sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Viikonlopun touhuja

Täällä Las Palmasissa olemme siirtyneet melkeinpä suoraan kesästä talveen. Vielä pari viikkoa sitten tarkeni hienosti t-paidalla ja shortseilla mutta nyt saa olla päivälläkin housut jalassa ja pitkähihainen päällä. Iltapäivällä tarvittiin jo jopa takkia!  Eli varsin viileä viikonloppu on takana ja tänään myös hyvin harmaa sellainen. Eilen sentään vielä vähän pilkotti aurinkokin mutta tänään on ollut tasaisen harmaata... No, meidän menoa se ei ole haitannut! Molempina päivinä meillä oli kivaa ohjelmaa aamupäivisin ja iltapäivisin puolestaan mukavaa & rauhaisaa touhuilua kotosalla. Kiva viikonloppu siis! 

Lauantaina kävimme Las Palmasin toisessa Montessori-koulussa vierailulla sillä siellä järjestettiin pienimuotoiset markkinat ja myyntikojujen lisäksi ohjelmassa oli paljon erilaisia aktiviteetteja. 


Tällä saarellahan on tasan kaksi virallista Montessori-koulua ja molemmat täällä Las Palmasissa. Toinen tämä Tafiran koulu, joka sijaitsee tuolla hieman ylempänä vuorilla ja toinen puolestaan ihan keskustassa, Veguetan vanhassa kaupunginosassa. Ja Kia käy siis tuota keskustan koulua. Molemmat ovat mielestäni ihan varteenotettavia vaihtoehtoja eli molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. Itse päädyimme tuohon Veguetan kouluun ihan siitä syystä, että sinne satuimme menemään ensimmäisenä vierailulle ja koska olimme tyytyväisiä, niin emme toista edes silloin käyneet katsastamassa. Mutta myöhemmin olemme sielläkin kyllä vierailleet. Ja nyt siis kävimme markkinoilla ja osallistuimme eri aktiviteetteihin. 

 
Lounasta kävimme nauttimassa lähiostoskeskuksen ravintolassa ja sen jälkeen oli vuorossa leppoisa iltapäivä kotosalla. Kia mm. askarteli & kirjoitti ensimmäisen oman kirjansa, jonka nimi on: el cuento de tres botones eli kolmen napin tarina. Hienosti hän piirsi ja kirjoitti sanoja sivuille sekä lopuksi taitteli ne ja kokosi niistä kirjan. Ja sitten hän "luki" kirjan papille. Kirja oli espanjaksi, joten minulle sitä ei luettu :-) 

 

Ja tietysti iltapäivä sisälsi myös askartelua. Meillähän on alakerrassa melkoinen määrä erilaisia askartelumateriaaleja neidin puuhia varten ja hän saa siellä ihan vapaasti sitten "taiteilla". Eikä koskaan ole tullut sellaista eteen, että neiti pyytäisi näyttämään mallia tai kertomaan, että mitä hänen pitäisi askarrella. Omatoimisesti hän ottaa tarvitsemansa jutut ja alkaa kehittelemään askartelujaan. Tämä on ehdottomasti yksi niitä asioita, joita Montessori-menetelmä on tuonut mukanaan. Omatoimisuus, oma-aloitteisuus! 
 
Sunnuntaina suuntasimme heti aamupäivällä maaseudulle tutustumaan saaren perinteisiin eläimiin. Näimme lehmiä, vuohia, lampaita ja koiria. Myös maitomaistiaisia oli tarjolla - niin tuoretta lehmänmaitoa kuin vuohenmaitoa. Sekä erilaisia esityksiä, joissa pääosissa olivat kanarialaiset perinteet. 
  

PS. Tämä ei ole eläin vaan canario eli paikallinen isäntä :-) Tuoretta lehmänmaitoa gofion (paahdetusta maissista tehtyä jauhoa) kera  eli tyypillinen kanarialainen aamupala!! Jätimme tällä kertaa maistamatta... mutta muille paikallaolijoille maistui ja monissa perheissä lapset suurin piirtein tappelivat mukista :-)


Juego del palo eli jonkinlainen keppitappelu on yksi niitä perinteitä, jotka ovat säilyneet saaren alkuperäisasukkailta näihin päiviin asti. 


Iltapäivällä lounaan jälkeen levähdimme hetken kotosalla katsoen Risto Räppääjä -elokuvaa ja sen jälkeen suuntasimme taas ulkoilemaan. Tällä kertaa ihan vain taloyhtiön leikkipuistoon. 

Ilmeisesti "kylmä" ilma oli pelottanut muut asukkaat sillä sunnuntaista huolimatta ei ketään näkynyt paikalla. Mutta eipä tuo menoa haitannut - Kia keksii kyllä puuhaa itsekin. Tässä valmistuu "soppaa" luonnonantimista. 

 

Iltapalaksi teimme vielä minipizzoja - ihan oikeista aineksista... 

 Huomenna onkin sitten jo marraskuun viimeinen päivä!! Tämä syksy on kyllä mennyt todella nopeasti. Enää kaksi viikkoa ja sitten on edessä jo joululoma Suomessa. Sitä odotamme kovasti. Toiveissa tietysti olisi, että saisimme viettää sitä lumisissa olosuhteissa. Mutta koska noista eteläsuomen keleistä ei koskaan tiedä, niin olemme varautuneet asiaan viettämällä ensin pienen lumiloman Levillä Edessä on ainakin lumilautailua ja laskettelua, poroajelua, moottorikelkkailua sekä tietysti vierailu joulupukin luona Rovaniemellä. Jouluksi palaamme kuitenkin jo Poriin ja loppukuu meneekin sitten varmasti ihan sillä seudulla ystäviä & sukulaisia tavaten. 

Ja kun tammikuun alussa sitten palaamme takaisin tänne kotisaarelle, niin sitten onkin edessä jo muuttopuuhat. Onneksi pakkaus on jo hyvällä mallilla eli noin 50 % tavaroista on jo laatikoissa!! Itse tykkään pakkauspuuhista ja tykkään tehdä niitä hyvissä ajoin. En esim. koskaan jätä edes matkalaukun pakkaamista viimeisiin iltoihin. Ja sama juttu muuttopuuhissa - taatusti viikko ennen muuttoa on jo kaikki tavarat pakattuna. Muuttopuuhissa on myös se kiva puoli, että tulee käytyä kaikki kaapit ja tavarat läpi - turhat, vähälle käytölle jääneet tavarat & vaatteet suoraan vain kierrätykseen ja mukaan vain ne, joille on todellakin käyttöä ja tarvetta. Ja vaikka edellisestä muutosta on vain 2.5 vuotta niin kummasti sitä ylimääräistä tavaraa on taas kaappeihin kertynyt... 

Kun tavarat sitten odottavat lähes muuttovalmiina reissun jälkeen niin voi keskittyä hauskempiin asioihin eli uuden kodin sisustamiseen & järjestämiseen.  Eli kivoja juttuja tiedossa loppuvuodelle sekä alkavalle vuodelle.

Huomenna kuitenkin taas odottaa arki. Veikkaisin, että remonttityömaalle suunta vie useaan otteeseen taas tälläkin viikolla :-)

Hyvää alkavaa joulukuuta ja tunnelmallista joulun odotusta! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti