta voi ehkä kyläksi kutsua, koska ei siellä ole minkäänlaista paikallisasutusta eli lomakylä enemmänkin. Vuorensolaan on näppärästi rakennettu isoja hotelleja rinteisiin ja keskellä on pieni vesipuisto, joka sekin sisältyy hotellissa majoittuvien all inclusive-asiakkaiden käyttöön. Tosin näin talvella oli aika hiljaista koska altaita ei lämmitetä...


Itse hotellissa oli myös pieni allas ja sitä ilmeisesti hieman näin talvisin lämmitetään. Ei vettä nyt lämpimäksi voinut sanoa mutta kuitenkin yli 20 asteista. Jopa meidän pikkuneiti kävi uimassa muutamaan otteeseen. Perjantaina Kia oli taas koulussa sillä oli neidin viimeinen koulupäivä ennen pitkää lomaa. Joten ystäville ja opettajille piti käydä toivottamassa hyvät joulut ja neiti vei samalla pienet lahjat kaikille. Iltapäivällä sitten suuntasimme taas etelään sillä olin varannut pe-la yöksi meille huoneen samasta hotellista ystävien kanssa. Eli yhden vuorokauden miniloma myös itselle ;-) 


Altaalla vietimme koko iltapäivän. Ihan mukavaa viettää myös vaihteeksi tällaista "kesäelämää" kun Las Palmasissa on jo siirrytty talvikauteen ja viimeisestä allaspäivästä on vierähtänyt jo pari kuukautta. 


Lauantaina meillä olikin sitten ohjelmassa Suomi-koulu joulujuhla, jota vietettiin Playa del Ingelsissä, Kuparipannu -ravintolassa. Tuttuun tapaan meillä oli ohjelmassa riisipuurolla herkuttelua, kuusen koristelua, joululauluja, muutamia tonttuesityksiä lasten kanssa, jouluevankeliumi, joulupukin vierailu sekä joululounaan nauttiminen. Vain muutama lapsi oli poissa sairastumisen takia mutta muuten koko joukko oli koossa vanhempineen ja kaikkiaan meitä oli n. 50 henkilöä juhlistamassa koulun joulujuhlaa. Hauskaa oli - niin lapset kuin vanhemmat viihtyivät hyvin. 

 

 

 
Joulujuhlan jälkeen suuntasimme vielä uudelle kodille jonne saimme ystävät vierailulle ja paikkoja tarkistamaan. Ihan valmistahan ei vielä ole mutta nyt sentään näyttää jo asuttavalta paikalta. Hommiahan jatketaan työmaalla vaikka itse emme ole paikalla. Olemme "palkanneet" taloyhtiön yleismies Jantusen eli Peterin vahtimaan työmaata meidän lomamme ajan. Hän kun tietää asioista paljon ja on aina paikalla, niin voi käydä vähän tarkistamassa että homma etenee ja työt tulee tehtyä hyvin. Ja kun palaamme takaisin saarelle, niin kodin pitäisi sitten olla melkeinpä muuttovalmis. 

Huomenna vietämmekin päivän ihan rauhallisesti kotosalla sillä edessä on yölento Suomeen. Itsellä yöunet jäävät varmaankin aika vähiin mutta toivottavasti Kia edes saa koneessa nukutuksi.  Ja aamulla Helsingistä matka jatkuu junalla kohti Poria. Edessä onkin sitten kolme viikkoa Suomi-elämää! 


Loma alkakoon... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti